sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ikean Beståsta design-kalusteeksi

Monilla design-merkeillä on vastaavanlaisia palahyllystojä, kuin Ikean Bestå. Näin jo vuosia sitten mm. Askossa Eero Aarnion Loft-sarjan hyllykön, joka inspiroi minua oman, hieman edullisemman Bestå-kokonaisuuden hankintaan.


Tämänkin kokonaisuuden saa kopioitua lähes suoraan Bestå-sarjasta, huomattavasti huokeampaan hintaan. Alla esimerkki:
Tuon alemman kippiovellisen seinähyllyn voi korvata vaikka 190cm leveällä Lack-hyllyllä, josta sahaa 5cm pätkän pois molemmista ulkoreunoista. Silloin kokonaisuus on todella lähellä tuota Loft-hyllyä.
Palahyllyistä voi helposti rakentaa omanlaisensa kokonaisuuden ja merkeissäkin on mistä valita. Niitä löytyy esimerkiksi Muuramella, Valantilla, Kaanilla, BoConceptilla, Eero Aarniolla (Asko).... Vain lompakko on rajana. :)


Itse ihastuin Ikean sivuilla tähän kokonaisuuteen:Ja tein siitä muutaman luonnoksen Ikean Bestå-suunnitteluohjelmalla:


Tämän kokonaisuuden tahtoisin:Ja alla oleva kokonaisuus olisi mahdollista toteuttaa vaikka heti, koska osat ovat jo valmiina. 
(kaikki ovat siis kiiltäviä, en tajua miksi nuo vasemmanpuoleiset ovet eivät kiillä) :)Tälläisiä mietintöjä tällä kertaa!  
Meiltä puuttuisi 12kpl neliönmuotoisia ovia, jotta saataisi tuo toivomani Bestå-kokonaisuus kasattua. Ovet ovat ne hinnakkaimmat osat ja kustannusta tulisi reilut 500 euroa. Täytyy laittaa harkintaan.... :)

9 kommenttia:

 1. Tämä saa mut kaipaamaan Beståa vaan enemmän! :)

  VastaaPoista
 2. Aah, Bestå <3<3<3<3!! PISTIN SULLE S.POSTIA; LUE SE P-I-A-N!!! ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna: Luin postin just! Kiitos nikseistä kuvatilansuhteen, mutta olen niin laiskakin etten ainakaan vanhoja kuvia jaksa muuttaa pienemmäksi. Ja kerkesin jo toissapäivänä ostamaan lisää kuvatilaa. reilu 2 euroa maksaa per kuukausi 25gigaa. Ihan kohtuullinen hinta vaikka rahastuksen maku onkin karvas. ;)

   Poista
 3. Tosta mun kommentista sai nyt sen kuvan, et jotain kamalaa on tapahtunu :) Ei oo, mul on vaan sulle yks tosi hyvä vinkki yhteen jutskaan :)

  VastaaPoista
 4. Tuon suunnitteluohjelman kanssa tulee usein itsekin leikittyä ja lähes aina, kun joku rahaton ystäväni tarvitsee sisustus vinkkejä. On tuo sarja ensimmäisenä ehdotuksellani. Hinta-laatu suhde kohdillaan ja mahdollistaa erittäin hyvän laajennettavuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enne: Tuo erilaisten osien yhdisteltävyys on mainio juttu. Tein nimittäin eilen meille olkkariin tuon alimman kuvan kombon ja kaikki tarvittavat osat löytyivät kotoa valmiina. :) Jos tykkään siitä kesän yli, voin harkita niiden 12 kpl:n neliöovien ostamista.

   Ja hinta-laatusuhteesta olen samaa mieltä myös. Halvalla ei usein saa hyvää, mutta Bestå on ehdoton poikkeus. Edullinen hinta, hyvä laatu. :)

   Poista
 5. ja taas niin huippu-postaus, nyt on jo ihan lähellä että saan ensimmäisen Beståni :)
  ☼ ڿஇtஇڿ‎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mä rakastan omia Beståjani tosi palavasti. <3 <3 <3 Ja laadullisesti se on hyvä. Meilläkään ei ole yhtään kaappia kiinnitetty seinään (vaikka ohje näin suosettelee tietysti) ja tosi tukevat ovat. Eivät kaadu niskaan yms. Ja sarjaa voi kerätä pikkuhiljaa, ei tarvitse laittaa montaa tonnia kerralla saadakseen riittävän paljon säilytystilaa. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.