perjantai 24. elokuuta 2012

Uusi idea olkkariin, Bestå-haaveilua ♡

Näin ensimmäisen kerran Eero Aarnion Loft-kalustesarjan muutama vuosi sitten. Tallensin jo silloin inspiraatiokansiooni  kuvia Loft-hyllystöstä ja olen aiheesta ehtinyt postailemaankin jo useamman kerran blogissani. :)

Kaivelin eilen inspiskansiotani ja kuvat suorastaan hyppäsivät verkkokalvolleni. Tv on kehystetty kalusteella ja tuplakuplakin tuntuu tunnelmallisemmalta, kun se varjostuu ympäröivällä hyllystöllä. <3



Monesti olen suunnitellut Bestå-sarjasta rakentavani tuon tyylisen kokonaisuuden, mutta se haave on aina unohtunut jonnekkin. Ja aina säännöllisesti se muistuu mieleen kerta toisensa jälkeen. :)

Teinkin taas suunnitelman kokonaisuudesta, jonka nyt ajattelin tällä kertaa ihan oikeasti hankkia. :)
Se vaatiin hieman säästämistä, tarkalleen ottaen kolmen 120x64cm kokoisen kaapin verran. :)


Eilen illalla pyöräyttelin järjestyksen uusiksi, jotta näen kuinka kalusteet asettuisivat niille varatulle seinustalle. Mitta onkin aika tarkka, turhaa tilaa ei juurikaan jää. :)



Tuplakupla jää tuolle paikalle, muut tavarat siirtyvät pois lisäkaappien tieltä. Myös kaiuttimien paikka vaihdetaan, koska ne jäisivät muuten kaappien taakse. :)




Tälläisiä suunnitelmia minulla. :) Nyt vaan lompakko säppiin ja säästämään. Jospa syksymmällä saisi kotiutettua puuttuvat kaapinosat. Viimeinkin. :)


Pyhitämme tämän viikonlopun perheenkesken vietetylle ajalle, joten toivottelen teille kaikille ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua! Palataan taas ensiviikolla! <3


34 kommenttia:

  1. Mullakin lompakko suljettuna Beståjen takia! Haaveissa olisi ainakin yksi tuollainen korkea kaappi ja ehkä kenties toinenkin, ellei sitten matala tv-taso. En osaa päättää, mutta onhan tässä aikaa funtsia.
    Kuvassa oleva kokonaisuus olis täydellinen meidän olohuoneeseen, JOS tv-seinän takana ei menis tuhat SÄHKÖJOHTOA. Ei ole turvallista laittaa kiinni edes koolauksiin, koska koolauksiinkin on reiät porattuna, joiden läpi menee sähköjohtoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heidi: ei varmaankaan uskaltaisi porailla sitten. Mä ajattelin laittaa vain sen keskimmäisen kaapin seinään kiinni, ja kaksi reunimmaista saavat vaan olla nuiden olemassa olevien puolikorkeiden kaappien päällä. Tuo taustaseinä onneksi on betonia ei siellä pitäisi edes kulkea vesi- tai sähköjohtoja tuossa kohtaa. Vastapäinen seinä, missä kaapit olivat ennen on kylppärin seinä ja osittain paikallaan valettu. Ties mitä sen sisällä kulkeekaan, siksi pakko tehdä näin päin. :)

      Poista
  2. Mun silmään tuo sun tämän hetkinen järjestys on jopa parempi kuin tuo, että ylhäälläkin olisi kaappeja -jotenkin avaramman oloinen ja kivalta näyttää tuplakupla tuossa keskellä. Ei siinä toisessa suunnitelmassakaan tietenkään mitään vikaa ole. Bestå kyllä näköjään taipuu moneen :)

    Ihanaa viikonloppua teidän perheelle ja mukavia hetkiä yhdessä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -I-: tuo on kyllä kieltämättä aika ihana. <3 Olen vaan visioinut tuosta isosta kompleksista niin kauan ja palaan siihen aina uudelleen ja uudelleen, että ehkä pitäisi vaan toteuttaa se viimein. :)

      Ihanaa viikonloppua teille myös! <3

      Poista
  3. Mistä nuo ihanat kynttilänjalat on ostettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Kynttilänjalat ovat Stockmannilta ja merkiltään Villa stockmannit. Niitä löytyy myös verkkokaupan puolelta. :)

      Poista
  4. Ajattelinkin että voisi olla stockmannilta mutta en niitä kyllä verkkokaupasta löytänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Ne taitavat olla verkkokaupasta tilapäisesti loppuneet. Kuuluvat kyllä Villa Stockmann-sarjan vakiovalikoimaan joten luulen että niitäkin tulee pian taas lisää. :)

