maanantai 23. tammikuuta 2012

Parketin maalaaminen valkoiseksi - ohjeet

Googlasin ohjeita parketin maalaamiseen ja päädyin Doesn´t cost the earth- blogiin.
Ajattelin laittaa tänne Betolux-maaliin sovelletun suomennuksen ohjeista kuvineen. :)


TÄMÄ OHJE 
VAIN ÖLJYPOHJAISEEN LATTIAMAALIIN
(esim Betolux)

1. Jos lattiassa on pahoja kolhuja ja naarmuja, kittaa ne puukitillä. Kuivumisen jälkeen hio ja toista tarvittaessa.


2a. Tee parketin hionta pinnan karheuttamiseksi.
Hiontaan sopii tavallinen hiekkapaperi (selvitä omalle lattiallesi sopiva karkeusaste) ja työtä helpottamaan voi hankkia erillisen hiomatuen, jonka voi liittää jatkovarteen. Näin välttyy lattialla konttaamiselta. :)2b. Hionta tehdään AINA puunsyiden suuntaisesti! Hionnan päätteeksi imurointi ja huolellinen lattianpesu.3. Suojaa jalkalistat maalarinteipillä (jos et irroita listoja kokonaan)!!!


4. Seuraavana pääsemmekin jo tositoimiin!

Maalaukseen tarvitset:
- Betolux-maalia (menekki puupinnoilla noin 10m2/L
- Lakkabentsiini 1050:n (maalin ohennukseen)
- Telan ja jatkovarren
- Maalikaukalon
- maalipensselin (tai varoiksi kaksi)
- sekä pensselipesuaineen.

Maalaaminen tapahtuu samoin, kuin seinää maalatessa; ensin suditaan pensselillä seinän vierusta ja telalla maalia heti perään.
Muista maalata puunsyyiden suuntaisesti (kts. kuva alla). Maalaa aina hallituissa osissa, samoin kuin moppaisit lattioita! =D
5. VOILA! Anna maalin kuivua rauhassa noin 1vrk, jolloin se on päällemaalauskuiva! Toinen kerros samaa kaavaa toistaen.
Peittävämmän ja kestävämmän maalipinnan saat, kun maalaat 3 kerrosta.
Anna jokaisen kerroksen kuivua välissä noin 1vuorokausi. Lopuksi poista maalarinteipit!


Hoito-ohje vastamaalatulle lattialle:

Betolux-maali kovettuu täysin ja saavuttaa kestävyys ominaisuutensa 1 kuukaudessa ja tänä aikana ei lattiaa saa pestä kemikaaleilla. Tahrat on poistettava tuoreeltaan nihkeällä liinalla (kostutus vedellä) tai hyvin miedolla pesunesteellä (esim yksi tippa Fairy-käsitiskiainetta / 1L-vettä).Tässä kuvia valmiista lopputuloksesta! (Kuvat lainattu Doesn´t cost the earth-blogista).
Ja lopuksi makuuhuoneesta otetut ennen ja jälkeen-kuvat! Ihan huikean hieno muutos!!!! <3
Tikkurilan sivuilta nappasin vielä tarkemmat tuotetiedot Betolux-lattiamaalista ja käsittelyohjeista:

Näillä ohjeilla siis mennään!

Huomenna käymme ostamassa pienen purkin Betoluxia ja teemme hionnan ja koemaalauksen lieden alla olevaan alueeseen. Samalla saamme testattua tarvittavan maalimenekin, tuleeko kerroksia kaksi vai kolme!

Kauniita unia kaikille! <3

EDIT! Mickey vinkkasi minulle maalisävyyn liittyvästä ongelmasta, jonka selvitän pikimmiten.
Ovet ja listat ovat aina sävyltään listavalkoista (hieman kellertävää) ja tuo Betoluxin lattiamaali saattaa olla puhtaanvalkoista. Jos näin on, pitää maali sävyttää erikseen listavalkoiseksi, jotta sävyero ei tule rumasti esiin vierekkäin asettelussa. KIITOS MICKEY!!!!! ♥ :)

27 kommenttia:

