sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Shoppailureissu Ikeaan - ostoslista valmiina

Suunnitelmissa olisi ensiviikolla piipahtaa Ikeassa. Tein hieman listaa valmiiksi, jotta välttyisin pahimmilta heräteostoksilta. 


Tärkein hankinta olisi Bestå-kaapeihin saatavat viinipullo- sekä viinilasitelineet, joille on huutava tarve. :)





Olohuoneen korkean Bestå-kokoonpanon päälle tahtoisin tunnelmavaloa led-valolistan muodossa. 
Näitä tarvitsen kolme pakettia (yhteensä 12 listaa ja pituutta 3m).



Nahkaisesta Tirup-löhötuolista olen haaveillut jo parisen vuotta. 
Nyt kun viimein keksin sille mainion sijoituspaikan kotoamme
 ja sitä saa vielä vitivalkoisella nahalla, hankkisinkin mieluusti sellaisen olkkarin ja keittiön väliseen "tanssitilaan". :)



Tytön huoneessa olevat kaksi mattavalkoista Lack-hyllyä tahtoisin korvata korkeakiiltovalkoisilla.



Avalle pikkuinen pöytä piirtämistä ja nallukoiden kahvikestejä varten, korkeakiiltoinen Lack.



Lack-pöydän kaveriksi kaksi Mammutin muovista pikkujakkaraa. 



Avalle pikkuisia henkareita, joita valitettavasti saa vain puunvärissä. Mutta onneksi ne voi maalata ja milläs muulla kuin valkoisella. ;)



Tämmöisiä juttuja siis mielessä. :)

Onko teillä kenelläkään kokemusta lasten Mammut-sarjasta? 
Kestääkö tuo jakkara myös aikuisen painoa (about 50-60kg) vai pettääkö alla?

27 kommenttia:

  1. Mun pitäisi myös tässä ihan piakkoin tehdä ostoslista Ikean reissua varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irina: Joo, tee ihmeessä. :) Se helpottaa kummasti asiointia myymälässä ja ehkä myös hillitsee sitä Ikea-kuumetta mikä aina nousee shoppaillessa. :)

      Poista
  2. Kyllä noi jakkarat jonkin aikaa kestävät aikuistakin (no, 65kg). Meillä ongelmana on se, että kun nuo kerta saa helposti palasiksi, niin ne sitten kanssa ovat palasina vähän väliä. Ja se sitten löystyttää liitoksia ja jakkarat alkavat levitä "itsekseen". Mutta ihan normaalikäytössä varmaan kestävät vuosikausia, meilläkin menivät kaksi vuotta ihan hyvinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sahrami: Hyvä juttu, että kestää. Oletettavaa nimittäin on, että myös minulle katetaan leikkikaffet ja saan sitten istuksia jakkaralla. :) Pari-kolme vuotta jos ehjänä kestäisi niin sitten Avakin on jo niin iso, että tuolit on liian pienet. :)

      Poista
  3. Meillä on mammut tuolit säilynyt hyvinä, eikä ole mennyt paloiksi kokoamisen jälkeen kertaakaan. isikin on tainnut sillä istua 70-80 kg painollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelly: Hyvä kuulla. :) Vaikka eihän tuohon hintaankaan voi ikuista jakkaraa vaatia, mutta toive tietysti olisi ettei tarvitsisi ostaa muita lasten leikkituoleja, kestäisivät käytössä tuollaiset 3-vuotta niin olen todella tyytyväinen. =D

      Poista
  4. Kivoja hankintoja jälleen (mistä ihmeestä voit tietää kaikenmaailman lasinpidikkeet ja pullotelineet / valolistat) hih, mammaa ihan ihmetyttää, hih :)
    ☼ ڿஇtஇڿ‎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuisku: Mä olen nettikauppa kyylä! HIH =D Tykkään iltamyöhään seikkailla verkkokaupoissa ja blogeissa tiirailemassa kaikkea uutta. Siksi tulee bongailtua näitä uutuuksia yms aika nopsaan. Olen tosin odottanut Bestå-sarjaan näitä erilaisia sisuksia ja käynyt säännöllisesti kyylimässä nettikaupan puolella. ;)

      Minulla olikin vuosia kaapissa hyllyihin ruuvattavat viinilasitelineet. Niitä ei vaan koskaan tullut laitettua kiinni, kun silloinen keittiökaapin runko oli metalliraudalla vahvistettu eikä sitä voinut porata. Muihin kaapistoihin ne eivät käyneet ja päätyivät sitten kierrätykseen lopulta.

