maanantai 27. elokuuta 2012

Ja niin hiukset kärähtivät... :(

Voin vain kysyä itseltäni, mitä ihmettä oikein mietin, kun lähdin hetken päähänpistona vaalentamaan hiuksiani..... Latvoissahan minulla ei ollut kuin ikivanha kevytsävyte, mutta siitäkin huolimatta latva on edelleen vaaleanoranssi. Eilen sutaisin päähäni värinpoiston kolmannen kerran ja lopputuloksena on täysin kärventyneet latvat JA ORANSSIT OVAT EDELEEN. :(

Tässä kuvassa tukka on hoidettu ja täynnä hiuksiin jätettävää rakennekorjaavaa hoitoainetta. Myös suoristusrautaa käytin nopeasti latvoissa ja silti se on tuollainen frizzy. :(
Väri on oikeasti paaaaljon kultaisempi latvoissa ja ero tyven ja latvan välillä on huikea. Hiukset ovat myös katkenneet aika pahasti ja toinen puoli on reilun sentin lyhyempi. Suoraan sanottuna katastrofi siis.Nyt ei ole itku kaukana ja pakko on keksiä uusi suunnitelma jäljellä olevien hiusten pelastamiseksi.

Tumma väri päähän ja leikkaus, no can do. :(

Lyhyt leukalinjainen polkkatukka olisi nyt toiveena, mutta voi olla, että latvan kunto ei riitä siihenkään. Ihan poikatukkaa en olisi tahtonut, mutta jos vaihtoehtoa ei ole, niin se on vaan sitten opittava elämään sen kanssa. Ja kasvaahan tukka aina takaisin päähän. :)

Hain inspiraatiota youtubesta (lähinnä katsoen videoita siitä, kun pitkät hiukset leikataan lyhyeksi =D) ja löysin videon, jossa polkkatukkainen kaunis nainen taituroi itseleen 10 erilaista kampausta. <3Hänellä on aivan ihanat hiukset ja tuollaiset voisin itsellenikin haluta. <3
Riskinä onkin nyt latvan kunto ja uusi värjäys, joka voi viedä viimeisetkin haivenet päästä. Pitäisi varmaan etsiä jo peruukkia valmiiksi... :)Kyseinen kaunis nainen, Danielle Cedillo, on kauneudenalan ammattilainen ja toimii valtameren takana. Hänet ja portfolionsa löydät alla olevasta linkistä:Tänään on luvassa siivouspäivä ja nakkikeiton tekoa. Se on Avan suurinta herkkua, heti aamupuuron jälkeen. :)

Ihanaa päivää kaikille ja mukavaa alkanutta viikkoa! <3

84 kommenttia:

 1. Voiei. Ei kuullosta houkuttelevalta :D Itekkin oon tässä miettinyt haluisinko vaaleet hiukset, mutta ehkä ei kannata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista: No niimpä. :( Kyllähän minäkin riskit tiedostin ja niidenkin uhalla aloin vaalennusprojektiin. Mutta silti se on aivan kamalaa kun tukka menee pipariksi. :`( Itseäni saan syyttää kyllä. ;)

   Olen ollut aikaisemmin aika vapaamielinen hiuksieni suhteen, mutta nyt kun yli kolmevuotta menin omalla tukalla ja sain sen kasvamaan ja kunto oli ihan mainio (liiankin hyvä), niin nopea muutos hyvästä tukasta suoraan sanottuna kananpeffaan, saa kyllä mielialan aika matalalle. :(

   Uutta väriä vaan päähän ja leikkaus, niin paljon kuin on pakko. :)

   Mieti tarkkaan, varsinkin kuinka paljon olet valmis lyhentämään hiuksia. Jos et tahdo pituudesta tinkiä paljoa, niin suosittelen ettet vaalenna ainakaan kolmea astetta enempää. :)

   Poista
 2. O-OU :( Mä voin lohduttaa sua sen verran että mulla lähti kerralla koko tukka päästä, mulla oli lapojen väliin asti tukka, permanentin jälkeen 2cm pitkät, heh ;) Sillon tuli itku!! Öljyhoitoa vaan ja nyt et värjää sitä ollenkaan, edes tummaksi, annat olla blondi ja leikkaat kuivat pois, kyllä se tukka nopeasti "paranee" <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna-murunen: Mullekkin on käynyt noin kerran. :) Vaalennettua hiustani permanenttasin ja hiukset jäi rullaan. =D

   JOnkin sortin identiteettikriisiä on nyt pukannut, se on outoa mulle. :)

   Mulla on oma hius niin tumma, lähes musta, että jos en vaalenna tyveä lainkaan niin olen kohta aivan kamalan näköinen. 16.9 pitäisi kehdata mennä sinne Habitare messuillekin, joten paineet on kovat. :) Mun koko tukka on muuten aivan rutikuiva, latva tietysti pahin. Mutta kun harjaakin hiuksia niin katkeilee ja ratisee vaan tukka. YÖK. :)

   Poista
 3. Voi ei :( Miehenä on niin helppoa. Kun tapahtuu jotain tuollaista, voi vain ajaa kaikki pois ja on edelleen yhtä makee (tai ainakin melkein) Toivottavasti saat korjaavat toimenpiteet onnistumaan.
  P.S. Se välimallikin näytti kyllä hyvältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enne: Näin jälkeenpäin mietittynä se välimalli oli TODELLA KIVA! :) Mutta kun piti alkaa latvaa taas käsittelemään... HUoh. :)

   Miehillä on asteenverran helpompaa tukan kanssa, paitsi jos on Michael Monroe. :)

   Poista
 4. Voi että :o kävipä ikävästi. Mutta tuo polkkatukka on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mauricio: Tykkään polkasta muutenkin, joten tuo malli olisi ihan paras. :) Tuon lyhyempää en tahtoisi, mutta katsotaan mitä saadaan tukalle tehtyä. :)