 1. En jaksa odottaa, että laitat kuvia lopputuloksesta! :)
  Pieni vinkki!! Jos lattiamaali on "valkoista valkoista" (vrt. Tikkurilan sävy Paperi), niin se korostaa lattia- ja ovilistojen keltaisuutta, koska useimmiten valmiiksi maalatut listat (puu tai mdf), joita rautakaupoista saa, eivät ole tätä "valkoista valkoista"! Meillä kävi just niinku pelkäsinkin eteisessä. Eli ostettiin valmiiksi maalatut listat rautakaupasta ja maalattiin eteisen seinät Tikkurilan sävyllä 'paperi', joka on siis ihan kirkkaan valkoinen (ei taita siniseen, keltaiseen, punaiseen tai harmaaseen). Jälkikäteen vasta tajusin, minkä kontrastin noi kaksi valkoista voi tehdä toisilleen! Hämärässä eroa ei niin huomaa, mutta päivänvalossa huomaa kyllä. Ei kivannäköistä!

  VastaaPoista
 2. Mickey: Mä en malta odottaa, että pääsen maalaamaan ;D

  Mä ymmärsin niin, että tuo sävyttämätön Betolux on hieman kellertävää, ns. listamaalin sävyistä. Mutta hyvä kun vinkkasit, niin varmistan sen vielä erikseen ja tarvittaessa sävytän listavalkoiseksi. Öljymaalihan tunnetusti kellastuu aika nopeaan, joten eipä sitä valkoisten eroa tartte katsella kuin max vuoden.
  Meillä tosin on lattialistat ja ovilistat sekä väliovet vaihdettu toukokuussa 2011, joten ne on suht tuoreet vielä. Ainoastaan vessan oven sisäpuolinen karmi on vajaa 10-v vanha ja todellakin kusertavan kellertävä. YÖK!!! =D

  VastaaPoista
 3. Oi että! Valkoinen, etenkin lauta-lattia, olisi ihana! En malta oottaa minkä näköistä jälkeä teille tulee : )) Koska teille muuten tulikaan se keittiö? Vai oliko ihan suunnittelu-asteella?
  Meillä enää kaksi viikkoa, huiii.

  VastaaPoista
 4. Ai että, tuota olen minäkin himoinnut ainaki lastenhuoneeseen. On vaa nii iso prokkis että on jäänyt. Se tavaroiden siirtely, mihin :) uusi listoitus, yäk.
  No ehkä joku päivä, joku päivä....jään odottelemaan innolla raporttia teidän urakasta.

  VastaaPoista
 5. Betoluxin A-pohja on erin väristä kuin listavalkoinen, en nyt muista ulkoa mutta ei se kone mahda laittaa kuin muutaman tipan keltaista ja mustaa väriä siihen. Suosittelen pyytämään, että sävyttävät sen maalin listavalkoiseksi :) Ei sitä värieroa huomaa silmällä muutakuin silloin kun ovat vierekkäin.

  Laimentakaa tosiaan sitä ensimmäistä kerrosta parikyt prosenttia ja suosittelen kolmea kerrosta kestävyyden vuoksi :)

  Hankalaahan tässä maalissa on vain se että esim. olohuonetta maalatessa se on käytännössä pois käytöstä 3 päivää. Ja lopullinen lujuus tulee vasta kuukaudessa, joten painaako huonekalujen jalat jäljet? Ei kannata ainakaan vetää mitään lattia pitkin :)

  Mutta hieno siitä ainakin tulee, se on varma :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hyvännäköinen lattia! Noinko vähäinen hionta siihen riittää? Olen aina luullu, että lattioiden hiontaan pitää vuokrata semmonen ammattilaispömpeli, jota työnnetään niinku ruohonleikkuria.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen projekti. Itse ole käyttänyt vesiliukoista Betolux akvaa listavalkoiseksi sävytettynä portaiden maalauksessa. Öljypohjainen olisi varmasti ollut kestävämpi vaihtoehto, mutta meillä ei ollut mahdollisuutta siirtää perhettä muualle maalauksen hajuhaittojen ajaksi.

