keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Copycat: Olohuoneen sisustuksemme - Ikeasta

Sain lukijaltani Maijulta avunpyynnön suunnitella hänelle mahdollisimman identtinen olohuoneen kalustustus, kuin mitä meillä on. Toiveena oli, että kaikki osat löytyvät Ikeasta.


Tässäpä siis tuotelistaa sinulle Maiju, ja miksei myös muillekin kiinnostuneille. :)




Valkoinen nahkasohva teräksisillä jaloilla


Saman sarjan nahkainen rahi, jolla voi luoda divaanisohvamaisen lookin



Hyllystöksi täysin sama kuin meillä, Bestå!
Ovilla
(Tv-kaappiin voi lisätä ovet, vaikka kuvasta ne puuttuvat!)


ja ilman ovia


Ostoslista tarvittavista Bestån osista


sekä tv:n kiinnitykseen tarvittava Uppleva Ormon ripustuslista



Verhoiksi valitsin simppelit valkoiset, peittävät perusverhot 
(silkkisiä ei saatavilla)


Ja matoksi valkoisen Hampen-nukkamaton


Kattovalaisimia oli nettikaupassa heikonlaisesti, mutta lähimpänä meidän tyyliä on tämä vekkuli kromipintainen uutuus-tuote:


Pöytävalaisinvaihtoehtoja onkin sitten useampia;



Ja kaksi seuraavaa edustavat Kartellin hopeista Cindy-valaisinta sekä TuplaKuplia :)




Valokuvakehyksiä sitten seuraavaksi, joita meiltä löytyykin varsin runsaasti.
Ribbaa valkoisena...


...ja alumiinisena



Aika hyvin löytyi vastaavat tuotteet saman näköiseen sisustukseen, vai mitä???! :)

Arildin nahkasohvista olen kuullut vain positiivista kommenttia, joten uskoisin sohvan ainakin olevan hintansa väärti. 
Bestå nyt onkin jo lukijoilleni tuttu tuotesarja, koska jaksan kehua sitä maasta taivaisiin kerta toisensa jälkeen. :)

Valaisimia ja pientuotteita näkyy paljon sisustusblogeissa, enkä muista koskaan törmänneeni huonoon palautteeseen. 
Itse rakastuin tuohon Klabb-valaisimeen ja kotiuttaisin sen ilomielin (tosin meille ei uusia lamppuja mahdu YHTÄÄN ;))

Toivottavasti tästä oli sinulle Maiju apua oman olohuoneenne sisustamiseen! <3

Kivaa päivää kaikille!





13 kommenttia:

  1. Kiva postaus!!
    Tuota valkoista nahkasohvaa olen meillekkin haaveillut. Väri tosin pelottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mia: Nahassa on se hyvä puoli, että sen saa helposti puhtaaksi. Ja kun sen suojaa hyvin (esim Softcare-nahansuoja-aineella) se hylkii likaa esim. punaviiniä, pissaa, koiran oksennusta yms. Meillä ei varota omaa sohvaa ollenkaan, vaan siinä remutaan, nukutaan, syödään ja sotketaan. Tähän mennessä on kaikki lika ja tahrat irronnut ihan vaan pyyhkimällä. :)

      Valkoista kangassohvaa en suosittele, vaikka olisi pestävät päälliset. Siitäkin on kokemusta ja päälliistä sai pestä kerta viikkoon. Silti se oli aina likainen, kiitos koirien. :)

      Poista
  2. Vähän lisää Beståta pitäisi kotiuttaa meillekin. Olis vaan rahaa tehdä yet again yksi IKEAN keikka.

    BTW, oon koko ajan luullut että oon sun blogin lukija ja nyt vasta hokasin että enpä ollutkaan..kunnon hönö taas :) Sun blogi on siinä mun "Näitä seuraan" -listalla ja sitä kautta tänne aina siivin. Nyt oon sit myös lukija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sannis: Meillä on oma Bestå-kiintiö täynnä viimeinkin. Tyytyväisempi en voisi olla. :) Hyvällä hinnalla hyvännäköiset ja hyvänlaatuiset kalusteet. I love Bestå! Hih =D

      Hyvä että ryhdyit julkilukijaksi, se ilostuttaa mieltä aina ja joka kerta! :) Täällä käy tilastojen mukaan aika paljon populaa, mutta julkisesti lukijoita on aikas vähän siihen verrattuna. Itse tykkään klikkautua niihin blogeihin joita luen (ja joissa tuo mahdollisuus on) koska tiedän että kirjoittajasta on mukava tietää kutkas ne siellä lukemassa käypi. :)

      Mukavaa päivää teitin perheelle! Ja kiitos eilisen piristyksestä, todellakin pelastit mun illan! <3

      Poista
  3. Tosi kiva postaus! Laitoin sinulle sähköpostia äsken, minäkin tarvitsisin apua. Vastaatko pikimmiten, kiitos jo etukäteen. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Miia tästä(kin) postauksesta! En edes tiennyt, että Ikeassa on noin kauniita pöytävalaisimia, vaikka selaan kuvastoa hyvinkin moneen kertaan ja nettisivujakin joskus klikkailen. Myymälässä taas menen niin nopeasti reitin läpi, että pysähdyn vain ottamaan niitä tavaroita, joita olin ennakkoon suunnitellut hakevani plus sitten ne iänikuiset heräteostot, joita aina tulee jonkin verran.

