tiistai 1. toukokuuta 2012

Muuttohepulia ilmassa :)

Aina silloin tällöin iskee muuttohepuli, uuden kodin kaipuu.
Tiedättekö tunteen, kun käy asuntoesittelyssä ja näkee aivan sielunsa silmin, kuinka omat tavarat asettuisivat helposti paikoilleen ja kaikki olisi niin hienoa ja mahtavaa. Joskus se tunne on niin voimakas, sellainen mahanpohjassa asti tuntuva kipristely ja sisäinen riemu: "Tää on meidän". :)



Meillä on ollut miehen kanssa jo tovin muuttohepuli ja olemme tiirailleet useita potentiaalisia vaihtoehtoja silläsilmällä. Olemme vakavasti harkinneet tämän vanhan myymistä ja uuden, hieman isomman kodin ostamista (ja mahdollista remontointia). 


Lisäneliöille olisi tarvetta, koska mies tekee usein töitä myös kotona. Työrauhaa täällä pienessä kolmiossa ei kuitenkaan ole, paitsi Avan mentyä nukkumaan. Silloin kello lähenee jo puoltayötä ja yhteinen parisuhdeaikamme menee useimmiten siinä, että mies puuhastelee työhommia makuuhuoneessa ja minä istun sohvalla koneella lukemassa päivän uutisia (lue blogeja =D). ;)



Omiin haaveisiini kuuluu tietysti walk-in-closet sekä pieni kodinhoitohuone, jonne saisi pyykkilinjaston piiloon. 


Olemmekin listanneet asioita, jotka ovat meille tärkeitä uudessa kodissa:
- Neliöt vähintään 95m2 -->
- Vähintään 3 makuuhuonetta (joista yksi muutetaan työhuoneeksi)
- Huonekorkeus normaalia korkeampi, tässä kodissa 285cm. 
- Isot ikkunat, valoisa koti
- Sauna
- Parveke / piha / terassi
- Hyvät kulkuyhteydet
- Peruspalvelut lähellä


Extrana:
- Kodinhoitohuone
- Kaksi parveketta / kulkua pihalle - terassille
- Kaksi wc:tä
- Suihkuhuoneessa kaksi suihkua ja poreamme (tai tilaa ammeelle)
- Takka tai takkavaraus




Emme varsinaisesti etsi "unelma-asuntoa", vaan lähinnä hintatasoltaan oikeanlaista kotia. Sellaista, jossa on täydelliset puitteet upealle sisustukselle ja jonka voisi sitten remontoida mieleisekseen. 
Toki jos täydellinen koti löytyy, aina parempi. :) Olen kuitenkin aika skeptinen ja lukuisia koteja tutkineena, en ole vielä koskaan löytänyt 100%:sti omaan makuumme sopivaa. Keittiö on yleensä ollut se kohta, joka ainakin joutaa remonttiin.



Olemme tarkoituksella lykänneet oman kotimme remontointia, koska emme ole varmoja mihin ratkaisuun päädymme. Jos aiomme myydä tämän kodin, ei ole järkeä laittaa 30 000 euroa turhaan pintaremonttiin. Keittiön toki uusisimme tässäkin tapauksessa (se on nyt niin kamala), mutta hieman pienemmällä budjetilla. Jokainen näkee unelmakodin omanlaisenaan ja mielestäni on parempi pitää asunnon hinta kohtuullisena, jotta uusi omistaja voi halutessaan remontoida tästä mieleisensä. :)
Parkettihan meillä on ihan hyväkuntoinen, ainoa syy sen vaihtamiseen on omaan silmään sopimaton kellertävä väri. Myyntitapauksessa se jääköön uuden omistajan huoleksi. *hih* ;) 



Tällähetkellä remonttimme seisoo ja loppuviikosta käymme katsomassa muutamaa asuntoa. Saas nähdä natsaako heti vai jatkammeko vielä etsimistä. Eiköhän päätöksiä ala syntymään viimeistään kesän aikana. :) 


Aurinkoista vappupäivää kaikille!

14 kommenttia:

  1. Täälläkin ihan järkky muuttokuume!<3 Vietän joka päivä tunteja etuovi.comissa ja oikotiellä etsimässä ihania koteja. Harmi vaan ettei varallisuus anna myöten ja opiskelijana tuskin on kannattavaa (jos mahdollistakaan) ottaa 200 tonnin velkoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rosyln: Me ollaan kanssa aktiivisia etuovi, oikotie ja omakoti-käyttäjiä. :) Siellä saa helposti uppoamaan aikaa. :)

      Poista
  2. Kuulostaa niin tutulta :))) Itselläni on asunto tällä hetkellä myynnissä eli peukut pystyyn että pääsen tästä eroon (siis asunnossa ei sinänsä vikaa, haluan vain uuden :)) Olen tähän asuntoon teettänyt paljon remonttia, keittiön ja kylppärin olen saanut itselleni niin täydelliseksi kuin tähän voi saada <3 Tietty aina löytyy uusia kivoja juttuja :D Mut meki tarvitaan vaan lisää tilaa (tai tyttösille omat huoneet, ihan pakko saada ennen ku mammalla menee hermot)ja siksi isompi asunto hakusessa. Neliöitä tässä meidän kolmiossa 79 joten uusilla huonejärjestelyillä tännekin voisi saada yhden makuusopin lisää joten jos tämä ei kaupaksi mene niin seinät kaatoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milnuska: Meillä on 80m2, joten yhtä ahtaasti elellään. :) Meillä vaan on huonejaottelun ja kantavien seinien vuoksi tehdä ylimääräisiä huoneita. Ja toisaalta, tilaa ei kuitenkaan olisi yhtään enemmän sitten. Meillä on tosi paha ongelma toi työrauha ja sen puute. Miehen työpäivät venyy helposti puoleen yöhön ja sitten sitä onkin niin sippi, että nukkumatti kutsuu. :)

      Poista
  3. Onnea kodin etsintään ja ihana koti teillä on nytkin.:)

    VastaaPoista
  4. Onnea uuden kodin etsintään! :)

    VastaaPoista
  5. Hei Miia,
    sulla on mukava blogi, olen ruvennut seuraamaan tata hiljattain. Onnea uuden kodin etsintaan!

    Terveiset Englannista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula: Kaunis kiitos kommentistasi! <3 Terkut täältä Suomen kamaralta! :)

      Poista
  6. Oi voi tiedän liiankin hyvin asuntokuumeen :) Siitä ei kyllä sitten tahdo päästä millään eroon :)
    Onnea etsintään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia: Täällä kamppaillaan vaikeiden päätösten kanssa, ihania koteja kun on tuossa muutamakin odottamassa. :)

      Poista
  7. Pidän peukkuja että unelmanne toteutuu, joko nykyisen ihanan kodin remontilla,
    tai sitten ihan uuden kodin löytymisellä, kivoja suunnitteluhetkiä toivotellen! இڿڰۣ-ڰۣ—♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuisku: Kiitoksia peukuista! <3 Muutama hyvä vaihtoehto on kiikarissa, täytyy pitää sormet ja varpaat pystyssä. :)

      Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.