torstai 15. syyskuuta 2011

Kylpyhuone

Tervetuloa visiitille kylppäriimme. :)


Asunnon kokoon nähden meillä on suurehko kylpyhuone. Asuntoa ostaessamme kriteerinä oli ehdottomasti oltava sauna. Sitä en erikseen kuvannut, sellainen perussauna se on. Tosin mies meinasi laittaa valaistuksen uusiksi... :) Sopii mulle! Led-kuituja kehiin vaan. :)



Seinälaatta on sellaista röpelöistä mattavalkoista, melko suurta (20 x 25cm). Lisäksi vaakatasoon on asennettu harmaat "raidat". Lattialla on peruskokoinen, eläväpintainen vaaleahkon harmaa laatta. Röpöpintainen sekin. Suihkuja vain 1, yhyyy..... Ja huonossa kunnossa oleva suihkuseinä, jonka tilalle olen kaavaillut kirkasta lasia olevaa suihkunurkkaa (ilman pohja-allasta). Ostoslistalla sijalla heti keittiörempan jälkeen.



Säilytystilaa on mielestäni tosi kivasti. Kaikki tarpeellinen mahtuu ja vielä jää tilaakin. Vasemmalla puolella olevassa yläkaapissa on vielä alkuperäinen metallinen nuppivedin. Ruuvin kierteet ovat niin pahasti pyöristyneet, etten ole saanut sitä irti vaihtaakseni uuden nupin tilalle. 
ÄÄÄRGGGGGGH! Kyllä sen vielä irti saan, jos en muuten niin pyhällä raivolla, HIH :).
Taso on hirveä tummanharmaa laminaatti ja ajattelinkin vetäistä siihen päälle kiiltävän valkoista DC-Fixiä (kaluste-kontaktimuovia). 
Muutama vuosi takaperin taiteilin siihen pähkinänvärisen DC-Fixin. Siitä tuli ihan kiva. :) Sitten kyllästyin ja nappasin muovit pois. Ei ollut mitään ongelmia irroituksen kanssa eikä jäänyt liimaakaan tason pintaan. Suosittelenkin siis kaikille "tee-se-itse-naisille" DC-fix kalvon kanssa kikkailua, kun tahtoo edullisesti pieniä (ja isompiakin) muutoksia. :D


Ja tässä sitten se tänään Postista haettu Villa Stockmann-sarjan lasimalja. Keräsin siihen miehen tuoksut ja muutaman deodorantin, hän on meillä se joka tykkää tuoksua hyvältä, HIH HIH :). Omasta mielestäni tuo on aika onnistunut idea. Tuo sitä pientä "jotakin" muuten tylsään kylppäriin. En nimittäin tykkää yhtään jos tasot ovat täynnä erilaisia (ja -erivärisiä) purkkeja ja purtiloita. Ne jemmaan suosiolla kaappeihin ja laatikoihin. :)


Ja tässä sitten tuon korkean kaapin sisältö - valkoisia pyyhkeitä! :) On ihanaa, kun voi ottaa puhtaan pyyhkeen suihkun jälkeen suoraan kaapista ja kääriytyä siihen. Aikoinaan, kun säilytimme pyyhkeitä (ja liinavaatteita noin yleensäkin) eteisen kaapissa, unohtui monesti ottaa puhdas pyyhe mukaan suihkuun. Siinä olikin sitten mukavan raikasta kipaista iho kananlihalla ja hampaat kalisten sitä hakemaan. :)

Ja vastaus on ei, meillä ei ole muun värisiä pyyhkeitä kuin valkoisia, HIH HII :D! Täytyyhän kaapin sisällönkin "mätsätä" muuhun sisustukseen.... :) 
(Ai minäkö neuroottinen?!? :) No, en kai sentään... Omasta mielestäni valkoinen pyyhe on luxusta, tulee ihan hotellit ja kylpylät mieleen, siinä syy...)


Ja käppyräoksat taas pääosassa. Ne tuovat tunnelmaa ja kestävät hyvin kosteaa ilmaa. Ja piilottavat hieman noita rumia putkia. (On hienoa että nykyään putkistot tehdään pintavetoina, helppo tehdä tulevaisuudessa putkiremonttia kun ei tarvitse seiniä pahemmin purkaa. Mutta kauniit nuo putket EIVÄT ole. Esteetikon silmää särkee. :)


Ja suunta ulospäin! Saunaan käynti tuosta lasiovesta. :) Ja eikös olekin kivat nuo kellastuneet listat tuossa kh-oven ympärillä? Eivät kylläkään korostu noin paljon paljaalla silmällä katsottuna (vrt. salama). Lattialämmityksen lisäksi on tuo pieni patteri tuossa pyyhkeiden alla. Kuivuupahan kosteat pyyhkeet sitten nopeammin...