      Poista
  5. Hei hyvä kun laitoit tämän, muistui mieleen että omalta ensi viikon Ikea reissulta tarvitsen puisia hengareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja P-M: Jos olet aikuisten henkareita vaille, suosittelen Ikean Bumerang-henkareita. Meillä on kaikki niitä ja ovat palvelleet meitä jo vuosia. Erinomainen hinta-laatu suhde. :)

      Poista
  6. Oi toi nahka-tuoli on ihana <3!! Meillä on kaksi kappaletta Mammut-jakkaroita valkoisena ja kestää miehenikin (90kg) istumista hyvin, meillä on ne ihan muussa käytössä siis kun lapsille, toisen päällä on iso palmu kukka ja toisen päällä lyhty :D Niin ja on meillä kolmaskin, limen vihreä poikapuolen huoneessa leikeissä aina mukana :) Siinä on kiva istua ja ajaa vaikka autoradalla samalla, TOIMII SIIS JA KESTÄÄ!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna: Loistavaaaaaaaa! :) Ostankin meille nyt sitten kaksi Mammuttia valkoisena, koska hyvää palautetta annatte! :) Ja hyvä että kestää miehenkin painoa, oma mies on 88kg, joten hänkin voi sitten painaa puuta. HIH ;)

      Poista
  7. Niin ja vielä se että meillä on nuo jakkarat olleet jo 4 vuotta eikä oo löystynyt liitoksistaan eikä levinnyt kasaan!

    VastaaPoista
  8. Hengissä ollaan, anteeksi piiiitkä hiljaisuus. Sitä ei koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan, eikä aina niin hyvää vaan välillä elämässään joutuu luopumaan hyvin tärkeästä ihmisestä pitkäaikaisen sairauden vuoksi... :(
    Hyvältä näyttää ostoslista... meiltä jo nuo nahkatuoli löytyykin (ihana!) ja sitten nuo lasten henkarit ja arvaappa kuka maalasi ne heti valkoiseksi kotiin tultua ;)

    Sitten pikainen kysymys, millä sä pyyhit isosta TuplaKuplasta pölyt pois? Mä olen yrittänyt jo vaikka mitä mielestäni ja aina pölyt vaan vaihtaa paikkaa eikä puhdasta tule. M-kokosessa ei tätä ongelmaa ole, vain tuossa xl-versiossa. Mutta on se silti niiiiiin ihana, vaikka pölynen olisikin......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna: Olen mietiskellyt minne oot hävinnyt, mutta hyvä että olet kunnossa. <3 <3 <3 Otan osaa suuruusi rakkaan ihmisen poismenon vuoksi! <3 <3 <3 <3 Toivotan sinulle paljon voimia ja lähetän täältä ruudun välityksellä ison ja lämpimän virtuaalisen halauksen! <3

      TuplaKuplista saa parhaiten pölyt pois, kun imuroi sillä pienellä karvapäisellä suuttimella (sellainen pitkulasuutin, jossa se karvaosa päässä). Räteillä ei lähe lainkaan, ne vaan leviää ja sitten vasta näkyvätkin pahasti. Itse teen sillä suuttimella sellaista pientä pyörivää liikettä imuroidessa ja hyvin lähtee kaikki pöly ja tummentuma-haituva pois. :)

      Poista
    2. Kiitos ihanista sanoistasi :)

      Pitääkin päästää Dysoni TuplaKuplan kippuun..... Tiesin, että sulta saa vastauksen. Sanoin miehellekin, että pitää kysästä Miialta, hän kyllä tietää niksit ;)

      Luin eilen kaikki minulta väliin jääneet päivityksesi, meni kahteen asti yöllä, mutta en malttanut jättää kesken vaikka tiesin, että lapsukaiset herättävät viimeistään kaheksalta.... Ihania postauksia...Itsekin katselin tuota turkoosia Block-valaisinta ja niitä Gantin tyynyjä täydentämään kokonaisuutta, mutta Block oli livenä mulle vähän pettymys joten tyynytkin jäi sitten hankkimatta. Mitäs siellä ollaan mieltä?

      Mistä muuten olet hankkinut nuo Eva Solon yrttiruukut, onko Stokkalla? Pitäis saada niitä pari kipaletta, nyt kun tiedän kommenttiesti perusteella, että ne ovat hintansa arvoiset.

      Palaillaan taas ja ihanaa taas olla täällä blogimaailmassa, kyllä tätä tuli jo ikäväkin :0)

      Poista
    3. JOhanna: Hih, mä olen mahtitietäjä. ;) No ei sentäs, ihan kotoa olen oppinut käytännönniksejä ja niitä tietty hyödynnän nyt omassa kotona.

