lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ripaus vihreää sisustukseen

Viime keväänä ostin Eva Solon yrttiruukut tuoreyrttien kasvatukseen ja hengissä pitoon. Kasvattelin niissä  basilikaa ja persiljaa. Pysyivät hengissä hyvin ja kasvoivatkin niin paljon, että ne täytyi tukea puisilla kepeillä pystysuoraan. 


Ostin eilen kauppareissulta kaksi valmista ruukkubasilikaa ja istutin ne Eva Soloihin. Mikä ihana tuoksu niistä tuleekaan... aaah. <3
Tänään syödään pastaa ja itsetehtyä tomaattista pastakastiketta ala basilika. Toivottavasti noista jää jäljelle muutakin kuin varret. ;)


Tässäpä kuvia meidän rehuista. Ihanan kodikas fiilis tuli, kun lisäsi ripauksen vehreyttä pöytään. :)






Mukavaa viikonloppua! <3


6 kommenttia:

  1. Nuo yrtit on sellasia mitä minä en saa kasvamaan... Taas (moneskohan kerta) on yritys meneillään:)
    Tosi kivan näköiset purkit! En ole ennen nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mia: Mä olen aivan tumpelo kasvien ja kukkien kanssa. Olen onnistunut tappamaan jopa kaktukset, joita kukkamyyjä mulle suositteli (kun niitä ei kuulemma voi tappaa) =D

      Noissa ruukuissa on sellainen naru joka kastelee automaattisesti. Ei tarvi muistaa muuta, kuin laittaa kerran päivässä vettä tuohon ala ruukkuun. Yrtti saa sopivasti vettä ja jos auringon valoa riittää se kasvaa ja kasvaa, vaikka nappaisi välillä lehtiä ruokaan. Ei vaikuta asiaan. :)

      Ostat kaupasta valmiin yrtin ja laitat sen ilman sitä muoviruukkua tuohon. Sitten annat vaan olla. That´s it. TOIMII! :)

      Poista
  2. Ihanaa! Jätin jonkin aikaa sitten johonkin postaukseesi anonyyminä kommenttini ja kyselin eikö teillä ole viherkasveja ollenkaan, johon vastasit kieltävästi. Joten minun silmääni pieni vihreä lisäys teidän kodissanne näyttää aivan ihanalta! :) Tosi kodikasta ja raikasta. Pakko oli tulla vain tämä yrteistä aiheutunut ilo jakamaan :D Oletko vielä ihan varma niistä viherkasveista..? ;) Edes parvekkeelle? No ei vaan, teidän kotihan se on, mutta omasta mielestä kasvit tuo niin kivan lisän. :) Hauskaa kevään jatkoa, innolla täällä postauksiasi aina seuraillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JJ: Kiitoksia kivasta kommentistasi! :) Parvekkeelle on tulossa muutamia vihreitä kasveja (ei siis perus parveke-kukkia), en ole vaan saanut vielä aikaiseksi niitä hankkia. ;) Muutama yrttikin olisi kiva saada, mutten tiedä miten meillä tilat riittää. Täytyy pähkäillä.

      Myös kukkakimppuja ostan yleensä näin kevät-kesä aikaan, myös olkkarin tasolle päätyy yleensä ainakin yksi kimppu (nyt kun on kunnolliset maljakotkin). Hih :)

      Itse en tykkää kauhean värikkäistä kukista ja mitään kovin vaikea hoitoista ei kannata edes harkita, mulla on tapana onnistua tappamaan kaikki kukat hyvinkin nopeasti vaikka hoidan niitä ohjeiden mukaan. :´(

      Poista
  3. Aivan ihanat nuo solot! En ole ennen törmännyt niihin! Toimii ilmeisesti "itse kasteluna"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia: Juu toimii itsekasteluna. :) Kerran päivässä lisään vettä tuohon alempaan osaan ja itse se sitten "tekojuurilla" hörppii oikean määrän vettä. Helppoa ja kätevää. =D

      Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.