maanantai 23. heinäkuuta 2012

Hiekan sävyiset petivaatteet - Greigeä mä metsästän :)

Löysin hiekansävyiset liinavaatteet CASA Stockmann-sarjasta. Sävynä hiekka on harmahtavan beige, melkeimpä greigeksi sitä kutsuisin. :)

Seinämaaliimme laastiin (X487) verrattuna se on kuitenkin aavistuksen lämpimämpi ja kellertäväinen. Tämä on kuitenkin kaikista löytämistäni vaihtoehdoista lähimpänä tuota seinän sävyä.
Toistaiseksi oikean sävyisiä greigejä liinavaatteita en ole löytänyt mistään.Mitä mieltä te olette?? Pidänkö nuo lakanat vai vienkö takaisin kauppaan??

Valkoinen sängynpääty tulee onneksi olemaan erottajana seinän ja tyynyliinojen välissä, mutta onko silti tuo sävyero liian häiritsevä??

22 kommenttia:

 1. Hienot omat omasta mielestäni ja nyt onkin pakko kysyä paljon maksoit noista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi: Ihan normaalihintaisia olivat, yhden hengen pussari oli 34,90, 50x60 kokoinen tyynyliina 9,90 ja 60x80 kokoinen tyynyliina 11,90. Meillä on ollut tuota Casa Stockmannin percale-sarjaa aikaisemminkin (vaaleanpunaiset ja tummanharmaat) ja ovat tosi hyvää laatua hintaansa nähden. Vuoden runmpukuivaamisen jälkeen alkoi tummanharmaat petivaatteet haalistumaan vasta.

   En osaa nyt yhtään päättää tuon värin kanssa, häiritseekö ero vai ei. En viitsi ottaa niitä paketeista pois ja kokeilla petaukseen, en viitsi palauttaa sellaisia myttyisiä pussilakananoita takaisin. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Irina: 50-50, en tiiä nyt yhtään. Vaihtoehtona on myös pitää vain nuo hiekka-tyynyliinat. Saisi edes hieman kontrastia petaukseen. Pelkkä valkoinen on toki todella kaunis, mutta aika tylsä yksistään, kun kaikki muukin (seiniä lukuunottamatta) on valkoista. :(

   Poista
  2. Sä olet sävyistä niin tarkka, että uskon vakaasti sun katuvan jos pidät nuo. Varsinkin, kun epäröit nyt. Jos se olisi täysin hyvä sävy niin et edes miettisi.

   Poista
 3. Mun mielestä noi on kivanväriset! :) Varsinki jos noi on lähimpänä seinän väriä niin ei taida sitte olla muuta vaihtoehtoa.. :(

  VastaaPoista
 4. Pidä. Miksi seinien pitää olla samanväriset kuin petivaattet? :) Samaa sävymaailmaahan nuo on, eri vivahtein. Tuovat vain eloa sisustukseen :)

  VastaaPoista
 5. Kauppaan. Väriero on tosi suuri eikä nuo minun silmään ole greigeä vaan kellertävän beigeä :/

  VastaaPoista
 6. Hmmm... palauttaisin. Etsisin ehkä samasta sävystä asteen-kaksi vaaleampaa tai tummempaa tuomaan vähän syvyyttä?

  VastaaPoista
 7. Voi voi, minä annan ääneni kaupalle. Niin harmillista kuin se onkin haluan olla reilu tässä miltä ainakin kuvien perusteella näyttää. Mutta lupaan pitää silmät auki petivaatteiden suhteen, jos sattuu oikeampi sävy näkyviin niin vinkkaan sinulle. :)

  VastaaPoista
 8. Yksi hyvä keino on mennä väriliuskan kanssa kauppaan ja vertailla värejä paikanpäällä. Sitä en kyllä osaa sanoa, että kauppaan vai ei, mutta jos itse pähkäilet asian kanssa, niin sitten kauppaan :)

  VastaaPoista
 9. Kauppaan veisin minäkin. Mieluummin petaisin selkeästi eri värillä, valkoisella tai harmaalla, kuin vähän sinne päin. Harmittaa joka kerta, kun katsot lakanoita, kun sävy on noin räikeästi eri.

