sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sisustukseen valitut sävyt - Paperi, Laasti ja Kalsiitti

Olemme valinneet uuden kodin (tai vanhan kodin remontoinnin) sisustusvärit. Lähdemme pehmentämään sisustustusta suureen suosioon nousseen "Greige"-värimaailman mukaan. Greige on nimensä veroisesti beigen ja harmaan sekoitus ja sävyjä löytyy lukemattomia. 


Meille valikoitui kolme eri tummuusasteessa olevaa kaunista väriä:


F497 PAPERI
X487 LAASTI
K487 KALSIITTI

Lastut ja Bestån runko


Kaikista mahdollisista valkoisen sävyistä meille sopii parhaiten Paperi. Se on sopivan pehmeä valkoinen, kuitenkin vain aavistuksen kellertävä. 
Väri on lähes identtinen Bestå-kaappien runkojen sekä sohvan ja maton kanssa. Väliovet, ovien runkokarmit ja jalkalistat ovat pikkuriikkisen keltaisemmat, mutta ero on hyvin hyvin pieni.

Lastut Bestå-oven kanssa

Verhot ovat myös sävyltään ripauksen lämpimämmät, mutta niiden hohde luo värinvaihtelua eikä sitä paljaalla silmällä niin huomaa. Lamppujen varjostimet sekä Tuplakupla-valaisimet ovat vuorostaan valkoisemmat kuin tuo Paperi-sävy. Ero tosin näissäkin niin häviävän pieni, ettei siihen kiinnitä huomiota. :)

Lastut ja sohva

Lastut ja väliovi

Lastut ja kromi / teräs / metalli

Ensimmäisissä kolmessa kuvassa ei ole luonnonvaloa juurikaan, eikä keinotekoista valaistusta. Tummin värilastu Kalsiitti näyttää enemmän ruskealta niissä. Neljäs kuva, jossa väliovi, tulee auringonvalo ikkunasta (oikealta sivusta). Tässä kuvassa lastu näyttääkin sitten enemmän harmaalta, jopa vihertävältä. 


Luonnossa, ilman kameran linssiä nuo kaikki sävyt ovat aivan ihania. Sellaisia pehmeitä ja toisiinsa hyvin sointuvia. Olemme tyytyväisiä. :)


Teen erikseen vielä postauksen pelkästään valkoisista sävyistä, lastuja on aikamoinen pino tuossa odottamassa. :)


Sunnuntaita kaikille! <3

8 kommenttia:

 1. Ihania maanläheisiä värejä. Juuri tuollaisista meilläkin tykätään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja: Nuo sävyt on tosi ihania. Sopivat hyvin sekä harmaan että beigen kanssa, joten voin viimein hankkia muutaman beigen huovan ja koristetyynyn luopumatta kuitenkaan vanhoista harmaista tekstiileistäni. <3

   Poista
 2. Oi mun lemppareita kaikki! Arvaa kuinka monta kertaa noita kaikkia pyörittelin kun mietittiin maaleja remontin aikana... Paperia päätyikin olkkarin seinälle. Ja laasti miltei päätyi eteisaulaan.. päädyttiin kuitenkin hohkakiveen joka muistaakseni oli hieman laastia vaaleampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja: Nuo on ihania sävyjä. Mulla sormet oikein syyhyää, että pääsisi jo maalaamaan. :)

   Poista
 3. Kauniita sävyjä!
  Harmi kun uusi koti meni sivu suun, mutta luulen että toinen vielä parempi odottaa jo jossain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka: Eilisen päivän harmiteltuani olen samaa mieltä. :) Parempi koti odottaa varmasti ihan nurkan takana jo. *hih* =D

   Poista
 4. Aivan ihania värisävyjä!! Näitä samoja sävyjä olen ajatellut meidän tulevaan omakotitaloomme, jota aletaan rakentaa kesällä. Nämä on juuri niitä värejä, joiden sävyjen valitseminen on tosi työlästä, kun niiden pitäisi näyttää hyvältä niin auringossa kuin keinovalossakin. Mutta varmasti tulee ihana kombo näillä sävyillä :)

  Harmi, että teillä meni koti-vaihtoehto sivu suun, mutta koita ajatella postitiivisesti, että todennäköisesti jotain vielä parempaa on luvassa, tätä ei vain ollu tarkoitettu teille :)

  Tervetuloa vierailulle http://lifeanddecoration1.blogspot.com/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -I-: Itse tykkään noista kaikista sävyistä sekä iltahämyssä, keinovalossa että auringon paisteessa. :) Meillä on seuraava kohde jo katsottuna, tosin se ei ole niin kiva kuin edellinen, mutta annetaan sille kuitenkin mahdollisuus esitellä itsensä. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.