Ainiin, pesutornikin tilaan muuten mahtuu. Sijainti on tuossa saunanoven vasemmalla puolella. En erikseen niitä jaksanut alkaa kuvaamaan. 
Pesutornimme on aikansa elänyt, 8-vuotta sitten hankittu 6-kg Electrolux-setti (kiitos siskokulta! <3). Yllättävän kauan on toiminut ja pelittää edelleen. Tosin olemme varautuneet ostamaan uuden tornin vuoden sisällä. Ja LG:n settiä olemme katselleet... 

Olemme miettineet paneelikaton malaamista valkoiseksi. Onko kellään kokemusta, miten ja millä tuotteilla se olisi parasta tehdä? Ja onko tietoa kellään ihanalla lukijalla kosteutta kestävästä kristallisesta plafondista? Muutaman olen löytänyt, mutta niissä IP-luokka 21. Riittääkö se, onko tietoa?

Tässä esimerkki siitä millaista valaisinta kaavailin kattoon:

No onpas huono kuvanlaatu! Tämä valaisin siis Valoshopin-verkkokaupasta!

Tulipas pitkä juttu, toivottavasti jaksoitte lukea! (ja ehkä vastata noihin visaisiin kysymyksiin, jos vaan tiiätte jottain) :D

Tänään tulossa vielä postausta "Miian vaatekaapista". :)

16 kommenttia:

  1. Valkoiset pyyhkeet on siistit! Vaan että en vois käyttää niitä koskaan. Naamaa kun kuivattaa, niin samantien tulis hiusrajasta punaisia tahroja :D

    VastaaPoista
  2. Maanvaiva: Meillä on hiusväri-pyyhkeenä (musta väri kyseessä) yksi nuhjuinen ja värjääntynyt valkoinen pyyhe. Se toimii myös koiran (koirien) tassupyyhkeenä. :) Joskus vastavärjätystä tukasta tarttuu väriä myös tyynyliinoihin (valkoiset) ja kokemuksesta voin kertoa että ainoastaan Bio Luvil irroittaa/hävittää ne tahrat. Toimii melko hyvin myös pyyhkeissäkin. :)

    VastaaPoista
  3. Noista kaappien määrästä ja lavuaarin ympärillä olevasta tasotilasta olen äärettömän kateellinen. t. maailman vähiten tilaa kylppärissä :/

    VastaaPoista
  4. Valkoinen ja harmaa toimii kyllä. Eikä tuo tasokaa yhtää pahalta näytä :)

    Valkoiset pyyhkeet kyllä kauniita, mutta ei taitais meillä toimia!

    VastaaPoista
  5. Inanaa: No voihan nenä! :( Muistan itsekin kun edellisessä kodissamme oli vain pieni peilikaappi, ei muuta. Oli aika säätämistä kaikkien pesuaineiden kanssa. Itse hankin silloin suihkun viereen kulmahyllykön ja muutamia seinähyllyjä ja pyyhekoukkuja, joihin sai kosmetiikkaa ja muuta kivaa. :) Kannattaa siis hyödyntää seinäpintaa, jos vain mahdollista.

    Sandra: Valkoinen ja harmaa ovat lemppari värini! <3 Ajattelin ensi viikolla kurvata Etolaan hakemaan sitä kontaktimuovia. Ja teen tietysti ennen ja jälkeen postauksen sitten vielä :).

    VastaaPoista
  6. Hih, mulla tosiaan on kaiken lisäksi vielä maailman huonoiten suunniteltu kylppäri, jonne ei oikein meinaa kivasti saada seinillekään mitään. Pesukoneen yläpuolella olis kiva saada hylly/kaappi, mutta siinä onkin sitten "pyykinpesuhana" ja koneen yläpuolella mutta vasemmalla on naulakko. Oikealla puolella on sitten myös naulakko ja kylppärin ainoa hyllyn/kaapin mentävä tila, joka on vapaa lattiasta kattoon. MUTTA: siinä onkin sitten ainoa tila kissan hiekkalaatikolle. ;) Jos nyt käy niin, että joudun luopumaan kissasta, niin ihan ensimmäisenä siihen rakoon tulee kaappi. Yhden kokonaisen kulman kylppäristä vie iso lattiasta kattoon oleva vesivaraaja tai lämpövaraaja (en tiä mikä!)Että tervetuloo vaan mun kylppäriin yrittämään tilaratkaisuja!! ;)