   Poista
 5. Voi ei :`( Kokeile nyt kuitenkin sitä öljyhoitoo, jos se jotain auttais <3 Mä oon kans ton projektin tukkani kanssa tehnyt monesti (siis vaalentanut) Ja oon harkinnut että tekisin sen taas! Mulla ei oo vaalentaessa käynyt koskaan noin, onneksi, kun olen pitänyt taukoa vaalennuksien välillä, onhan se kamala olla hetki oranssilla tukalla ja sitten tipunkeltaisella, mutta mulla kun on pipo päässä töissä 8 h päivässä niin sitä ei ees kukaan näe ;D Hopea-shampoo on kans tosi hyvä keltaisuuden poistaja ja siihen päälle vielä hopea-hoitoaine, sain niillä ihan melkein valkoisen tukan ja vähän hopeankiiltoa :D <3 Kyl sä vielä onnistut muru <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna: Mulla on aivan järkyttävät hoitokamat ja hopeashampoo ja suoravärihoitoa ja vaikka mitä mömmöä. Ne ei tee enää mitään. Tukka on pesun jälkeen rastoilla ja niiden pitää antaa kokonaan kuivua ennenkuin uskaltaa edes koskea niihin. :( Mun latva on liian oranssi, jotta hopeashampoo auttaisi. Silti olen sillä lutrannut. Nyyh. :(

   Poista
 6. NOUUUUU!!!!!
  Voi hemmetti. :( Auttaako tuohon mikään aine?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Image: Ei kyl auta. :( Ainoastaan aika tai leikkaus. Ne oikeastaan on ne ainoat. :)

   Poista
  2. Voi räkä! Mitäs nyt tehdään??? :(
   Miten aina voikin sattua ja tapahtua? :/

   Poista
 7. Eihän se kunto enää paremmaksi muutu tummaksi värjäämällä ja voi tummana näyttää paljon katkenneemmalta. Nyt vaan latvat tasaiseksi ja hopeashampoota päähän, sillä kyllä pitäisi loppukin keltaisuus lähteä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonsku: Tummaväri sulkee hiussuomut paremmin (jos tukka enää on lainkaan elossa) ja tekee kiiltävämmän lopputuloksen kuin vaaleat värit. :) Mun latva ei ole keltainen, vaan oranssi. ja kolme värinpoistoa. Huh. Miten edes voi olla mahdollista. :) Latvaan ei siis tehoa hopeashampoo lainkaan, vaikka sillä olen nyt kuitenkin lutrannut, ihan saunassakin istuen. HIH :) Latva on liian tumma edes violettiin taittoväriin, jota löytyy myös. Ja suoraväriseoksella ja hoitoaineellakin jo yritin, ei mitään vaikutusta. Tuo viimeinen 10cm latvasta on varmasti sisältä ihan tuhoutunut eikä sitä pelastakaan enää mikään. Mutta tahtoisin yrittää pelastaa tuon 20cm tyvestä alaspäin, etten kaljuunnu kokonaan. :)

   Poista
  2. Komppaan Jonskua, ei se kunto paremmaksi värjäämällä muutu, mutta ihan kuolleen ja huonokuntoisenkin hiuksen voi hoitaa vielä :) Aikaa se tietty ottaa, mut on sen arvoista :) Tumma väri kyllä siloittaisi varmasti, mutta puolestaan kaksihaaraiset näkyy helpommin.

   Niinpä minä siis suosittelisin, ettet tee tukalle mitään. Hopeashampoota pesuihin, hiuksiin jätettävää hoitoainetta, Tre Semmén hiusnaamiota (on oikeasti sikahyvä ja silottaa tukkaa näkyvästi) kolmisen kertaa viikossa ja päänahan syväpuhdistus (koska terveestä päästä kasvaa tervettä tukkaa ;) Lisäks jos sulla on aikaa, suosittelisin parina päivänä viikosta laittaa yöksi öljyä hiuksiin ja semmoinen suihkulakki päähän (tai jos ei löydy niin esim. tunti ennen suihkuun menoa öljy päähän).

   Ja jatkoa varten: koskaan ei pidä ottaa liian nopeasti värinpoistoja. Ei se keltaisuus lähde vain poistamalla väriä, vaan värjäämällä (esim. vaalea ruskea). Värinpoiston päälle pitää puolestaan AINA laittaa väri, kun värinpoisto avaa sen tukan jä jättää tosi rikkinäiseksi sen (vähän kuin shampoo, mutta pahempi), jonka takia pitää tunkea väri, joka sulkee sen hiuksen rakenteen. :)

   Ei tuo katastrofilta vielä kuule näytä :) Vähän tasotat, haet sitä Tre Semmétä ja annat pari viikkoa mennä, takaan eron! :>

   (Ja kun nyt tukasta puhutaan mun on pakko suositella Piimaxia. Mä olen yleensä tosi skeptinen näitä lisäravinteita kohtaan, mut tää on ollut tosi toimiva KAIKILLA, jotka sitä on kokeillut! Löytyy ihan marketista ja maksaa vajaan 10€, purkki riittää useamman kuukauden :)

   Poista
  3. Nii ja sitä vielä, että mulla on käynyt myös noin. Ei mennyt kun muutama viikko saada se inhimillisen näköiseksi ja siitä on ollut suunta vaan ylös päin :) Viimeksi kun vaalensin tukkaani, käytinkin siihen reippaasti puolisen vuotta aikaa, juurikin karttaakseni tuota vahinkoa. :)

   Mut tosiaan, pahin mitä voit tehdä, on lähteä värjäilemään taas.