  VastaaPoista
 8. Mun blogissa on pienen pieni esittely sun blogista. :)

  http://whitefresh.blogspot.com/2012/01/kivoja-blogeja-part-iii.html

  VastaaPoista
 9. M: Meille piti tulla keittiö maaliskuun alkuun mennessä, mutta luulen että se hieman viisästyy ton lattian takia. Sen maalipinnan pitää antaa kovettua rauhassa noin 1kk, eikä sinä aikana ainakaan voi asentaa uutta keittiötä. Me siirrettiin suosiolla keittiön tilaamista, ja nyt saatiin lisäaikaa uuden mallin valintaan. :)

  Outi: No itse maalaaminen on vielä ihan ok hommaa, mutta ne listat! YÖÖÖK! Inhottavaa millintarkkaa piiperrystä. Me jätetään listat kiinni seinään ja suojataan ne maalarinteipillä. Ammattimeihet niiden kanssa tappeli aikoinaan ja v-mäisempää hommaa saa etsiä. Meillä on kaikki seinät vinoja ja listat on aika pitkiä (ei voi pitkiin seiniin laittaa listaa pienissä osissa, tulee ruma) joten niiden suoraan saaminen ei ollut tosiaankaan mikään pikku juttu. =D

  Sanna: Hyvä kun kerroit! Mies käy ostamassa tänään pikkupurkin koemaalausta varten ja sitä ei sävytetä. Jos se sävy ei sovi lainkaan listoihin, niin sitten on pakko heittää listavalkoisen mömmöt purkkiin joukkoon! =D Me mennään mun siskolle evakkoon siksi aikaa, jo ihan hajuhaitankin takia. Meillä on melko kevyet kalusteet, mutta sohvan jalat saattaa kyllä tehdä painautumat maalipintaan. :)

  Kirpparikeiju: Jos maalaisi vesiohenteisella maalilla (betolux akva) tai sävyttäisi öljyllä, lakalla, petsillä, niin siinä tapauksessa pitäisi hioa kunnolla, että väri imeytyisi suoraan puuhun.
  Meillä on lakattu parketti, joten sitä ei hiota ihan käsipelillä, eikä siihen tartu vesiohenteiset aineet. Tuo pelkkä Betolux on hyvä, koska ei tartte vanhaa lakkaa hioa pois. Googlesta tietoa etsiessäni, löysin monta kokemusta siitä, ettei lattiaa oltu hiottu ollenkaan. Jopa laminaattia oli sillä maalattu (otex-tartuntapohjamaali alle). Kestävää tököttiä! =D

  Marja: meillä on lakattu parketti, joten jos sen maalaisi Akvalla, se pitäisi hioa kunnon koneella ensin. Sitä ei uskaltaisi itse tehdä, ettei vaan hio pintaa liikaa. Pyydettiin toki tarjous, mutta 1200 euroa siihen oli meille liian kallista. Siksi on pakko maalata perus Betoluxilla ja asustella siskolla muutama päivä (just sen hajun takia). =D

  Inanaa: Kiitos muruseni! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 10. Voi täällä odotetaan myös lopputuloksen fiilistelyjä!

  Itselläni kävi myös mielessä parketin maalaaminen kun muutettiin, siitä tosin neuvoteltava vuokranantajan kanssa, mutta jos se onnistuu niin ehkä ehdotetaan! :D

  VastaaPoista
 11. MinnaK: Kannattaa ehdottaa! :) Jos lattia on huonokuntoinen, niin paikkaamalla ja maalaamalla saa sille lisää käyttöikää jopa useita vuosia. Jos lattia on muuten ruman värinen, niin voi sitten perustella tämän päivän trendeillä ja vuokralaisten onnellistuttamisella. :)
  9L maalipönttö maksaa noin 125 euroa ja sillä maalaa noin 90m2 (tai vastaavasti 2 kerrosta 45m2 kokoisesta lattiapinnasta). Ei kovin paha hinta. =D

  Toinen vaihtoehto on ostaa valkoinen laminaatti ja asasentaa se parketin päälle. Tässä tavassa kannattaa huomioida erityisesti parvekkeen ovi, että se mahtuu vielä aukeamaan. Väliovista voi helposti napata alareunasta muutaman millin pois, mutta parvekkeen sisäovesta useinkaan ei, koska eristekyky heikkenee. Siksi meillä ei voi tuota tehdä.
  Laminaatissa on muuten sekin hyvä, että sen voi pakata muutossa mukaansa ja asentaa uuteenkin kotiin! =D

  VastaaPoista
 12. Tulee ihan satavarmasti hieno uudesta lattiasta!

  Hain muuten harmaata maalia, pari astetta vaaleampaa kuin teidän makkarin maali ja telasin sillä eilen yhden vessan seinistä ja voi vitsi kun on nätti harmaa. Yes!

