perjantai 3. elokuuta 2012

Täydellinen maalisävy X487 - mistä tahansa suunnasta

Tänään on saatu maalattua lähes kaikki seinät valmiiksi. :) Ainoastaan ulko-oviseinä on maalaamatta, koska isot eteisessä olleet seinäpeilit nojaavat sitä vasten.

Kuvia maalausvaiheista:

Pohjamaali kerros kaksi kuivumassa
Pintamaali kerros 1 (ja ainut, JEEEEE!) kuivumisvaiheessa

Ihana sävy, ihan kaikissa ilmansuunnissa ja jopa sähkövalolla. <3

Yhteenvetona sanottakoon, että isoilla pinnoilla, kuten eteinen ja olkkari, maali näyttää hieman vaaleammalta, noin asteen eroa arvelisin olevan.
Itäsuunnassa (aikuisten makuuhuone) maalin sävy on melko lämmin, eli beige tulee paremmin esille.
Länsisuunnassa sävy on viileämpi, eli taittaa enemmän harmaaseen. Tämä siis Avan huone.

Mutta summa summarum, oli valaistus millainen hyvänsä, täydellinen greige on löytynyt. <3

Viikonloppuna pääsen viimein sisustushommiin ja remppa on taakse jäänyttä aikaa. (hetkeksi). :)

EDIT! Vinkkinä vielä sellainen seikka, että kannattaa ostaa sävytetty pohjamaali pintamaalin alle. Pääsee helpommalla ja halvemmalla. :)

Jostakin kummallisesta syystä Tikkurilan Remoplastia suositellaan ja mainostetaan edullisimmaksi pohjamaaliksi, mutta totuus on se, että saman valmistajan Siroplast 2-maali on halvempaa ja laadukkaampaa tököttiä. :) Hyödynsimme heinäkuun kanta-asiakas alennukset ja ostimme kaikki maalimme Prismasta -20% alella.
9L jättipurkille Siroplast 2-maalia sävytettynä jäi hintaa vaivaiset 38 euroa. :)
Samankokoinen Harmonyn pintamaali taasen maksoi maltaita, jopa alennuksella (80 euroa).
Olkkari-keittiö projeketista selvisimme vain yhdellä pintamaalikerroksella ja siihen on riittänyt 9L purkki, koska pohjamaali toimi sekä peittona että sävynä. :)

Ei miulla muuta! <3


20 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten ihanaa ko sait valamiiksi <3 Kyllä mie taijan hakia kans purkin ja maalata jonku seinän samalla sävyllä, kattoo sitte soppiiko se sävy meille :) On kyllä ainaki teillä ihan täyvellinen tuo sävy <3 Ihanaa sisustusviikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: Et usko kuinka mieletön fiilis, kun se loppu oikeasti jo häämöttää. :) Tuo X487 Laasti on täydellisin sävy, mitä olen koskaan nähnyt. <3 Suosittelen kokeilemaan. <3 Väri on kuivuttuaan tummempi kuin levittäessä, joten elkää säikähtäkö alussa sen vaaleutta. :)

   Poista
 2. Hienoa! Pensselin ja telat voi siis viskoa metikköön ja korkata skumpan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Image: No ihan kohta voi ja ne lentää kuin leppäkeihäs. ;) Skumppa maistuis kyllä, slurps, mutta taitaa jäädä väliin. :) Otan isoon jalalliseen lasiin vettä hanasta ja pakkasesta jääpaloja joukkoon. Se on mun lemppari. <3

   Poista
 3. Tuo sävy on kyllä tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanalta kyllä näyttää! Kova homma on teillä kyllä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofia: Aikamoinen urakka oli kyllä, mutta nyt se on ohi! :) JES!

   Poista
 5. Ihana sävy, pitää laittaa korvan taakse jos ja kun innostun seiniä tuunailemaan ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Domi: Laita ihmeessä, X487 Laasti on tosi kaunis kaikissa meidän huoneissa ja erilaisilla valaistuksilla. Voin siis todellakin sydämestäni suositella tätä sävyä. :)

   Poista
 6. Meillä on muutama seinä maalattu sävyllä X485, joten aika lähellä on tuota laastin sävyä. Valkoiset kalusteet tulevat tuosta sävystä ihanasti esille, kuten teilläkin tuosta laastista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SanMa: Nuo ovat aika lähekkäin ja oikeassa olet, että valkoinen tulee tosi kauniisti esiin vaaleasta, mutta sävytetystä maalista! <3 <3 <3

   Poista
 7. On kyllä ihana sävy:) Ja vinkki maalien hintaeroista oli muuten tosi hyvä,
  sitä kun ei tule aina ajatelleeksi eri pohjamaalivaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna Koo: Meille aina rautakaupat ja markettien myyjät suosittelee kilvan sitä Tikkurilan Remoplastia ja aina muistavat sanoa että se on halvin pohjamaali. Ja kun se ei ole edes... En tajua mikä juttu tuo on. :)

   No oli miten oli, Siroplast2 on tosi tosi hyvä maali, paksuhkoa ja peittävää ja helposti työstettävää. Sävytettynä se sopii myös pintamaaliksi esim makkareihin, joissa ei vettä roiskita seiniin. :)

   Poista
 8. Onnea ison maalausurakan suorittamisesta, hieno tuosta todellakin tuli! Taidan kokeille tätä samaa maalia makuuhuoneeseen, saa nähdä millainen siitä tulee kun itään sekin on :)

  VastaaPoista
 9. Hieno sävy, mutta katsoin monta kertaa, että miten teidän koti näyttää niin oudolta. Ahhaa, peilit puuttuvat seiniltä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marie: Hih, ne peilit piti riisua seinästä ennen maalamista ja voi yäk, kuinka eteinen pimeni ja pieneni. Onneksi saatiin ne takaisin seinään uuden maalisävyn kera. :)

   Poista
 10. Mistä tuo teidän ihana sohva on ? :) Sinulla on lähes identtinen sisustusmaku minun kanssa, kaikki valkoista ja Eero Aarniota hamstrataan täälläkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miss S: Meidän sohva on Maskusta ja merkiltään Bellus. Malli on Magnum ja materiaalina aito valkoinen nahka. Hinta-laatu suhde erinomainen, tämä on jo toinen Belluksen sohva meillä. ;)

   Eero Aarnio on mun rakkaus! <3 <3 <3<3

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.