    VastaaPoista
  7. Me vedettiin paneelikatto kertaalleen Otex-tartutapohjamaalilla ja pintaan sitten perus-kattomaali. Kaksi kerrosta riitti mainiosti tuon Otexin ansiosta, Rautiasta osasi täti suositella sitä.
    Jotain paneelia, mitä en ole Otexilla vetänyt, on pitänyt maalata neljään-viiteenkin kertaan, kun tummunut paneeli alla puskee läpi ja kellastuttaa maalin. Vesiohenteisten maalien kanssa siis tuo kellastumisongelma, mutta esim. Maalarin valkolakka (öljypohjaisena) ei tarvitse alleen pohjamaaleja. :)

    VastaaPoista
  8. Tuo pyyhekaappi tuo mieleen hotellin! Ihania pyyhkeitä! Meillä ei taida olla yhtään valkoista pyyhettä. Pitääpä laittaa ostoslistalle! Niissä tosiaan on jotain luksusta.. :)

    VastaaPoista
  9. Inanaa: Jaiks, kuullostaa melko mahdottomalta yhtälöltä toi sinun kylpyhuone! Ikeassa oli aika hauskoja ratkaisuja kummalisiin ja "mahdottomiin" pieniin tiloihin. Sieltä voisi löytyä ratkaisu myös sun kylppikseen! :)

    Mari: Kiitoksia tuhannesti! :) Päätettiin nimittäin just että kylppärin katto maalataan pikinmiten. Täytyykin piipahtaa Rautiassa! :)

    Saara: Samaa mieltä! <3 Itse tykkään kovasti Villa Stockmann-sarjan pyyhkeistä. Niissä on hyvä hinta-laatu-suhde ja ovat edelleenkin uutta vastaavassa kunnossa vaikkakin ikää niillä jo on reippaasti. :)

    VastaaPoista
  10. moi,
    putket saat nätisti piiloon kun kieputat niiden ympärille tiukasti valkoista narua. Ei siis mitään muovinaurua, vaan puuvilla tms narua (köyttä). Siinä menee hiukan aikaa (ja sitä narua!) mutta saat tosi siistit ja nätit putket. samaa kikkaa voi käyttää myös esim. ilmastointi tai patterien putkien piilottamiseen. katsot vaan, että naru/köysi on oikean paksuista suhteessa piilotettavaan putkeen.
    -annu-

    VastaaPoista
  11. Annu: Tuhannet kiitokset mainiosta vinkistä. Valkoinen naru laitettu hankintalistalle! <3

    VastaaPoista
  12. Moikka =) Törmäsin sattumalta blogiisi ja satuin lukemaan saunavalaistuksen uusimisesta. Olen itse ihastunut näihin kristalliled-valoihin ja ajattelin josko sinua kiinnostaa =)

    http://www.cariitti.fi/tuotteet/lammin-3000-k_2

    VastaaPoista
  13. Anonyymi: Kiitos tuhannesti linkkivinkistä! Käynkin heti tutustamassa tarkemmin!!!! <3 <3

    VastaaPoista
  14. Heippa! Kostean tilan kristallivalaisimia löytyy hyvä valikoima osoitteessa http://www.markslojd.se/en/catalog/bathroom-lighting/ceiling-lamps
    Suomessa on paljon Markslöjdin jälleenmyyjiä, mutta kylpyhuonevalaisimia ei ole näkynyt. Modernissa kylpyhuoneessa kristalliplafondi toimii tehokkaana kontrastina ja valon lähteenä, tuoden samalla ripauksen naisellisuutta. Yksi esimerkki Alvhemin välittämässä kohteessa osoitteessa http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1166731972
    Naapurissa osataan!

    VastaaPoista
  15. Rede: Miljoonasti kiitoksia vinkistä! meillä on tuo kylppäri jäänyt nyt keittiörempan jalkoihin, mutta tarkoitus on vielä tämän vuoden aikana päivittää sitäkin osastoa. Ja nimenomaan juuri tuon tyylisiä lamppuja etsiskelen. Naapurissa tosiaan osataan! =D

    VastaaPoista
  16. Vielä vinkki kylpyläfiiliksen tavoittelijalle: pyyhetangot! Halvimmillaan harjattua terästä IKEAn valikoimista. Siinä pyyhekin kuivuu ilmavasti.
    Valkoisten pyyhkeiden harrastajana hermostuin lopullisesti meikkifläkkeihin ja tilasin H&M:sta pesulappuja nimenomaan kasvojen puhdistamista varten. Toimivat!

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.