  Sannis
  http://afterastorm-sannis.blogspot.com

  VastaaPoista
 13. Sannis: Otitko G488? meillä on sitä meinaan kaikki muut seinät. Sellainen haalea helmenharmaa... :)

  VastaaPoista
 14. Itteekin houkuttaisi valkoinen lattia, mutta en taida uskaltaa.. Migreenin omaavan painajainen on kaikki vähänkin kiiltävät valkoiset pinnat niin voisi olla etten kykenisi siellä asumaan :( Harmi sinänsä, valkoinen lattia näyttää kivalta.. Ehkä otan sellaisen matamman joskus :D

  VastaaPoista
 15. Kati: Häikäisevät pinnat on migreeniä potevalle kauhistus! Siskolla sellainen on ja erittäin pahana. :( Toivottavasti se voi tulla meille vielä kylään, vaikka aikamoinen peilisali tästä tulee. *hih* ;)
  Mattavalkoinenkin on kaunis, mutta mie olen sellainen harakka, että pakko saada kaikki mikä kiiltää. =D

  VastaaPoista
 16. Hei! Jätänkin ensimmäistä kertaa kommenttia blogiisi, kun pisti tämä lattia-asia niin mietityttämään :)

  Me ollaan muuttamassa kuun vaihteessa ensimmäiseen omaan kotiin, ja tarkoituksena on toteuttaa siellä "pieni" remontti. Keittiön ja olohuoneen välistä puretaan seinä, ja lattialle (tammiparketti) tarttis tehdä jotain. Ensin ajatuksena oli pistää parketti uusiksi, jotain tooosi vaaleeta parkettia siis vanhan tilalle. Nyt kuitenkin kutkuttaa entistä enemmän tuo Betoluxilla maalaaminen.. Meidän parketti ei ole missään priimakunnossa, ja purettavien seinien kohdalle jää tietysti aukot jotka pitäisi paikata - ja lisäksi keittiön lattia on eri korkeudella kuin olohuoneessa. Arg, haastetta remonttireiskalle. Toistaiseksi odotellaan vielä taloyhtiön remonttilupaakin!

  Noissa esimerkkikuvissa maalattu tulos näyttää kyllä tosi hienolta, hitsi vieköön. Mua kiinnostaakin nyt, miten te käytännössä tuon homman toteutatte :) Teettekö kaiken itse, missä asutte, kauanko hionta+maalaus kestää, paljonko on rahaa budjetissa? Kiva jos jaksat vastailla!

  VastaaPoista
 17. ONIA: Tässä vastauksia! =D

  Asumme siis Helsingissä, kerrostalossa.
  Taloyhtiölle on ok kaataa seinät ja remontoida keittiö kokonaan. Lattian vaihtamiseen tarvitsee luvan erikseen, esim pyökkiparkettia ei saa laittaa lainkaan. Parketin maalaaminen ei kuitenkaan ole ongelma, se siis onnistuu.

  Meillä tulee remppaliike kaatamaan cyproc-väliseinän ja samalla tekee pienen lisäpala koteloinnin eteisen ja keittiön välissä olevaan kiinteään ilmastointiputkistoon. (voi katsoa sen esim. Ikean keittiösuunnitelmistani, heti siinä eteisen ikkunan ja keittiön kaapistojen välissä oleva pystyseinäosio =D) Tämän pienen lisäkoteloinin sisään tulee sähköt, jotka nyt kulkevat kaadettavassa väliseinässä. Eli yksi valopistoke ja yksi kaksiosainen töpseli.

  Lattiaan jää seinän poiston jäljiltä 9,6cm levyinen ja 130cm pituinen paljas kohta, johon remonttiliike kiinnittää (liimaamalla?) tammiparketin palan. Palasen he hankkivat itse jostain jäämistöistään.

  Tämä projekti kustantaa meille noin 600-800 euroa, riippuen tuleeko yllätyksiä vai ei. :)

  Maalaamista tähän hintaan ei sisälly ja sen teemme itse. Maalaamme siis lisäkoteloinnin ja eteisen madalletun katon kauttaaltaan.

  Seinän kaatuminen, purkujätteen poisvienti sekä sähkötyöt tarkastuksineen vievät yhden päivän. Aamulla alkaa ja klo 17.00 mennessä tulee tarkastaja kirjaamaan sähkötyöt tehdyksi. Nämä kaikki siis sisältyvät siihen 600-800 euroon.