   Poista
  4. Anonyymi: Värinpoiston jälkeen siis päähän tietysti laittettu kevytsävyte 10.13. :) Selitin asiani hieman hassusti postauksessa kun puhuin vain värinpoistosta. :)

   Mulla on Tresemmee ollut, ei auta. Redkenin Absolut Platinum Blonde korjaava taittohoitsikka on tosi hyvä ja sillä sain pelastettua mun tukan edellisten värjäyksien jälkeen. Kunto oli ihan ok, ja raudalla suoristamisen jälkeen tosi hyvä. <3 Mutta nyt värjäys meni liian pitkälle ja latva ainakin on kuollut. Uppoaa veteen kun leikkasin pienen haivenen testiksi, onko enää eloa hiuksessa. :(

   Mun tukan on oltava kunnossa 16.9, eli aika ei riitä tukan paranteluun ja taitto-operaatioihin. :( Tyhmä olen, kun aloin tähän projektiin. :(

   Ja alaa olen opiskellut, joten perusjutskat on hallinnassa. Kyseessä mun tapauksessa onkin se, että kun tukka on todellakin tuhottu, ei sitä kuntoon enää saa. Se venyy paukkuu ja poksuu niin paljon, että kohta olen ihan resupetterin näköinen hamppupää. =D Tosin voisi olla hyvä kärsiä rangaistuksensa tästä, pitikö alkaa liian lyhyellä aikataululla vaalentamaan.... HIH :)

   Poista
 8. Voi EIII! Mutta kasvaahan se vaikkei nyt juts varmaan lohduta... Polkkatukka ois hieno, tuskin sitä nyt ihan poikatukaksi tarviikaan pätkiä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika: Onneksi kasvaa! :) Olen tosiaan suhtautunut hirmu rennosti omiin hiuksiini aikaisemmin enkä osannut odottaa ollenkaan tälläistä tukkakriisia saavani. :)

   Ja tyhmästä päästä kärsii nyt tyhmää pää. tsihhhiihi ;)

   Poista
 9. Hiukset vaikuttaa kyllä mielialaan todella paljon ainakin omalla kohdalla. Tällä hetkellä kun juurikasvu on kammottava ja pitäisi päästä jo värjäilemään niin on jotenkin semmoinen tympeä olla itselläkin. Ja se on kyllä niin ikävää jos sattuu saamaan kunnolla tuhoa aikaan, varsinkin vaalennushommissa siinä onnistuu niin helposti :/ Itsellä on kaapissa odottelemassa tällä hetkellä sellainen väri jota en ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Missähän mielenhäiriössä sekin tuli ostettua :D Mutta ajattelin ensin kokeilla sitä vähän pienempään osioon ja katsoa uskallanko sen sitten koko päähän vielä nakata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia: Niin vaikuttaa. Tosin ennen itselläni vähemmän kuin nykyään. Tämä tuli itsellenikin aivan yllätyksenä ja eilen piti ihan itkeä tirauttaa kun niin paljon kadutti oma tyhmä toiminta. :) Onneksi tästäkin voi ottaa opiksi ja todeta, että jos luonto on tarkoittanut, että miun tukka on tosi tumma, niin ei sitä ainakaan vaaleaksi kannata yrittää värjätä. :)

   Monen vuoden kasvatus meni nyt ihan hukkaan, mutta onneksi nyt jaksaa jo nauraa itselle ja ottaa uuden kasvatusprojektin haasteeksi. :)

   Poista
  2. Kyllähän se harmittaa, mutta tehtyä ei tekemättömäksi saa ja sinulla ainakin hyvää asennetta löytyy :)

   Poista
  3. Tiia: Kiitos! <3 Ei tälle oikein muutakaan voi kun nauraa. :D

   Poista
 10. Mua alkoi ton videon jälkeen himottaa lyhyempi tukka TOSI pahasti!
  Kokeile rakennepaikkaavaa ja kosteuttavaa vuorotellen. Ootko tsekannu Saara Sarvaksen blogin Lilyssä? Se suositteli jotain ihan ûberhyviä tuotteita hiusten pelastamiseks. Mun muistaakseni merkki oli Kerastase.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heidi: Hih, se tukka onkin tosi kiva. :) saaran blogi on tuttu, hänellä on kanssa näitä vaalennus-purkkahius-vaiheita ollut monesti. ;) Olen kokeillut aika ison läjän aineita vuosien varrella, ja nytkin on lähes 200 eurolla purkkeja vaaleaan tukkaan tuolla hyllyssä. :( Onneksi tiedän, kenelle lahjoitan nuo blondien tuotteet. :)

   Kerastasella on tosi hyviä tuotteita. niiden latvahoito on yksi parhaista. <3 Ja silkkitipat on myös ihan huiput, niillä saa hyvin huijattua hiusten kuntoa paremmaksi (paitsi mulla, jonka tukka tipahtaa päästä).

   Just muuten tein ponnarin itselleni ja se on puolet ohuempi kuin eilen aamulla. Voehan plaah. :(

   Poista
 11. Ou nou :(( Tuon saman 17-vuotiaana kokeneena muistan sen tunteen kun omat hiukset oli ihan pilalla ja hirveät. Ei auttanut kun lyhyen mallin leikkaus ja minulla oli silloin hiukset alaselkään asti.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Padmerine: Auts, varmasti kirpaisi ja kovaa. :( Sulla oli vielä niin pitkät hiuksetkin, että varmasti on ollut hurja muutos. Itselläni jäin kampaamon lattialle noin 15cm sen ensimmäisen värjäyksen jälkeen. Nyt tukka on katkeillut niin pahasti, että päälihiukset on polkat jo nyt. Ja kun leikkautan nuo latvat pois, niin mitta lyhenee kokonaisuudessaan lähes 40cm. Että heippa vaan, mun kolmen vuoden kasvatukselle. :(

   Mutta opetus tästä kyllä itselleni tuli, ÄLÄ KOSKAAN ENÄÄ VAALENNA KUIN MAX 2-3 ASTETTA. :) Tai oikeastaan vain muistutus, koska olenhan saman käynyt läpi jo monta kertaa. HIH :)