      Poista
  5. Näyttää hyvältä tuo Bestå-suunnitelma :) Toivottavasti ei tarvis kauaa säästellä ja saisit Ihan-Just-Nyt-Kohta sen valamiiksi :D
    Arvaappa onko meillä ennää sohova keittiössä...no EI! :D Se meni vierashuoneeseen ja sieltä tuli takas keittiössä aina ollu vitriinitaso ikkunan alle :D Juu, kauampa se sohova oliki keittiössä :D E-en oo vaihtelunhalunen :P
    Mukavaa perheviikonloppua <3 Palailehan sitte taas ens viikolla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meän Satu: Muutama kuukausi menee säästökuurilla Beståja varten, mutta kyllä sen jaksaa odottaa, tai ainakin yritän parhaani. HIH :)

      vaihtelu virkistää ja itsekkin tykkään usein pyöritellä huonekaluja paikasta toiseen. :) Monesti kun koti alkaa tuntua tylsältä, niin jo pelkkä yhden kaapin paikanvaihto saa koko järjestyksen tuntumaan uudelta. :)

      Toivottavasti sinulla oli ihana viikonloppu takana! <3 Meillä touhuttiin perheenkesken ja rakennettiin mooonta legolinnaa ja katseltiin piirrettyjä sohvalla röhnöttäen. Ja herkuteltiin myös, nam. <3

      Poista
  6. Löysin juuri blogisi ja sait minusta heti uuden lukijan:-)
    Tervetuloa vastavierailulle uudehkoon blogiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inana: Kiitoksia kutsusta! <3 kävinkin heti kurkkaamassa ja lukijan sait minusta myös. Innolla odotan uusia postauksiasi, aivan ihana blogi sinulla! <3 <3 <3

      Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

      Poista
  7. Voi ihana, ihana, ihana Miffeliini. <3 <3 <3
    Juu, tuo on kyllä mahti suunnitelma, mutta minäkin pidän enemmän tuosta tuollaisena. Isompaan tilaan (enemmän seinäpinta-alaa) tuollainen suuri kombo varmasti olisikin upea, mutta tuohon tilaan tuo kokonpano on tarpeeksi. :)
    Makuasia...

    Mutta tuo karvainen suloisuus on niin ihana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Image: Tuo jää minusta hieman vaillinaiseksi, mutta olet varmasti oikeassa että iso kaappirykelmä voi olla liiankin massiivinen. teinkin heti muutaman muutoksen suunnitelmaani. :)

      Poista
  8. Pakko kommentoida vastarannankiiskinä, että tuo nykyinen on paljon parempi kuin uusi suunnitelmasi. Mielestäni tuo suunnittelemasi bestå-kokonaisuus on aivan liian massiivinen tuohon tilaan ja tv peittäisi viimeisenkin keveyttä luovan aukon.... nyt laitat ne säästämäsi rahat johonkin muuhun ja sassiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. satu: Olet oikeassa, suunnittelemani kaapisto on varmasti hieman liian järeä tuohon. varsinkin matalaan sohvaan yhditettynä. :) teinkin jo muutaman muutoksen suunnitelmaani, ja itseasiassa budjetoin osan Bestå-rahoista sohvapöytään, jolle meillä on taas tarvetta. :)

      Poista
  9. Inspiskuva on ihan ja tuonne alaskin jää tuota "ilmaa". Aika massiivisen kokoinen tulee tuosta sun suunnittelemasta kokonaisuudesta, mutta ehkä se toimiikin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frisco: Liian massiivinen siitä olisi varmasti tullut, joten muutoksen tuulet puhaltaa. :) Tein mielessäni uuden suunnitelman, jota nyt makustelen hetken aikaa, ennen kuin teen päätöksen säästökohteesta, hankinko Beståja lisää vai en. :)

      Poista
  10. Myöskin minusta kokinaisuus näyttää inspiskuvassa hyvältä, mutta se onkin hiukan kevyemmännäköinen versio kuin mitä sinulla olisi tulossa.. Tuo bestå järjestys näyttää kivalta noinkin, miten olet sen laittanut. Mutta me katselemme vain ruudun takaa ja sinä katselet paikan päällä, joten toki tiedät paremmin mikä teille sopii ja mikä ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Tuo nykyinen on hieman valju, ainakin täältä paikan päältä katsottuna. :) Ja se suunnitelmani mukainen hyllystö tulisi todennäköisesti olemaan liian massiivinen, joten tein muutaman muutoksen suunnitelmiini. :) Välillä itse sokeutuu omaan kotiin, ja siksi onkin ihan mahtava juttu, kun teiltä saa aina hyviä vinkkejä ja mielipiteitä. <3 <3

      Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

      Poista
  11. Upealle näyttää Bestå-suunnitelmasi ja tietenkin tuo nykyinen kokoonpanonnekin, huokaus :)
    Bestå-kaapistot on myös minun toivelistalla, kävinkin niitä viime viikolla Ikeassa (kuolaamassa) katsomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuisku: Meidän olkkari on himan liian pieni noin massiiviseen kokonaisuuteen, joten tein pientä muokkausta suunnitelmaani. :) Minunkin pitäisi päästä Ikeaan inspiroitumaan ja hipelöimään ihania juttuja paikan päälle. :)

      Poista
  12. Kivalta näyttää jo noinkin, mutta varmasti yläkaappienkin kanssa. Bestå on kyllä aika täydellinen moneen paikkaan, vielä joku päivä hankin minäkin jonkunlaisen systeemin Beståa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. maria: Beståt taipuvat moneen ja niitä voi yhdistellä keskenään lähes rajattomasti. :) Siksi tälläiselle vaihtelun haluiselle (kuten minä =D) se on aivan paras kalustesarja. :)

      Poista
  13. Ihana! Toivottavasti olet siihen sitten tyytyväinen, koska etkös halunnut juurikin sen tv:n piiloon? ;)
    Voisitkos muuten mitenkään tehdä sellaisen videokierroksen talossanne? Eli ottaisit videota ja kuvaisit kaiken :D Ei sinun tarvitsisi puhua siinä jos et halua, mutta näyttäisit vähän taloanne jotta saisi paremman mielikuvan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Tv meillä on jo piilossa ja sinne jääkin. :) Tuohon avoimeen kohtaan olisi ollut tulossa tuo tuplakuplan pöytävalaisin. <3 Mutta tein muutoksen suunnitelmaan ja muokkasin sitä hieman. Katsotaan, mitä keksin nyt sitten. Videokuva voisi olla ihan hauska juttu, meillä vaan tyttö ja koira aina pyörii jaloissa ja heiluttavat kameraa. Voisi olla hieman huojuva videokuva. HIH :)

      Poista
  14. Hei, olen tälläinen vähän vähä-älyisempi ihminen, niin voisitko mitenkään kertoa minulle missä tuollaisia suunnitelmia voi tehdä? :D Ikean sivuillako? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIh, ihana oot! <3 <3

      Kirjoita Ikean sivuilla yläpalkissa olevaan etsintäkohtaan suunnitteluohjemat. Se etsii sinulle otsikoita, valitse se ylin ja klikaa sinne. Sitten saat näkyviin erimerkkien omat ohjelmat ja valitset Bestå-suunnitteluohjelman. Anna sen ladata hetki ja valitse "aloita alusta". Näin saat tyhjän taustan, johon voit itse valita kaikki tahtomasi osta vasemmalla olevalta alasvetovalikosta. :)

      Poista
    2. Kiitos tosi tosi paljon! <3

      Poista
  15. Anteeksi kun kysyn koko ajan, mutta onko teillä päällyslevyt kaappien päällä? Tai kannattaako ne ottaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: ei haittaa!!! Mielelläni vastailen. :) Meillä ei ole päällyslevyjä, mutta aikeissa on nekin hankkia. Ne ovat olleet aina tilapäisesti loppu, kun Ikeassa olen vieraillut. Suosittelen niiden hankkimista. Ne suojaavat kansilevyä kolhuilta ja kupruilta, ja varsinkin jos ovet ovat kiiltäväpintaiset, niin se tekee tyylikkäämmän viimeistelyn, kun kansikin on kiiltävää lasia. :)

      Poista
  16. Ja minä olisin kiinnostunut tuosta teidän seinän väristä :) Onko se tikkurilan laasti?! Se näyttää todella hyvälle ja haluisin itse juuri samanvärisen olkkarin seinän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Kaikki meidän seinät on nyt maalattu Laastilla, eli X487-sävyllä. Olen todella tyytyväinen siihen enkä parempaa sävyä tähän hetkeen keksi. <3 <3 LOVE <3 <3 :)

      Poista
    2. Aivan ihana onkin :) Meillä on laastilla maalattu makkari, mutta tuossa kuvassa näytti teillä vielä paremmalle, joten piti varmistaa :D No, nyt varmistuin ainakin, että myös meidän olkkari saa viikonloppuna uutta väriä. Kiitos :)

      Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.