      Mä olin itse ihan kahdenvaiheilla, että tykkäänkö turkoosin sävystä vai en, jätin kuitenkin lampun kauppaan ja luulen etten sitä hanki nyt kuitenkaan sitten. :)

      Eva Solot on ylläripylläri Stockalta, mutta niitä saa muualtakin. Ne on tosi hyvät ja mun basilikat oikein rehottaa. Siis edelleen ne samat, jotka laitoin ruukkuun jo toukokuun alussa. :)

      Ihanaa kun olet back! <3 <3 <3 <3 <3

      Poista
  9. Hyvä idea tehdä ostoslista ennen Ikean reissua :) *nim.merkillä piti tänään muutama juttu vaan shopata siitä uudesta tekstiili sarjasta(Myrlilja) sieltä ja niinhän se taas repes*
    Lista siis käyttöön täälläkin ensi kerralla ;)
    Haaveilen Bestå-sarjasta vasta, mutta tosi kivat nuo viinilasi hyllyt ja pullotelineet :)

    Kyllä sun kohta kelpaa nauttia neidin seurassa kaffet =)

    Mukavia Ikean shoppailuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wanilja: Olen itse monesti sortunut haalimaan Ikeasta vaikka mitä kivaa, varsinkin se pikkutavara osasto ennen varastoa on pahin. Kärryt täyttyy ihan vaihvihkaa ja vasta kassalla tajuaa mitä kaikkea onkaan ostamassa. En enää siinä kehtaa laittamaan tavaraa pois "en mä otakkaan tätä, enkä tätä..." :)

      Ostoslistan kanssa on hieman helpompaa, koska on päämäärät minne suunnistaa tavarapaljoudessa. Silmä väkisinkin keskittyy löytämään ne listan tuotteet ja vältyn aika hyvin näiltä muilta ahaa-elämyksiltä. :)

      Poista
  10. Meillä on kaksi kyseistä jakkaraa keltaisena. Kestää kyllä yli 80kg, mies nimittäin niillä usein istuu. Onhan ne tosi keposet ja Aada niitä kantelee pitkin kämppää ja muutamat rimpulatkin niil vetänyt. Silti en vaihtas pois. Noi jakkarat ja lack pöytä meillä toimii ainakin lapsella mainiosti! Eikä harmita jos vähän tulee kolhua tai kynästä jälkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Janica: Tuo oli yksi kriteerini, tuo hinta ja se ettei harmita jos niille käy jotain. Pöydälle on myös helppo keksiä käyttöä myöhemminkin kun Ava kasvaa ulos pikkulapsi-koosta. :) Ja tuolit jos kestää hyvänä vuosia, voi ne hyödyntää vaikka kukkien alustana (kuten ihana Minna aikaisemmin kommentissaan vinkkasi). :) Hyvä kuulla lisää positiivista palautetta, vaikka olinkin jo ihna vakuuttunut niiden hyvistä ominaisuuksista. :)

      Poista
  11. Kestää aikuisen painoa, itekkin kun olen runsaanpuoleinen olen jakkaran avulla kurkotellut myös yläkaapista tavaraa.
    MEillä on tuo sama lack-pöytä ja mammutit lasten piirustuspöytänä olkkarissa. On muutenkin hyvät leikeissä, eilen lapsukaiset leikki että jakkarat on synttärikakkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Miksi mä en ihmettele lainkaan että siun kotoa löytyy nuokin???? :) Aina mä bongailen sulta kaikkea ja ne lego-loodat ja Vågöt jajajajajajaaj..... Sä olet kyllä mun yksi mun inspiraatiojumalista, aina löydän kaikkea kivaa (mitkä tietty sulta jo löytyy =D).

      Ihanaa päivää Outiliini! <3

      Poista
    2. Voi höpsökkä siun kanssa. Se on kuule ihan toistepäin, käyn "teillä" ihailemassa kaikkea niin kaunista.
      Tuo nahkatuoli on kyllä ihan törkeen manee, en ole tommoista nähnytkään aiemmin. Toisaalta, mulla on tuolinostokielto, miksiköhän :)

      Poista
  12. Mä ostin noi ledit olohuoneeseen, vedettiin ne entisten loisteputkien sijaan verholaudan taakse tuomaan tunnelmavaloa. TOSI ISO PETTYMYS ainakin meille. Niiden valo on todella keltaista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna: Voi kökkö. :(

      Valosävy on lämmin K2700, mutta jos se on tosi keltainen, niin en kyllä sitten meille huoli niitä. :( Jaiks, sitten pakko keksiä Plan B ja äkkiä... Miljoona kiitosta kun tulit kertomaan kokemuksenne!!!! <3 <3 <3 <3

      Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.