   Poista
 12. voi EIIIIII!! Voin vain kuvitella, kuinka nyt v**uttaa! Tsemiä sinne, kyllä ne siitä kuntoon tulee. Kaunis olet! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nanna: Kiitos ihanainen! <3 <3 Mies tuossa juuri sanoi, että lyhyet hiukset korostavat kasvoja ja kauniita silmiä, mihin mussa aikoinaan rakastui. <3 Nyyh, miten kaunista. Meinasin hypätä hänen kaulaan ihan pelkästä ilosta. :) Ehkä se onkin ihan hyvä, että tämä tukkakatastrofi tuli tähän väliin. :)

   Poista
 13. Tuon ruskean naisen polkkatukka on kyllä ihana! Uskaltaiskohan itseleen tehdä mitään noin radikaalia? Mulla on pitkät hiukset, mutta ne on aina ponkkarilla, kun olen niin laiska, joten siinä mielessä vois ajatellakin, että mitä niitä turhaa säästelemään - eivät kuitenkaan koskaan ole nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirpparikeiju: Mulla oli ihan sama vika. En tajua miksi oikein kasvatin, kun en kuitenkaan jaksanut laittaa tukkaa koskaan. Ponnarille vaan tai sitten suttunutturalle päälaelle. :) Ja tuskailu hiusten kuivumisen kanssa, että pääsee nukkumaan. HUoh. :)

   Päätinkin just, että keskityn vaan ajattelemaan positiivisia puolia lyhyemmästä tukasta. :) Se on helppohoitoisempi, nopeampi laittaa nätiksi, kuluttaa vähemmän hoitotuotteita, kuivuu nopeammin, ja korostaa kasvoja. :) Mieskin tokaisi, että mitä ihmettä mä stressaan, mun poikatukkakin on tosi sexy ja se korosti silmiä, jotka mussa on miehen mielestä parasta. :) Mulla oli lyhyt tumma tukka, kun me tavattiin vuonna nakit ja muusi. :)

   Poista
 14. Auts :( Mutta niin kuin sanoit, onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, joten pian ne kasvaa takaisin vaikka kunnolla niistä leikkaisitkin pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja: Niin on! :) Enkä enää stressaa hiusten takia. Oikeastaan se on aika ihana, kun saa todellakin muuntautua. :)

   Ja tapasin ihanan ihmisen lauantaisissa pippaloissani (ne sisustuskutsut 18.8) ja hänellä oli aivan upea tukka. Lähes tuon tyylinen kuin tässä postauksessa olleen kaunottaren hiukset. <3 Tosin ne olivat terveennäköiset ja muutenkin sopivat kantajalleen aivan upeasti. :)

   Poista
  2. Katjalle: Niin siis, ja vertauksena oli tietysti minun oma kuontalo ja epäterveet hiukset. :) Ei suinkaan videolla esiintyneen naisen hiukset, jotka ovat myös todella upeat. :)

   Poista
 15. Hei Miia.Löysin blogisi pari vk taaksepäin.Varsinkin remppa jutut olivat mukavaa luettavaa.Mutta pakko kysyä sinulta,alaa lukeneelta, että miksi ihmeessä aloit tekemään itse kotona vaarat tietäen?Miksi et mennyt ammattilaisen käsittelyyn? Napsaiset palaneet kunnolla pois ja yöksi hoito öljyjä tukkaan.Päähineitä on vaikka minkälaisia ja sellaiset piristää samalla pukeutumis tyyliäsi. Suosittelen myös sisäisesti nautittavia vitamiineja hiuksille ja iholle, koska ne auttavat vahvistamaan hiusjuuria.Hiukset kyllä kasvaa takaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Ensimmäinen kerta olikin kampaajan penkissä, koska minulla ei itselläni ole väripesuun tarkoitettua tavaraa alias supermyrkkyä. :) Muutoin sekoittelen värit itse ja säästän pienen omaisuuden. Lopputulos on kuitenkin sama, jonka myös kampaaja totesi. Syystä X se latva ei vaalene vaikka mitä tekisi. :(

   ravintolisiä käytänkin jo, ne nopeuttavat hiusten kasvua hieman. :)

   Toivottavasti en nyt karkoita sinua näillä hiusongelmillani ihan kokonaan. ;)

   Poista
  2. Lisäys: Hiusongelmia ei toivottavasti enää tämän jälkeen ilmene *sormet ristissä* :)

   Poista
  3. Ei,et karkoita:)Asia johon toivoisin vastaustasi koskee parketin valkomaalausta/lakkausta.. Muistan lukeneeni aiheesta jossain aiemmista postauksistasi. En vain löytänyt sitä. Eli hylkäsitkö ajatuksen valkoisesta lattiasta vai tuliko muita ongelmia asian kanssa? Itse haluan valkoisen /vaalea lattian, mutta tammiparkettia en tietenkään laminaattiin halua vaihtaa..Tietoa olen hieman etsiskellyt, mutta vahvan hajuiset lattiamaalit ei käy.Olisiko sinulla vinkkejä asiaan?

   Poista
  4. Anonyymi: No hyvä! <3 :)

   Me hylättiin ajatus lattian maalaamisesta koska hajutonta mutta kestävää vaihtoehtoa ei löytynyt. Betolux Akva on vesiohenteinen ja suht hajuton mutta ei kestä kovaa kulutusta, esim koiran kynsiä. :( Jos taloudessa ei ole koiraa (eläintä yleensäkään) en näe mitään ongelmaa lattian maalaamiselle. Meille se ratkaisu ei vaan ollut oikea. Perus Betolux kestäisi jo sitten vaikka millaista käyttöä, mutta sen haju on niin voimakas, että joustuisimme muutamaan kuukaudeksi kotoa pois. Se ei tässä tilanteessa tule kuuloonkaan, joten sekin idea piti hylätä. :(

   Live Every Momentin Minna on maalannut vastikään vanhan lautalattian Betolux Akvalla ja lopputulos on kuulemani mukaan todella hyvä. He maalasivat eteisen lattian ensiksi otexilla ja siihen päälle sillä betolux Akvalla ja se on heillä kestänyt heidän koiran kynnetkin. :)

   Minna tekee varmaan postauksia aiheesta, koska monet ovat kiinnostuneet kokoilemaan saman. :)

   http://liveeverymoment-minna.blogspot.fi/

   Meillä ollaan edelleen vaiheessa lattian suhteen, sille tekisi mieli jotain tehdä, mutta koska maalaaminen on out, ja myöskään lankkuparketin asennukseen emme saaneet lupaa, ei oikein muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa lattia uuteen perusparkettiin (tässä ei ole järkeä) tai asentaa laminaatti parketin päälle (kenties tämän teemmekin myöhemmin :)).