  VastaaPoista
 10. Hei, jos raidalliset kelpaavat niin suosittelen Hemtexissä piipahtamista seuraavassa kuvassa näkyvien greigevalkoraidallisten tiimoilta: (kuva lainattu all you need is white blogista koska googlesta ei löytynyt enää kunnon kuvaa harmaavalkoisista) http://2.bp.blogspot.com/_7zdBq32dqp0/TMfX5Gq0MCI/AAAAAAAABYU/gA6kTCHqtXw/s1600/IMG_7514.JPG

  Meillä suht samanvärinen seinä teidän kanssa ja nuo mätsää täydellisesti.
  Hyvää kesää!

  Heini

  VastaaPoista
 11. Jos haet täydellistä yhteensopivuutta seinän värin kanssa, äänestän palautuksen puolesta! Sävyero on ainakin kuvassa melko iso -seinä taittaa harmahtavaan, lakanat kellertävään. :(

  VastaaPoista
 12. Kauppaan, musta näyttää kovin kellertäviltä tuon seinän kanssa. Tuon seinän kanssa sopisi myös ihan harmaat petitekstiilit.

  VastaaPoista
 13. Oletko katsastanut Eero Aarnion Pony lakanoiden beigen sävyn, se voisi olla aika sama tuon seinän kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna: En ole onnistunut löytämään niitä beigenä mistään muualta kuin aarnion omasta nettikaupasta. Täytyykin käydä tutustumassa sen palautusehtoihin, ja jos sieltä saa myös toimituskulut talaisin, niin voisin ottaa riskin ja tilata ne värivertailuun. :)

   Poista
  2. Anna: Tilasin ne hiekan sävyiset ponypussilakanasetit äsken. Toivottavasti niitä vielä löytyy heidän varastostaan. :) Toimituskulut on aika hurjat, mutta ne saa takaisin, jos palauttaa koko paketin. :)

   Poista
 14. Kaunis kiitos kaikille avusta! <3

  Tulin yöllä (sängyssä pyöriessäni) siihen tulokseen, että palautan nuo hiekan väriset pussilakanat ja tyynynliinat. Olisivat varmasti olleet ihan hyvät ja ihan kivat, mutta koska tarkoitukseni on muutenkin välttää ostamasta mitään hätävara-ratkaisua, niin jatkan sen oikean greigen metsästystä liinavaatteiden osalta.

  Nuo valkoiset pidän ja niistä rakennan petauksen, voi olla hieman tylsä ratkaisu, mutta yritän keksiä jonkun jujun siihen muulla tavalla sitten. :)

  Kiitokset kaikille!!!! <3

  VastaaPoista
 15. Itse palauttaisin. :) Mielestäni värisävyn täytyy olla just eikä melkein tai sit selvästi eri sävy. Ei kannata pitää noita jos vähänkin tuntuu että eivät käy, jotta ei jää harmittamaan.
  Tuo seinän väri on aivan mahtava.

  Blogisi on niin ihanan inspiroiva ja tätä lukiessa tulee aina hyvälle tuulelle.
  Ihanaa ja energistä loppupäivää sekä remontti-intoa sinne! :)

  Anne

  VastaaPoista
 16. Itse palauttaisin. :) Mielestäni värisävyn täytyy olla just eikä melkein tai sit selvästi eri sävy. Ei kannata pitää noita jos vähänkin tuntuu että eivät käy, jotta ei jää harmittamaan.
  Tuo seinän väri on aivan mahtava.

  Blogisi on niin ihanan inspiroiva ja tätä lukiessa tulee aina hyvälle tuulelle.
  Ihanaa ja energistä loppupäivää sekä remontti-intoa sinne! :)

  Anne

  VastaaPoista
 17. Hyvän päätöksen teit, palauttamista olisin ehdottanut minäkin. Ootko tsekannut IKEAn puuvillasatiiniset Blåsippa(??)-lakanat? Meillä on ne harmaina ja suosikkilakanat ikinä!! Muistaakseni niitä oli myös valkoisina ja harmaanbeigeinä, ne kotiutan meillekin vielä ehdottomasti noiden harmaiden lisäksi :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.