lauantai 15. syyskuuta 2012

Tunnelmakuva eilisillalta

Eilen illalla fiilistelin uusia kynttilöitä. Paloivat tasaisesti ja savuttamatta, joten näitä marketeista saatavia Feelings-kynttilöitä voin hyvillä mielin suositella. :)


Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

Ps. Olisiko teillä jakaa vinkkejä kipeän kurkun hoitamiseen? Lämpimät juomat, höyryhengitys ja c-vitamiini tankkaus kokeiltu... Samoin pastillit ja apteekista saatavat Strepsilsit. Ei mitään vaikutusta... :(

22 kommenttia:

 1. Moi!

  Mulla auttaa kurkkukipuun parhaiten särkylääke. Sitä kannattaa ottaa heti ihan kunnon annos esim. buranaa 600 - 800 mg. Myös ibuprofeeni ja parasetamoli yhtäaikaa otettuna on tehokas yhdistelmä, esim. 600 mg buranaa + 500 - 1000 mg panadolia. Ton yhdistelmän on mulle neuvonnut ystävä, joka on töissä sairaalan ensiavussa.

  Pikaista paranemista ja tsemppiä huomiselle!

  T. postausten ajastusneuvoista ikuisesti kiitollinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. annamari: Kiitos, täytyykin ottaa nuo puketit lähempään tarkasteluun ja napsia pari kappaletta. :)

   Postauksia voi ajastaa sieltä kirjoituskohdan oikeasta sivupalkista:

   - Aikataulu
   - täppi siihen määritä päivämäärä ja aika
   - syötä valitsemasi päivä ja aika (kalenterista päivä ja kellonajoissa ap. ja ip)
   - Paina lopuksi siitä alempaa sitä VALMIS täppiä.

   Voila, postauksesi julkaistuu silloin kun tahdot. :)

   Poista
  2. Ole hyvä!

   (Vähän epäselvään kommenttiini lisäyksenä, että sain siis sulta kesällä ohjeet postausten ajastukseen ja oon siitä ikuisesti kiitollinen. Kertaushan on tietty opintojen äiti tai isoäiti, niin kuin mun isä pruukaa sanoa. ;D)

   Poista
  3. Mä lisäisin tähän vielä et lopuksi täytyy painaa vielä julkaise sille postaukselle. Tähän nimittäin itte kompastuin aikoinaan, painoin vaan tallenna ja ihmettelin ku mitään ei tapahtunu toivottuna aikana :)

   Poista
  4. annamari: HIh, muistan sinut, mutta ajattelin että olet hukannut / unohtanut ne ohjeet. ;) Luetunymmärrystä voisin alkaa hiomaan hieman, vai mitä...? =D

   Poista
  5. littleB: Hih, se voisi olla aika hyvä. :) Itse olen joskus kanssa ihmetellyt että miksi se postaus ei nyt ole julkaistunut.... kunnes tajuan että se on luonnoksissa. HIH :)

   Poista
 2. Lasiin lämmintä vettä, sekaan suolaa ja sillä litkulla kurluttaa kurkkua mooonta kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irina: Hyih, pahaaaa.... :) Mutta kokeilen tätäkin. Kiitos! <3

   Poista
 3. Okei, nyt se on päätetty. Mä muutan teille.
  Kurkkukipuun auttaa se inkivääri-hunajajuoma. Ja jääätelö mitä itse söin litrakaupalla. Turruttaa.
  Ja good old särkylääke, ota rohkeesti ettei tarvii kärsiä. Selkälekuri sano mulle että buranaa ja parasetamolii sekasin, ne tehostaa toisten vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Laitetaanko sinut tytön vai miehen viekkuun??? Miehen vieressä on hieman ahdasta, kun tuo IMAGE jo asuu meillä, mutta kyllä sinne aina toinenkin nainen mahtuu. ;) Mä voin ottaa ton sohvan sitte. HIH :)

   Kiitos niksistä, täytäntöön tämä! :)