   Kysele ihmeessä Minnalta vinkkejä lattian maalamisen kanssa, hänellä on nyt onnistunut kokemus itsellä ja varmasti osaa kertoa myös potentiaalisen vaihtoehdon. :)

   Poista
  5. Kaunis kiitos sinulle vastauksestasi ja linkki vinkistä! Kävin juuri kurkkaamassa Minnan blogista maalaus asiaa. Siellähän oli myös loistava vinkki kaakelin maalaukseen. Nimittäin sitä olen myös pohtinut, mutta ihmisten kommentteja kuunnellessa hylännyt ajatuksen kaakelimaaleista juuri sen pysyvyyden takia. Myös hyvistä remppa firmoista(pääkaupunkiseutu) olisi kiva tietää. Lähinnä kylppärin muutosta ajatellen.

   Poista
  6. Anonyymi: Minna olikin postaillut tänään lattian maalaamisesta, todella upealta näyttikin! <3 Itselläni ei valitettavasti ole suositella remppafirmaa PK-seudulta, meillä on hieman hassuja kokemuksia niistä muutamista joita olemme käyttäneet. Mutta Alternolta kannattaa kysyä kyllä. Heiltä saimme silloin hätäavuksi remonttimiehen joka tuli kaatamaan eteisen seinän kun alkuperäinen palkattu remppamies ei saapunut koskaan paikalle. <3

   Poista
 16. Voi ei :/ <3 <3 <3
  Mullaki oli nuorena perikymppisenä ihan blondi, yhtä blondi ku sulla nyt ellei jopa vielä blondimpi ja molen tosi tosi vaaleaihonen :D Yhessä hautajaiskuvassa ku oli talavi, minusta ei näkyny muutaku tummat vaatteet :DD Tämä nyt ei liittyny tuohon ongelmaan eikä auta sinua mitenkään, kuhan nyt sanoin :) Tais mullaki olla tuommonen hapsunen muttei menoa haitannu :DD Olin pikkasen menevää sorttia tuolloin :D

  Kokkeile saakko kiiltoa semmosella kiiltoaineella, joka antaa hiuksiin kiiltoa ja tasottaa hiusta, emmie ossaa selittää mutta sitä laitetaan ihan pikku tippa käsiin ja sitte laitetaan hiuksiin...ei auta siis hiustenkuntoon mutta ei hapsota, jos siis sullon semmosta ainetta :) Mie jos en käytä sitä ommiin hiuksiin niin mullon samannäkönen koko pää ku sulla latvat mutta mulla johtuu hiusten laavusta, kunto on hiuksissa hyvä :) Ihan vaan niinku ensiapuna ennenku pääset tarvittaessa kampaajalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: HIh, meitä vaalentajia taitaa olla aika monta. :) Mie luulen että menen loppuviikosta kampaajalle leikkauttaan ja värjäämään. Tähän tukkaan on pakko laittaa ensiksi punainen pohjaväri, ettei tukka muutu vihreäksi. :) Eli punapää olen sitten vartin verran, ennenkuin saadaan tumma väri levitettyä hiuksiin. HUi. :)

   Maanvaivan punainen tukka on muuten aivan mielettömän upea. Se oikein loisti kilpaa auringon kanssa. WAU!

   Tipat on latvoihin ihan huiput, mullakin on latvassa sitä, mutta pientä kiiltoa lukuunottamatta se ei silottanut tuota krepattua karvaani. :)

   Poista
  2. Tsiisus...perikymppinen on tietekki parikymppinen :DD kauheita kirotushäröjä mulla :D
   Tsemppiä kampaajalle mennoon :)

   Poista
  3. meän satu: Kiitos tsempistä! <3 Pssst. mie kävin jo klo 18.30. HIH :) Nopeeta toimintaa. :)

   Poista
 17. Moi! Mulla kävi juuri samalla tavalla kuin sulle - lähes mustasta (värjätystä!) ihan vaaleaan ja arvaa vaan miltä latvat näytti sen jälkeen :-D mulla oli suhtkoht pitkät hiukset ja latvat tietysti oranssina värjäysten jälkeen, mutta kun näin tämän kuvan http://cdn.belfasttelegraph.co.uk/multimedia/dynamic/00705/Music_10-1_jpg_705686t.jpg niin kuollut tukka sai kyytiä ja nyt mulla on aivan ihanan vaalea polkkatukka! Suosittelen :) teki todella hyvää. (Pst, sun blogi on aivan ihana ja vaikutat itsekin niin herttaiselta naiselta <3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Kiitos kivasta kommentistasi! <3 <3 <3 Käynkin heti kurkkamassa sinun isnpiraatiosi lähteen. :)

   Poista
 18. Anteeksi jo etukäteen, mutta kommentit täynnä amatöörien sepustuksia. Eniten nauratti tuo hiustupon uppoaminen veteen. Voihan vehnä. Kertokaahan kauan se terve tuppo sitten mahtaa kellua..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: En tahdo että kommenttiboksi muuttuu sotatantereeksi. :(

   Ja se oli minun oma kommenttini siitä kuolleen hiuksen upotuksesta, joka muuten pitää ihan paikkansa. Kokeile joskus verrata itse. terve hius kelluu pinnalla hetken ennen kuin uppoaa, kuollut hius (jonka rakenne on tuhoutunut, ei siis "vain" huonokuntoinen hius) uppoaa kuin titanic, kerta heitolla pohjaan. Myös hiuksen rapiseva olemus kertoneen oman tarinansa.

