tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tietokone sitten hajosi :(

Rakas macBook Pro-läppärini sitten päätti laaksahtaa, vilkuttaa vaan kansioita jossa kysymysmerkki, ei tunnista kovalevyä eikä käyttöjärjestelmääkään. Vien koneen romun huomenna huoltoon ja toivonmukaan saan sen pikavauhtia takaisin. Tätä postausta teen miehen työpaikan iPadilla, ihan hyvältä vaikuttaa tämä kirjoittelu, mutta kuvia en ehkä osaa lisäillä. Ilmoittelen huomenna miten koneen käy, voiko sitä korjata kohtuullisilla kustannuksilla vai ei... Huomiseen siis!

8 kommenttia:

 1. Voi ärsyynnys. Toivottavasti ei tuu kovin kalliiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanvaiva: jos kyseessä on tyyppiviaksi luokiteltu kovalevyvika, niin en usko sen kustantavat mitään (paras onkin hittolainen), jos ei, niin korjauskustannukset liikkuvat 100-400 euron välillä. :(

   Poista
 2. Toivottavasti saat koneen ehjänä takaisin ja kaikki tiedostot tallella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne: koneella itsessään ei ollut kuin muutama softa (word, Exceliin, Photoshop)!jotka täytyy ladata uudestaan jos kovalevy tai käyttöjärjestelmä täytyy uusia. Onneksi olen tallentanut kaiken mahdollisen niin sanottuun pilvipalveluun, jolloin niihin pääsee käsiksi kaikkialta. :) viimekerrasta oppineena onneksi tämän tajusin tehdä. :)

   Poista
 3. Toivottavasti sulla oli TimeMachine käytössä ;)

  VastaaPoista
 4. Enne: en ole varma oliko se tehnyt backupit, mutta meillä on miehen kanssa kaikki mahdollinen säilötty suoraan pilvipalveluun. Tiedostot jäävät talteen onneksi. :)

  Word, Exceliin ja photari täytyy ladata uudelleen, mutta ymmärtääkseni photarissakaan (Adobe) ei mene uutta latauskertaa, vaan sen saa ilmaiseksi samaan koneeseen ladattua uudestaan. Ehkä... :)

  Kun tietäisi vaan mikä hitto iski tuohon koneeseen???? Ei auta käyttiksen uudelleen asennuksetkaan mitään, kun se ei löydä koko kovalevyä mistään. Ainoat asemat on cd/ dvd- asema ja levy sen sisällä, ei muuta. :(


  Ja kun tein sen testin sillä application- levykkeellä, niin se ilmoittaa " ei ongelmaa muistissa eikä emolevyssä".

  Ja kaikenlisäksi se ilmoittaa että firmware salasana estää tietokoneen käynnistämisen toiselta kovalevyllä, cd:ltä tai dvd:ltä. Eikä suostu nollaamaan sitä salasanaa. Eikä tee mitään kuitenkaan, vaikka syöttäisin oikean salasanan.

  Jonkun kummallisen parametrimuistinkin (pram) nollasin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi lause kesken kun tää ipadi päätti julkaista kommentin...

   Eli nollasin parametrimuistin, sen jälkeen sain kuuluviin Applen käynnistysäänen, mutta muuta ei tapahtunut.

   Kyllä on tapeltu sen kanssa koko päivä, mä vihaan tekniikkalaitteita. RÄYH! :/

   Poista
 5. Voi eih, toivottavasti saat koneen pian kuntoon!
  Minulla MacBook teki samat temput reilu vuosi sitten. Kokeilin myös tuota parametrimuistin nollaamista mutta se ei auttanut, joten vein koneen huoltoon jossa totesivat että kovalevy on hajonnut. Tuo todettiin tyyppiviaksi ja sain Applelta hyvityksen kovon vaihtokustannuksista, mutta kaikki varmuuskopioimattomat tiedostot menivät sen sileän tien. :(

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.