  Tämän jälkeen aloitamme lattian maalausprojektin. Teemme sen kokonaan itse ja säästämme työkustannuksissa 1500-2500 euroa (ammattilaisen hintahaarukka 70m2 lattian hiontaan ja maalaukseen).

  Aloitamme aamulla hionnan, johon menee aikaa noin 1,5-2h. Sen jälkeen imurointi ja pesu sekä kuivumisaika, kesto yht. 1h.

  Sitten maalaus tämän postauksen ohjeen mukaan. Maalikerroksia tulee vähintään kaksi ja todennäköisesti kolme, joten kuivumisineen kaikkineen tämän kesto on 3-4 päivää. Jos maanantai-aamuna aloittaa niin torstaina pääsee jo "takaisin kotiin". Me mennään evakkoon lattiamaalaamisen ajaksi. =D

  Maali maksaa noin 125 euroa / 9L ja sillä maalaa noin 90m2. Me ostamme ainakin kaksi satsia tuota maalia, ohenteen, maalaustarvikkeet, joten lattian kokonaishinnaksi tulee noin 350-475 euroa. =D

  Kun laskee kaikki kustannukset yhteen, tulee hinnaksi 950-1275 euroa. Ja tämä siis 70m2 lattiapinta alaa.

  Toivottavasti tästä oli teille apua! :)

  VastaaPoista
 18. KORJAUS!!! KOKONAISKESTO LATTIAREMONTILLE ON SIIS 4-5 PÄIVÄÄ!!!!
  Tähän ei ole laskettu mukaan seinän kaatoon menevää yhtä päivää.

  Tuli laskuvirhe! Pahoittelut!=D

  VastaaPoista
 19. Oi mä luen näitä vaan uudestaan. Mä oon niin häpi teidän puolesta... rupee kutkuttamaan itellekkin, mut mut. Liian monta muttaa. Lue, mies ei lämpene kun saadaan ihan järkkyriidat aikaseksi pelkästään puhumalla saunan käsittelystä saunasupilla :(

  VastaaPoista
 20. Outi: Me oltiin maalaamassa lattiaa jo kaksi vuotta sitten, mutta kun pyydettiin tarjouksia remppafirmoilta niin hinnat oli satosfäärisiä ja saatiin myös paljon myhäilyä "kuka ihme maalaa parketin maalilla????!!!!!". Meille vakuuteltiin myös, että se on kuulkaa ihan kamalan vaikea homma ja hirmuisen työläs ja helpompi vaan vaihtaa koko lattia.

  Onhan lattianvaihto periaatteessa ihan helppoa, vanha revitään irti, uusi lukkoponteilla kiinni ja listat nips naps. Hinta vaan uudelle lattialle on jotain muuta kuin ihana ja iisi. ;) Sitten päätettiin, ettei kohtalaisen hyväkuntoista parkettia viitti kaatopaikalle roudata ja pistettiin jäihin koko haave.

  Nyt kun mies löysi sen asunnon Oikotieltä, missä oli se kiiltävä valkoinen laatta-lattia, niin mä sain sellaisen hepulin. IHAN PAKKOPAKKOPAKKO SAADA VALKOINEN LATTIA! Etsittiin yhdessä tietoa netistä ja kappas vaan, eihän se nyt niin vaikeeta olekaan se maalaus. Täytyy vaan toivoa, että se oikeasti on niin helppoa kuin tarinat kokemuksista mitä on lukenut.

  Yritä pehmitellä sitä miestä pikkuhiljaa... näytät sille paljon kuvia ja huokailet ja voihkit valkoisen lattian perään. Ja ehdotat, että ite teet kaiken ja sen ei tarvi osallistua ollenkaan. Lahjontaa kannattaa kokeilla myös ja viimeisenä sitten kiristystä *hihhii* ;) Näin mie toimin ja usein saan tahtoni läpi, sitten kuitenkin... =D

  VastaaPoista
 21. Kiitos tositosi paljon vastauksista!

  Muakin kutkuttaisi kyllä tuo tee-se-itse-meininki, mutta ollaan miehen kanssa ihan kokemattomia remppa-asioissa. Osaiskohan sitä silti.. Toisaalta jos menee pieleen, niin sitten vaan näkkärikuurille ja uusi parketti tilaukseen :D Maalit kun ei niin kamalasti maksa.

