lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vaatekaapit raivattu ja siivottu :)

Eilisen vaatekaappien raivauksen lähtöasetelma: Kaapit tyhjäksi ja romppeet sängylle. :)

Osa meidän vaatteista oli tässä vaiheessa pesussa ja kuivamassa. Ne lajittelin erikseen tänä aamuna ja aika paljon lähti loppuun kulutettua paitaa, sukkaa ja alusvaatetta roskiin.Tyhjät kaapit puhtaan raikkaina! <3
Tässä aamun vaateviikkauksen tulos: 
Värijärjestys ja suorat rivit! :)
Oikella puolella on minun housuja ja muutamat topit, 
vasemmalla on miehen hyllyvaatteet. 
Miehen paitikset olivat henkarissa kuivumassa ja kaappipaikka niille löytyy samasta tankokaapista omien mekkojeni kanssa. :)Tankokaappi, jossa mekkoja, takkeja ja paitiksia.Tässä eteisen tankokaappi, jossa tällä hetkellä käytössä olevat takit. 
Kuvassa myös se minun ainut laukkuni, pikkuinen Marc´O Polo. 
Mies kipaisi hakemassa H&M:n paketin ja sen mukana tulleet ohuet vyöt ovat tosi kivat. 
Yksinkertaiset ja vähäeleiset, kuin minulle tehdyt. :) 
Jäävät siis käyttööni ja tuon ruskean vyön korkkaankin käyttööni heti tänään. Hyvää viikonloppua kaikille, sadesäästä huolimatta! :)

15 kommenttia:

 1. Täältä kuuluu syvä huokaus!
  Tuohon pitäisi pyrkiä, mutta... se on niin kaukana.
  Meillä on aivan liikaa vaatteita niin kotona kuin mökillä.
  Kuitenkin ne on ne tietyt vaatteet mitä yleensä eri tilanteissa käyttää.Täytyisi taas käydä kaikki komerot läpi:)

  Mukavaa kesäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne: Tiedän tunteen liiankin hyvin! ;)

   Olen ollut sellainen vaate-hamsteri että ette ikinä kuuna päivänä sitä uskoisi näiden kuvien perusteella. Määrästä kertoneen se että olen viimeisten 4 vuoden aikana laittanut kiertoon 5 täysinäistä jätesäkillistä vaatteita ja kaksi säkkiä kenkiä. Näistä noin 40% oli hintalapuila, eli niitä ei edes koskaan käytetty. :)

   Itselläkin oli aina ne samat 3-4 eri vaatepartta mitä käytin, muut jäivät pölyttymään kaappiin turhan panttina. Eli ei muuta kuin säkki käteen ja kierrätykseen kaikki turha ja epäilyttävä. Jos et ole vuoteen käyttänyt, tuskin käytät koskaan. Ainoana poikkeuksena sallittakoon todella arvokas juhlamekko, joka mallinsa puolesta ainakin menisi vielä pari-kolme-neljä vuotta eteenpäin. :)

   Poista
 2. Taidan itekin siivota kaapit! Niin siistiä tuli ja helposti löytää etsimänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -Jutta: Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Voin vannoa että tulet olemaan iloinen kun homma on saatu päätökseen! :) Ja jos voitte kuvitella, mun sotkuinen mieskin ottaa vaatteet nyt nätisti kaapista, kun ei tahdo sotkea. Ja laittaa myös nätisti vaatteet takaisin kaappiin. Ihanaa. :)

   Poista
 3. Oho, ootpas ahkeroinut! Todella kunnioitettavaa, huh! Täällä sama homma ikuisuusprojektit-listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J: Päätin raivata kaapit, koska pienoinen epäjärjestys ja kaaoksen alku vaivasi. Ilman tytön "apua" olisin saanut homman jo eilen valmiiksi, mutta meni se aika nopsaan ja helposti tytönkin kanssa. Musat kaakkoon ja pussi kouraan, sitten vaan nakkelet niitä oikeisiin pussukoihin (kiertoon, roskiin, säilöön) ja hyvät vaatteet / lempparit takaisin kaappiin. :)

   Poista
 4. Mulla edessä kanssa tuo vaatehuoneen raivaus, koska tänään ikeasta lähti mukaan säilytyskori-juttuja(niitä mitä on erikorkuisia ja ne korit vedetään kiskoja pitkin), mitä lie oikealta nimeltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janica: Olisko se nimeltään jokin korijärjestelmä???? :) On tosi kätevä ja joskus harkitsin meidän kiinteiden kaappien sisälle sellaisia. Sittemmin purettiin lähes kaikki kiintokaapit ja korvattiin tarvittava määrä Beståilla. :)