    Miten tuo tv-kaappi käytännössä menee, eli onko siellä takalevyä vai iso aukko tv:lle vai pieni reikä johdoille pelkästään? Jäin ihmettelemään, miksi oli erillinen television kiinnitysteline? Luulisi tv-kaappia ostaessaan siellä olevan kaikki tarvittavat jutut. Tuleeko kiinnitin seinään vai pelkästään kaappiosaan? En tajua yhtään tätä Bestå-sarjaa, miten se toimii, joten kysymykseni voi näyttää aika tyhmältä. Olisin kuitenkin kiinnostunut siitä lähitulevaisuudessa. Postauksesi oli oikein hyödyllinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valua Kuvasa: Itse pyrin tekemään ostoslistat myös valmiiksi ja menen aika määrätietoisesti eteenpäin katselematta ympärilleni. :) Muuten siellä saisi pyöriä aamusta iltaan. HIH =D

      Tv-kaappi on valmiiksi suunniteltu niin, että siellä kulkee johdot piilossa väli- ja takalevyjen väleistä. Ei tarvitse siis porailla mitään. Tuo kiinnitysteline ruuvataan tuohon tv-kaapin keskellä näkyvään levyyn (levy ei ole takalevy vaan jää syvyyssuunnassa kaapin keskelle). Siitä reiästä kulkee telkkarin johdot kaapin taakse. Kiinnitin tulee siis vain ja ainoastaan tuohon kaapin levyyn. Levy on paksu ja järeä, mutta siihen saa reiät telinettä varten tehtyä ihan vaan ruuvilla ja käsimeisselilläkin. Ei tarvitse siis porakonetta siihenkään. :)

      Kasausohjeet on omasta mielestäni tosi helppolukuiset ja osat on numeroitu numerotarroilla. Emme ole kiinnittäneet kaappia seinään vaikka ohje niin suositteleekin. Kaappi on tukeva ja olen siirrellytkin sitä tavaroineen päivineen raahamalla pitkin olohuonetta. Ei kiiku eikä horju siltikään. :)

      Jalusta ja ovet ostetaan erikseen, kaikki saranat, ruuvit ja kuuskulma-avaimet on aina paketeissa mukana. Ainoa minkä tarvitset on tähtipää (vai ristipää) ruuvimeisseli. That´s it! :) Kysy ihmeessä jos jokin askarruttaa. Mä vastaan mielelläni ja parhaani mukaan! <3

      Poista
    2. Kiitos paljon vastauksesta! Tuo useinkin askarruttaa Ikean jutuissa, mitä sen varsinaisen tuotepakkauksen lisäksi pitää ostaa.:) Hyvä tietää, ettei ole pakko laittaa seinään kiinni. Uusiin seiniin ei mielellään kiinnitä pysyvästi mitään sellaista tavaraa, jonka ehkä haluaa siirtää myöhemmin eri kohtaan. Huonekalujärjestystä on niin mukava muutella välillä.:)

      Poista
  5. Moikka taas, aivan LOISTAVA postaus, kun pääsen omista kaapistoistani eroon, otan heti Sinuun yhteyttä,
    kysyäkseni neuvoa mieleiseni Bestå-spektaakkelini kasaamiseen, täytyy vinkata Ikealle, että alkavat
    maksamaan Sulle näistä hommista, hih :)
    Toivottavasti Sulla on tänään parempi mieli✿
    Kiva tuo uusi kirjasintyyli, söpö!
    Auringonpaistetta sinne Teille!
    ڿڰۣ இtஇڿڰۣ ڿڰۣ‎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuisku: Ihana oot! *hih* ;) Olen ihan Bestå-friikki ja suunnitellut monta kokonaisuutta vuosien varrella. Osa itselle ja osa ystäville. Beståssa parasta on juurikin yhdisteltävyys eri osien kesken ja vaihtoehtojen paljous. Niistä saa kasattua lähes millaisia kokonaisuuksia tahansa ja muunneltavuutensa puolesta edes muutto toiseen kotiin ei ole ongelma Beståjen sijoitukselle. :) Aina löytyy paikka osille, joko yhdessä tai erikseen.

      Tänään on paaljon parempi päivä. Ja olen jopa jotenkin riemuissani kaikesta, keväästä, auringosta, vapusta, blogista, kommenteista... kaikesta! :)

      Muokkailin eilen blogia hieman, kun moni lukija ei pitänyt siitä edellisestä mallista yhtään. Tää on aika kiva ja vaihtelu virkistää. :) Halusin fonttiin sellaista käsinkirjoitettua fiilistä, mutta tahdoin sen silti olevan vielä helppolukuinen. Olen aika tyytyväinen tähän Dakota Handwriting-fonttiin. :)

      Aurinkoa ja lintujen sirkutusta sinulle myös Tuiskuseni! <3 <3 <3

      Poista
  6. Voi miten hauska postaus! (ja bestå-kaapisto on loistava!!)

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.