  Eniten mietityttää ehkä käytännön järjestelyt: erinäisistä syistä johtuen joudutaan muuttamaan remontin keskelle eikä maalihuuruissa vissiin ole kovin kiva asustella. Lapsen kanssa voitaisiin lähteä evakkoon, mutta kuka sen maalaamisen sitten toteuttaisi? Samassa kaupungissa kun ei ole edes mummolaa. Hmmhmm.

  Miten te toteutatte sen kuukauden "kuivumisajan", asutte varmaan silloin kuitenkin normaalisti asunnossa?

  Täytyy vielä pohtia, onhan tässä viikko aikaa ennenkuin seinä (toivottavasti!) kaatuu! Olispa se meilläkin jotain cyprocia, pirulainen on ihan pelkkää kiveä alusta loppuun...

  Kiitos vielä, näistä postauksista on tosi paljon hyötyä!

  VastaaPoista
 22. ONIA: Mekään ei olla mitään remontti-ihmisiä. Seiniä ollaan maalattu ja minä vaihdoin meille väliovet. Listat kävi remonttiliike vaihtamassa, siihen meistä ei kumpikaan pystynyt. :)

  Tuo maalaaminen ei tosiaan ole mitään rakettitiedettä ja jos lukee ohjeet tarkkaan ja katsoo vaikka pari videota Tikkurilan sivuilta maalitekniikasta, niin ei voi pahasti mennä pieleen. :) Eniten tuossa on riskinä se, miten lattia reagoi maaliin, tuleeko tasaista, onko oikeat kuivumisolosuhteet ja lähteekö maali irti kuivuessaan. kannattaakin siis ostaa pikkupurkki maalia ja kokeilla ensin jonnekin näkymättämään paikkaan, miten se maali käyttäytyy just teidän lattialla. Me tehdään koemaalaus hellan alle. ;)
  Me mennään mun siskolle asumaan siksi aikaa ja lähekkäin kun asutaan, niin tullaan tekemään aina uusi maalikerros itse. Välimatka ei ole pitkä. Asunnossa ei maalaamisen aikana voi asua, ainakaan lapset ja eläimet. Suunnittelu pitää tehdä kunnolla ja parempi varautua päivän pitempään olemaan evakossa kuin ehkä tartteekaan. :)
  Toi muualla asuminen on suurin ongelma koko maalaamisessa. *hih* =D

  Teillä onkin sitten moukarimiehet purkamassa kiviseinää. Sen purku on hieman kalliimpaa kuin cyprocin. Jos ei siellä mene sähköjä tai jos tietää tasan tarkkaan missä ne menee, niin seinänpurun voi aloittaa itsekin. Tekee alkutyön ja lopuksi remonttimiehet viimeistelemään. :) Työtunteja kuluu vähemmän ja hinta on pikkasen pienempi.
  Pyytäkää muuten sitten remppaukot viemään purkujäte mukanaan, sen saa sisällytettyä hintaan ja voi vähän tinkiäkin vielä. ;) Jos taloyhtiön roskikseen vie, niin sieltä tulee 400 euron lasku perässä. =D

  VastaaPoista
 23. Oisko ollu H488?!. Eikös se ollu se teidän makkari K488? Muistan et otin kaksi sävyä sitä vaaleampaa.

  Laitoin vessan muut seinät valkoiseksi ja sen seinän tolla harmaalla johon tulee valkoiset kalusteet. Odotan et saisin kalusteet jo paikoilleen!

  VastaaPoista
 24. Sannis: Joo makkari on K488 ja noi meidän "valkoiset seinät muualla kodissa on G488. Se teidän H488 on yhden asteen tummempi kuin meidän "valkoinen G. =D

  Lopputuloksesta tulee varmasti upea! Mä itse rakastan harmaalla seinällä valkoisia kalusteita! <3

  VastaaPoista
 25. Aika mieletön ero! :) Jään innolla odottelemaan teidän lopputulosta! :)

  VastaaPoista
 26. Saara: Todellakin ja paljon parempi valkoisena! :)
  Toivottavasti miedänkin lattia onnistuu yhtä hyvin! =D

  VastaaPoista
 27. Mielenkiintoista, pitäisikö itsekin kokeilla. meidän tammiparketti on jo 30v. eikä sitä ole vielä koskaan hiottu. Olen vahannut sitä säännöllisesti parkettivahalla, pitäisikö vaha poistaa vahanpoistoaineella ennen hiontaa?? Lattia on tosi hyvässä kunnossa, mutta nyt haluaisin sen valkoiseksi...

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.