sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Valkoisia maaleja

Kävin tutkailemassa ennakkoon Tikkurilan Symphony-värikarttaa ja poimin muutamia mallikuvia hyvistä valkoisista sävyistä:


Vierekkäin aseteltuna näkee hyvin sävyerot, ainoastaan blogin tausta näyttää nyt valkoiselta. :)

Ostamme 3-4 erisävyistä maalia koemaalausta varten ja katsomme mikä niistä toimii meillä parhaiten. Yritämme löytää lämpimän, mutta ei kellertävän valkoisen maalin... homma tulee olemaan vaikea, sen tiedän jo nyt. :)

Mukavaa päivää kaikille! <3

7 kommenttia:

 1. Omalla näytölläni oikea yläkulma ja vasen alakulma ovat kaikkein lämpimimmät,
  oikea taittaa enemmän keltaiseen.
  Kaikki ovat kyllä tosi hyvän sävyisiä, asunnon valosta ja muusta värimaailmastahan tuo on kiinni. Kun pitää vielä ottaa huomioon, ettei sitten muut kalusteet ala näyttää kellertäviltä ja vielä erilaisissa valaistuksilla....
  Huh, vaikea valinta teillä edessä :D

  VastaaPoista
 2. Suvi: Maali täytyy kotona katsoa tarkaan sekä päivän valossa että sähkölamppujen kanssa. :) Tärkeintä on, ettei kalusteet ala näyttämään kellertäviltä, siksi pakko löytää sopivan lämmin viileän valkoinen. :)

  Saas nähkä kuinka vaikeaa se tulee olemaan, tosin olen varautunut siihen että monta väriä saa koluta läpi ennenkuin oikea löytyy. =D

  VastaaPoista
 3. Mukavaa sunnuntaita sinnekin!
  Vaikean valinnan edessä olette:)

  VastaaPoista
 4. Jasmiini tai paperi, suosittelen :)

  VastaaPoista
 5. Moi!

  Tulit mieleeni, kun kävin tänään Turun Kodin Ykkösessä. Siellä oli vielä ainakin yksi harmaa Pony-setti yksittäiselle peitolle ja muutama tuplalakana. Myös pieniä tarjottimia ja kuppeja oli harmaana jäljellä. Ajattelin vain, jos vielä kaipailet jotain noista...

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  -I-

  VastaaPoista
 6. Me maalattiin kodin valkoiset seinät Tikkurilan sävyllä Paperi. Se on (ainakin joidenkin arvioiden mukaan) lähimpänä "oikeaa" valkoista, kuitenkin ilman että vanhat listat näyttäisivät kellertäviltä. Sävy taittaa ehkä vähän harmaaseen, on minusta juuri sopivan pehmeä mutta kuitenkin raikas. Meillä myös esim. patterit on sellaiset vähän harmahtavan valkoiset ja ikkunalaudat vaaleansiniharmaat, joten sävy tuntuu just hyvältä. Sävyeroa maalarinvalkoiseen (tai mitä se nyt sitten oikeasti on, millä katot ja meillä myös seinien purkukohdassa olevat koteloinnit on maalattu) ei myöskään paljoakaan huomaa.

  Me valittiin sävy ehkä vähän riskillä, luulen että jos olisin pähkäillyt liikaa kaikki olisi vieläkin maalaamatta :D Onnea valkoisen metsästykseen!

  VastaaPoista
 7. Meillä on tuo G 503 Kalla. Kellertää jossain valossa, mutta listat ja väliovet ovat ihan samanvärisiä maalin kanssa. Aiemmin meillä oli maalarinvalkoista vanhassa kodissa ja ovet + listat näyttivät todella keltaisille. Keittiössä mulla kiiltävävalkoiset kaapit, mutta tuo maalin kellertävyys ei häirtise yhtään. Vaikeaa oli valkoisen valnta, useita vaihtoehtoja meilläkin oli. Ja pelkäsin lopputulosta :D mutta kovin olen nyt tyytyväinen :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.