   Poista
 4. Mun miehen lääke kurkkukipuun: kurlauta suus ja kurkkus pienellä määrällä raakaa viinaa (mahdollisimman vahvaa!! Mies käyttää kasikymppistä.) Itellä ei ole kokemusta, mutta mies sanonut, että aamulla kurkkukipu on vähentynyt, kun illalla ennen nukkumaanmenoa on kurlauttanut :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi: Mulla isä myös käyttää tuota kurlausta, mutta itse saan kauhean yökkäyskohtauksen kirkkaan mausta. :O En taida pystyä siihen. :) Mutta jos aikaisemmat niksit ei toimi niin kokeilen sitten tätäkin. :)

   Poista
 5. Tuossa aiemmin se jo tulikin: kuuma inkiväärijuoma. Keitä (tai lähinnä hauduta kattilassa) tuoretta inkiväärin palaa muutama minuutti ja nauti lämpimänä.

  Itsellä on helpottanut käheää ja kipeää kurkkua.

  Paranemista! :)

  VastaaPoista
 6. Mä kävin ostamassa myös kyseisen kynttilän. Se on vaan mun mielestä niin älyttömän kaunis etten raaski polttaa sitä :D

  VastaaPoista
 7. Vicksiä rintaan...hmmm...siis rintakehälle :) ja kaulalle, villakaulahuivi kaulaan ihan yöksikki ja särkylääkettä :)
  Toipumista, ja mukavaa Habitarea <3

  VastaaPoista
 8. Saitkin jo hyviä neuvoja. Särkylääke + päälle kurlaus Betadine-suuvedellä. Betadine sisältää jodia, joten valmiste ei sovi jodiyliherkille.

  VastaaPoista
 9. Tänä iltana katselin juuri noita omia kynttilöitäni, miten niiden liekki voikin lepattaa sinne tänne?! Ihan kuin täällä kävisi läpiveto ;D Täytyy varmaan etsiä noita samoja kynttilöitä kuin sinulla on! Kokeile kurkkukipuun Bafucin-tabletteja, ne puuduttaa kurkkua. Itse otan kovaan kurkkukippuun joskus ihan särkylääkkeen. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä huomiselle ja pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
 11. Apteekista saa sellaista Vicks-salvaa. Mulle muistui se kerran mieleen, kun itsellä oli hirvee räkätauti ja kävin katsomassa, jos löytyis vielä - ja löytyihän sitä! Sen jälkeen olen saanut flunssani hoidettua sillä tosi nopeasti pois!:)

  VastaaPoista
 12. Yleensä ottaen jos kurkku on kipeä niin sielä on tulehdusta. Silloin kuuma juoma vain pahentaa kurkun kipua,niin kuin kaikissa muissakin tulehduksissa kuuma pahentaa tulehdusta. Suosittelen juomaan huoneen lämpöistä/kylmää juomaa ja paljon. Huuhtelee bakteereja kurkusta pois ja eikä pahenna tulehdustilaa.

  VastaaPoista
 13. Paras lääke on oikeesti kylmä jäätelö. ite en oikeestaan tykkää jäätelöstä muuten, mutta aina kun on kurkku kipeenä niin silloin syön vähän ja aina on helpottanu. Toinen mikä auttaa melkein vaivaan kuin vaivaan niin joku anopilta saatu ihmetöhnä, mikä ei kyllä nyt sua auta mutta kuitenkin.. :D
  ps. upea blogi, yks lemppareista!

  VastaaPoista
 14. Burana 600 kolmesti päivässä otin itse kahden päivän aikana, Paljon vettä,vettä ja vielä lisää vettä sekä kurkkupastilleja. Sillä sai olon siedettäväksi. Mutta lohdutan että jos samaa flunssaa niin kestää vain sen pari päivää kurkkukipu ja sitten helpottaa =)

  Terveisin 2 kipuisen lapsen äiti joka itsekin kauheessa flunsassa vieläkin

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.