   Mutta jätetään tämä aihe nyt, eikä aloiteta kinastelua siitä kuka on oikeassa ja kuka ei. Sillä ei loppupeleissä ole merkitystä varmaankaan? :)

   Aurinkoista maanantaita (onneksi se pilkottaa tuolta pilvien lomasta aina välillä =D)!

   Poista
 19. Sul on vielä se onni että hiukset kasvaa takas mut mun kaverilla on jo 2 kk tippunut päästä sellainen määrä hiuksia ettei mulla itsella edes oo noin paljon tukkaa päässä mitä siltä on pois tippunu. Kääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanvaiva: kasvaahan ne, ainakin toivottavasti. :) Tuollainen hiustenlähtö on kyllä pelottavaa, ei tiedä milloin se loppuu vai loppuuko vasta sitten kun kaikki karvat on tippunut. :(

   Toivottavasti kaverillasi se on vain jokin hormoniperäinen ja hetkellinen juttu, joka loppuisi kohta. Kasvaako hänellä uutta hiusta? Sellaista vauvatukkaa, joka usein sojottaa muiden hiusten väleistä? Jos kasvaa, niin en usko että on mitään vakavaa hätää hänellä. <3

   Poista
 20. Voi kurjuus kun noin pääsi käymään. Olin vuosi sitten itse blondi ja hiukseni katkesivat päältä vaalennuksen takia vaikka kävin ihan kampaajalla aina värjäämässä. Huomasin, että sitä jotenkin sokeentuu ja haluaa vaalentaa vain lisää ja lisää. Eihän se hius sitä kestä. Päätin sitten värjätä hiukseni tummaksi kun en saanut hiuksiani pysymään hyvä kuntoisina ja ettei ne vihertäisi. Ostin kampaamosta todella hoitavan tehohoidon jota käytin vuoden. Nyt hiukset siis tummat ja hyvässä kunnossa jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iii: Vaalennus on aina oma hommansa ja koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää. Itse kävin konsultointia kampaajani kanssa (ja parin muunkin) ja tulimme siihen johtopäätökseen, että raskausaika on muuttanut hiusta ja siksi se vanhin osa tukkaa, eli latva ei suostunut vaalenemaan tarpeeksi. Tyvihän oli korvaan asti ihan valkoinen jo. :)

   hassuja juttuja kyllä, en olisi osannut ennustaa tätäkään etukäteen. :)

   Poista
  2. Hiukset ovat välillä aikamoinen musteeri :) Tsemppiä että saat taas sellaiset hiukset kun haluat!

   Poista
 21. Voihan. :( No onneksi löysit jo uuden hiusmallin ja värin, josta pidät. :) Minäkin aloitin vaalentamisen keväällä ja nyt ollaan tässä, joten se on kyllä aikaa vievää hommaa. Pidän itsestäni enemmän vaaleahiuksisena, joten mitään tummaa en tähän päähän laita, kadun kuitenkin heti. Kiva kyllä tuo polkka, minulta ei kyllä löydy ainakaan vielä kanttia siihen. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. janina: Mietiskelin tummaa polkkaa jo ennen päähänpistoani vaaleasta tukasta. Hetkellinen mielenhäiriö siis tämä tukan vaalennus joka menikin sitten ihan mönkään. No, nyt on aika taas hoitaa ja kasvattaa tukka kuntoon, vuosi pari niin alkaa jo näyttää hyvältä. HIH :)

   Poista
 22. Kokeile Schwarzkopfin Oil Miracle. Öljyhoito, joka jätetään hiuksiin (pieni määrä). Toimii mulla paremmin kuin tehohoidot/silkkitipat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Tätä en olekkaan vielä testannut, kiitos siis vinkistä! :)

   Poista
 23. O-ou, ikävä juttu :( Siltikin kannatan vain hiusten leikkaamista ja tehohoitoja.. Olethan nähnyt noin suuren vaivan, ja nyt hiukset OVAT vaaleat (latvoja lukuunottamatta). Jotenkin sääli kuluttaa hiuksia turhan vuoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyttinen: Tukka vaan on niin järkyttävän hamppuinen tyvestä alkaen, että tyvivärjäys tulee olemaan liian hankalaa. Myös tyvivärjäyksen jälkeinen mahdollinen taittovärjäys saattaa katkaista loputkin hiukset, joten siksi tumma väri lienee nyt parempi vaihtoehto. Ei tarvitsi värjätä tukkaa lainkaan ja voisi keskittyä hoitamaan sen kuntoon, siltä osin kuin se on mahdollista. :)

   Poista
 24. Voi ei miten sinulle kävi! Voin sanoa, että itselläni on ollut kerran ihan sama tilanne hiusten kanssa, että pesemisen jälkeen hiukset ovat kuin rastat ja tuntuu ettei niitä uskalla harjatakkaan kun jo katkeavat, mutta kunnon hoidoilla siitäkin on selvitty. Nyt kun hiuksesi ovat kuitenkin jo noin ihanan vaaleat, niin sinuna en värjäisi niitä. Leikkaa tuollainen kiva polkka (mistä itsekin olen hieman haaveillut, mutta en raaski leikata kun olen viimein saanut kasvatettua hiuksiani.) ja hoidat sitä kunnolla, niin kyllä se siitä!