   Poista
 5. Minulla on paraikaa sama projekti käynnissä. Blogissa kirjoittelin myös siitä kun koitin elää vain 24 vaatteella toukokuun. Sinä olet kyllä saanut ihailtavan minimiin vaatemäärät. Tästä ihan inspiroituu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anttis: Muistan kokeilleeni joskus keväällä 2011 elää kuukauden 30 vaatekappaleella (mukaanlukien alusvaatteet ja sukat). Tosi hyvin onnistui, enkä niistäkään kaikkia käyttänyt. Kuivausrummun hyvä puoli on se, että pyykin saa parissa tunnissa kuivaksi, eikä tarvitse käytännössä varata kovinkaan suurta arsenaalia edes alusvaatepuolella. :)

   Omat suosikkivaatteet tulee käytettyä ihan puhki, ja uusia lemppareita syntyy aika hitaalla vauhdilla. Mulla on muutaman Zaran luottohousut ja ne käy lähes kaikkeen menoon ja puuhaan. Myös perisuomalaisia mustia tuulihousuja (icepeak) käytän paljon ulkoillessa tytön tai/ja koiran kanssa. Tuularit kun yhdistää tennareihin ja trenssiin, on yleisilma siisti ja voi ihan hyvin lähteä kauppareissuunkin ysm. :) Kukaan ei kiinnitä huomiota housunpuntteihin ja toisaalta ne ei edes näytä ulkoilupöksyiltä polvimittaisen trenssin kanssa.

   Kyllähän sitä tekisi vieläkin mieli ostella kaikkea kaunista ja ihanaa päällepantavaa, mutta olen aika hyvin pysynyt päätöksessäni olla hankkimatta enää mitään tarpeetonta. Oma tyyli on muokkaantunut vuosien varrella ja olen aika kaavamaisesti noudattanutkin sitä. Biletysvaatteet joutivat kaikki hävitykseen, enkä usko, että mitään tarvetta niille enää edes on. Jos joskus menee istumaan iltaa ravintolaan, ajattelin pukeutua sen mukaan millainen paikka, aika ja seura. Rentoa istuskelua pubissa voi tehdä ihan normivaatteillakin ja kunnon hippalointiin voi laittaa sen pikkumustan sitten. :) Kylläpäs nyt tuli höpinää, hih. :)

   Poista
 6. Oi oi, näyttää niiiin hyvältä! Tämmöset sadepäivät onkin hyvä käyttää vaatekaappien siivoukseen ( kai sielläkin on ollut ihan karsee keli?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonanna: Meillä oli hieman sateita ja tuulta, mutta tänään on ollut jo yllättävän kiva päivä. :) Huvittaa kyllä, että eletään kesäkuuta ja ulos tarvii laittaa sormikkaat. =D

   Siivoaminen on ihan parasta ajanvietettä sellaisina päivinä kun on joko tosi tarmokas ja jaksavainen olo, tai sitten kökkö keli ulkona (kun ei paljoa muutakaan tekemistä keksi). :)

   Poista
 7. vitsit, miksen oo itse tajunnu miten paljon fiksummin rekit olisi noin päin! Kiitos mahtavasta vinkistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi: Nuo on tosi kätevät ja niihin mahtuu silti tosi hyvin vaatetta. Tuossakin on roikkumassa untuvatakki, 2 villakangastakkia, 2 nahkatakkia, 4 mekkoa, paitiksia, pari toppia... Ja vielä muutama mahtuisi. :)

   Ikeassa on Bestå Indera-sarjan tuo teline, joka mahtuu 40cm syvään hyllyyn ja vaatekaappisarjassa (olikos se Pax Komplement?) on myös 60cm syvään kaappiin samanlainen hökötys. Ei tarvi edes ruuveja, tuo ikäänkuin pujotetaan irrallaan olevaan hyllyyn sivusta ja sitten vaan hylly laitetaan kaappiin ja tuo rekki jää roikkumaan. :)

   Poista
  2. Mua rupes kans kiinnostamaan tuo vaateteline, joka laitetaan "hyllyn päälle". Mittailin meidän vaatehuoneen hyllyjä ja niiden syvyys on 37cm. Onko noissa Beståissa syvyys juuri sen 40cm? Mietin sitä, että mahtaakohan tuo 37cm olla liian kapea tuolle telineelle...

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.