sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Saunan sävytys Tikkurila Supi-saunavahalla sävy Hiili

Eilen illalla laitoin yhden kerroksen hiilen sävyistä saunavahaa saunaamme. Märkänä se oli aika tumma, lähes musta. Nyt kuivuttuaan kunnolla, väri on muutamia asteita vaalentunut ja paikoitellen vaalea puu kuultaa läpi häiritsevästi. Huomenna teemme uuden käsittelyn ja toivottavasti kolmatta kerrosta ei tarvitsisi laittaa. 


Vaikka luulisi homman olevan tosi simppeli, kunhan vaan sudit väriä kaikkialle, meni eiliseen nysväämiseen aikaa kolme tuntia. Aine on ihan litkua ja valuu sekä roiskuu helposti. Tikkurilalla on oma vaahtomuovinen "sivellin", joka hajosi jo ennenkuin olimme saaneet kattoakaan laitettua. Loppu homma sujuikin sitten käsi tököttipurkissa pienen sienenjämän kanssa. Sieni oli lopulta hajonnut lähes olemattomiin, oli meinaan pienempi kuin meikkisieni. :)


Lattia kannattaa suojata todella hyvin, muovilla tai vaikkapa foliolla kuten me tehtiin. Sanomalehdestä tuo aine menee läpi ja värjää laattasaumat. Jos kuitenkin ainetta roiskuu lattialle, sen saa tuoreeltaan aika hyvin pois Universal Stonella tai kaapimalla esim tiskiharjan muovisella kärjellä. 


Nyt ei ole jakaa teille kuin yksi kuva, mutta teen sitten suuremman postauksen kun sauna on kokonaan valmis ja somistettu. Tummaan saunaan ajattelin laittaa valkoiset peppualustat ja muutamia saunasomisteita, kuten suihkulähteen kiukaalle.


Kuva otettu salaman kanssa, joka vaalensi vielä hieman tuota todellista väriä. 

Saunan oven ulkokarmit ovat vielä alkuperäisen väriset. Ne maalaataan valkoisella, kuten kylpyhuoneen kattokin. 

Nyt äkkiä ulos nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä!

Huomiseen! <3

15 kommenttia:

 1. Heips! Täällä seurataan puolison kanssa tarkkaan tätä teidän saunan sävytystä, kiitos kun jaat sen etenemisen ja vinkkejä työn toteuttamisesta täällä blogissasi! :) Meillä on samat aikeet ja kovin vähän on täällä Internetin ihmeellisessä maailmassa aiheesta lisätietoa. Varmasti moni muukin löytää tänne sinun blogiin tietoa hakemaan. Eli lisäkuvia innolla odotetaan, kovasti tsemppiä sävytysurakkaan! :)
  T. Pöppis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöppis: Tänään pääsen laittamaan toisen kerroksen Supia, mutta kattoon saa riittää tuo yksi kerros. Tuo ei sinällään ole lainkaan vaikeaa, mutta seinäpaneelien rakosien maalaaminen ja on hieman hankalampaa. :)

   Lattia kannattaa suojata tosi hyvin, muovilla, muovipusseilla, kelmulla, foliolla... ja vaahtomuovisia siveltimiä tai sieniä kannattaa varata useampi / kerta. Meillä ainakin saunan paneelit oli paikoitellen niin röpöisiä etta ne raastoivat sienen rikki. Me ei hiottu lainkaan mitään osia, sauna on siis 10-vuotta vanha ja täysin käsittelemätöntä puuta. Ja maalausjärjestyksenä ensin katto, sitten seinät ja viimeisenä lauteet.Huomenna tai ylihuomenna sauna on valmis ja yritän saada mahdollisimman hyvät kuvat aikaan. Saunan valaistus on tosi huono ja kuvat ovat melko mustia tai sitten ylivalottuneita salaman takia. Taidan valokuvauksen apuna käyttää meidän remppavaloa... :)

   Poista
 2. Teimme mieheni kanssa tänään täysin saman homman! Aikaa meni kahden ihmisen työstämänä 4 tuntia. Huomenna laittelen myös omaan blogiini kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. a_millia: Tuo on aikaa vievää puuhaa. Mutta on sen arvoista! :) Kuvia odotan!!!! <3

   Poista
 3. Näyttää jo tuossakin kuvassa varsin hyvältä. Sama homma siis itsellänikin edessä. Paljonkos meni ainetta tuon kokoiseen saunaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enne: Meillä meni yhteen kerrokseen noin 6dl, eli vajaa puolikas litran purkki. Ostettiin heti kaksi litran purkkia, koska myyjä sanoi että vaatii ainakin kaksi kerrosta, jotta saa tasaisen tuloksen. Oli oikeassa. Vaahtomuovisuteja / sieniä kannattaa ostaa monta, yhteen kerrokseen tarvitsee kaksi sientä, ellei tahdo pipertää sellaisella pikkuisella palalla niinkuin me. :) Pintakuiva tuo oli jo puolessa tunnissa ja käyttöönoton voi tehdä 24 tunnin kuluttua.

   Poista
  2. enne: Öööö, mokasin. Siis reilu puolikas litran purkista, noin 6dl. :)

   Poista
 4. Tulipa kivannäköinen! aivan upea. Innostuin muutenkin seuraamaan blogiasi..ja jään jatkossakin lueskelemaan. Teillä on kaunis koti ja sievä tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenna: Kaunis kiitos kommentistasi!!!! <3 <3 <3
   Blogissani on pääasiassa juttuja sisustuksesta, mutta joukkoon eksyy myös välillä muutakin, kuten pukeutumisasiaa, kenkiä, leffoja... :)

   Poista
 5. Hei...Näyttää jo kivalta! Jään odottamaan seuraavaa postausta :)
  Kikka

  VastaaPoista
 6. Tuo Tikkurilan vehje oli ihan susi, paljon paremmin sai hyvin imevällä laadukkaalla siveltimellä. Samanlaiset käyttökokemukset meillä siis. Mun mielestä tuota oli (sitten, kun alkoi tehdä hommia sudilla, ei sienellä) todella helppo levittää, mutta tosiaan, sotkuista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna: Me kokeiltiin meidän yhtä sivellintä ja se roiskutti vielä enemmän. Tosin luulen sen johtuvan ihan vaan omasta amatöörimäisyydestä. =D Onneksi homma nyt hoidettu, JES! :)

   Poista
 7. Mulla ois tämä nyt edessä. Kerroppa muuttuiko väri mihinkä suuntaan kuivutessaan, vai käsittelittekö seinät toiseen kertaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Kuivuessaan se vaaleni hieman (imeytyessään puuhun) ja sieltä täältä alkoi kuultaa puunväri läpi. me käsiteltiin kahteen kertaan ja lopputulos on omaan maku ihan hyvä. :) KOlmas kerta ei tosin olisi pahitteksi. Ihan pikimustaa lopputulosta ei tällä saanut, ainakaan kahdella kerroksella, mutta tosi tumman kyllä. :)

   Ja meillä on niin surkee valaistus veskissä / saunassa, että mustalta kyllä näyttää, jos ei tarkkaan ala kyylimään suurennuslasin knassa. ;)

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.