  Luin aiempia kommentteja ja joku sanoi, että tunnut tosi herttaiselta ihmiseltä. Olen niin samaa mieltä, en vain itse osannut pukea sitä sanoiksi noin hyvin. :o) Kirjoitat aina tosi kivasti ja juttujasi on mukava lukea. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helene: Minulla tukka on ihan purkkaa, sellaista limaista könttiä ja rastaa sekaisin. :`(

   Sain itseasiassa kampaaja-ajan tälle illalle ja kävin 18.30 leikkauttamassa tukan polkaksi. Tukka meni kampaamisesta poikki tosi pahasti ja takatukka on tosi lyhyt. Sivut on toistaiseksi leukaan asti, mutta villi veikkaus on että ne katkeavat itsestään parin viikon sisällä. :(

   Tukka on ihan ok, pahimmat saatiin pois. Mutta nyt alkoi armoton kasvattaminen sitten. :)

   Poista
  2. Helene: Ja kiitos aivan ihanasta kommentistasi ja sanoistasi! <3 <3 <3 *halaus*

   Poista
 25. Voi ei :( Halaus sinulle! Mulle kävi kans joskus teininä noin, joten tunnen tuskasi. Mutta tuollainen lyhyt polkka on kyllä tosi nätti :) Leikkaat sellaisen ja annat hiusten sitten vähän levätä. Mä muuten mietin, että ottaako tohon vaalennettuun hiukseen tumma väri kiinni? On vähän sellainen kutina, että vaalennetussa hiuksessa väri pysyy tosi huonosti. Korjatkaa joku jos olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonanna: Käväisin tosiaan 18.30 kampaajalla ja leikattiin tukka. :) Niin "vähän" otettiin kuin pystyi, mutta takatukasta tuli tosi lyhyt. Sivut jäivät leukalinjaan asti ja otsatukka lyheni sentillä. Aika kauhuissani olin kyllä, mutta parempi tämäkin kuin se hirveä tuulenpesä röllipeikko. Olenpahan ainakin hieman säädyllisemmän näköinen äiti-ihminen nyt. HIH :)

   Ja nyt vaan sitten kasvatusta ja hoitoa seuraavat 12-24kk. :)

   Poista
 26. goldvelilla on V10 vaahto joka vie keltaisuuden pois (hairstore,sirpa mansner)mulla vuosia hopean vaalea tukka

  Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina: V10 on monesti pelastus ja tyviosaan se auttoikin. :) Mutta latva oli liian tumma (noin 8) ja lämmin että se olisi tehnyt mitään. Korosti enemmän vielä tyven ja latvan eroa. :( Mutta tukka lyheni tänän klo 18.30 ja hampuusi jäi kampaamon lattialle. Onneksi heillä oli yksi peruutusaika antaa tälläiselle hätää kärsivälle tumpelolle. :)

   Poista
 27. Mä olen kotivaalennuksella polttanut tukkani tosi pahasti. Ymmärrän sun mielipahan :(

  sinuna antaisin nyt hiusten olla pari viikkoa ja käy hakemassa kookosöljyä luontaistuotekaupasta, anna vaikuttaa myssyn alla iltaisin ja laita reilusti latvoihin ja kevyesti juureen.

  Nia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nia: Tukka tosiaan leikattiin, takaa se meni poikki tosi pahasti kammatessa ja lyheni melkoisesti sen vuoksi. Sivut säästimme niin pitkiksi kuin jäljellä oleva pituus antoi myöden. :) Pari kuukautta kun kasvattelen ja hoidan, niin sitten alkaa malli olemaan tuon mallikuvan mukainen. <3

   Poista
 28. En viitsi lukea kaikkia aiempia kommentteja, eli sorppa jos toistan jo tänne kirjoitettuja mielipiteitä!
  Mielestäni hiuksiasi ei kannata värjätä tummemmaksi, koska tummissakin väreissä saattaa olla ammoniakkia tms.
  ja latvat saattaisivat katketa. Mitä jos laittaisit vain hivenen omia hiuksiasi pidemmät pidennykset ja odottaisit
  omien hiuksiesi kasvavan muutaman sentin ja leikkaisit sitten huonot latvat pois, minulla ei ole itselläni kokemusta pidennyksistä, enkä ole perehtynyt että rasittavatko ne miten paljon omaa hiusta. Nämä on vain tällaisen amatöörin ajatelmia, mitä mieltä kampaajasi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuisku: Tukka itseasiassa koki tummennuksen. HIH :) Mun tukka kasvaa 1,5cm kuussa ja koska se on niin tumma, on tyvikasvu aivan järkyttävän näköinen. Hyh. takatukka oli niin huonossa kunnossa että katkesi tosi pahasti kammatessa ja nyt se on leikattu aikas lyhkäiseksi. Niskavillatkin piti ajaa koneella pois, joten se on TOSI lyhyt takaa. :) Tässä mallissa ei tyvikasvulle ole varaa lainkaan, ja muutenkin se olisi ollut tosi vaikea saada värjättyä niin, ettei jo vaalennettuun tukkaan olisi mennyt väriä. :(

   Tosi typerä olin kun tähän hommaan aloin ylipäätään. Olisi vaan pitänyt pysyä tummassa ja leikata vaikka joku ihana pitempi polkkamalli. :( No turha enää itkeä, kun tukka on jo pilalla. :)

   Poista
 29. anteeksi, huomasin juuri että oletkin jo leikkuuttanut hiuksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuisku: Juups. :) ja voi kuolema, miten hius venyi ja napsahteli poikki kammatessa. :)

   Poista
 30. Voi voi... Mä oon kans kokeillut kaikenlaista väriä ja mallia ja joskus on ollut niitä vähemmän onnistuneita :)

  En jaksanut ihan kaikkia kommentteja lukea läpi mut mun mielestä tuossa kuvassa oleva polkka näyttää tosi kivalta! Vinkkinä kerron, että tilasin Hairstorelta Energen+ seerumia, kun haluan (taas) kasvattaa hiuksia. Pikaisen googlauksen jälkeen odotukset on korkealla :) Ja otin muuten Amargan-öljyäkin, hiukset tulee ihanan pehmoisiksi. Mun omat kun herkästi nokkiinsa käsittelyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -Sanna: Energen+ on uusi tuttavuus, taidan laittaa tuon ylös itselleni seuraavia tököttihankintoja silmälläpitäen. Kiitos! <3

   Amargan on tosi hyvä, samoin magadami öljyä sisältävät tuotteet. :) Redken on yksi omista lemppareistani juuri niiden superhoitavien ominaisuuksien vuoksi. Smooth Down-sarja on huikean hyvä, varsinkin se purkissa olevan tehohoitonaamio. :)

   Poista
 31. O-ou! Nyt taisi käydä vähän huonosti... :/ Mutta ei nyt välttämättä kannata heti mennä vetämään mitään tummaakaan väriä päähän, kun on ison työn tehnyt vaalennuksen vuoksi. Suosittelen hankkimaan Redkenin Extreme shampoo, hoitoaine + tehohoito. Vahvistavat, suojaavat ja korjaavat hiusta, todella proteiinipitoinen sarja joka korjaa hiusta sisältä päin. Ja todellakin toimii!! Järkevintä ois nyt hoitaa hiusta, tietty kaikista huonoimmat latvat ainakin kannattaa käydä leikkauttamassa niin saat siistimmän näköisen. Jonkun tuolla aikaisemmin vinkkaama Schwarzkopf Bonacuren öljy myös hyvä lisäksi. Ja jos latva tuntuu että on kovin erivärinen kuin tyviosa niin suosittelen laittaan ennemmin sävyttävän hoitoaineen, hopeatuotteet eivät tehoa, niinkuin totesitkin koska siellä latvassa on vielä sitä tummuutta. Mutta esim. KC Color Mask caramel tai latte sävy vois olla hyvä lämmin vaalea sävy jolla saat tasoitettua erot (tummuu tosin silloin hieman, mutta varmasti parempi kuin nykyinen.. ) Color Mask myös hoitaa tosi hyin hiusta ja sitä voi lisäillä kun sävy haalistuu. Sitten jonkin ajan päästä kampaajan penkkiin ja raidottamalla kevyesti kohti sitä puhtaan vaaleaa ;) Tässä tämmöiset kampaajan vinkit! ;)

  -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -A-: Tukasta tuli tosi lyhyt takaa. Yhyy. :( Ja mulla on niin tumma oma tukka, että tyvikasvu näyttää jo kahden päivän jälkeen siltä että olisi pää täynn täitä. :) Nyt oli pakko laittaa ruskeaa väriä päähän ja omalta osaltani saa vaalenuukset nyt oikeasti jäädä. Raitoja korkeintaan jatkossa. :)

   Olen piirteiltäni sellainen, että pehmeät välivärit eivät oikein istu mun kasvoille tai ihonväriin. Siksi olen useimmiten joko oma tumma itseni tai sitten hyvin vaalea. :)

   Ja minulla on henkilökohtainen kammo kaikkea lämpimän vaaleaa kohtaan, koen että näytän ihan "markettivärjätyltä". Tiedät varmaan mitä tarkoitan. =D

   Nyt vaan on otettava opiksi ja rakennekorjattava jäljellä oleva hius mahdollisimman hyvään kuntoon, jotta ei tarvitsisi sitä enää lyhentää. :)

   Kiitokset vinkistä! KC värimaski onkin ostoslistallani mutta ruskeana. :)

   Poista
 32. Itselläni on tummat hiukset (lähes mustat), joihin olen tehnyt vaaleita raitoja aika useasti ja tälläkin hetkellä päässäni on muutama vaalearaita. Luottotuotteeni on ollut jo pitkään Doven Nourishing Oil Care kaksivaikutteinen tehohoitoaine, käytän tuotetta päivittäin ja lisäksi sillon tällöin samaa sarjaa olevaa hiusnaamiota. Kampaajanikin on sanonut miten loistokunnossa hiukseni ja latvani ovat vaalennuksesta huolimatta. Suosittelen kokeilemaan sarjaa, sillä sarja on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Minun sisko on myös kehunut tuota Doven tehohoitoa. :) taidan lainata häneltä sitä hieman ja katsoa tapahtuuko tukalle mitään. Kiitos vinkistä! <3

   Poista
 33. Moikka!
  Jos kuitenkin haluat pitää vaalean sävyn, suosittelen värjäämään sen... laita loreal castingin, frozen pearl white -väri reiluksi kymmeneksi minuutiksi ja saat kauniin vaaleat hiukset :) ...suosittelen kuitenkin muutaman päivän tehonaamio hoitoa ennen värjäämistä. ja ps. vaalennettu hius ilman sävyä on aina aikas kaamean näköinen ja pörröinen. Väri/sävy tuo aina sitä kiiltoa!

  terkuin; Parturi-kampaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PaKa: Minulla oli siis castingsin sävy vaalea tuhkanbeige siinä värinpoiston jälkeen. Ei vaikuttanut lainkaan, edes vaaleaan tyveen joka oli jo muuttunut valkoiseksi. :)

   Nyt oli pakko tukan lyhyen pituuden vuoksi laittaa tumma väri päähän ja vaalennukset ovat osaltani historiaa. :) On se kyllä kumma, etten "muistanut" mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun alkaa liian vauhdikkaaseen vaalennusprojektiin. HIH :) Tosin minulla oli lähes käsittelemättömät hiukset ja se tuli kampaajallekkin yllärinä, että latva ei vaalene millään. Ilmeisesti raskausajan hormonit olivat osaltaan vaikuttaneet asiaan, miksi vanhin hius eli latva ei ollut yhteistyökykyinen. :)

   Poista
 34. ei kyllä kannata sitä suoristusrautaa nyt ainakaan käyttää.harmi juttu:(

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.