torstai 1. maaliskuuta 2012

Vinkki mattojen säilytykseen kesäajaksi

Aikeissani on hankkia Pappelinan valkoinen muovikudemato kesäksi, ainakin ruokapöydän alle. Mietinkin eilen miten ihmeessä saan säilöttyä meidän verkkovarastoon kaksi karvamattoa... Niissä kun on mukana villaa ja ne täytyy olla ehdottomasti suljetussa paketissa öttiäisten takia.

Yritin metsästää netistä kaikenmaailman rakennusmuovia yms, joista olisin viritellyt matoille pussukat. Sitten onneksi tajusin googlettaa "mattopussin" ja Siniltä löytyi juuri tähän käyttötarkoitukseen sopiva iso pussi, harmaana ja sinisenä.Näitä pusseja täytyy kipaista hakemaan Prismasta 4 kpl. :)

Mukavaa torstaita kaikille!

P.S. Illalla tulossa postaus lukijani Mirellan kauniista kodista! <3

13 kommenttia:

 1. Moi, Tähän on kiva idea. Mä säilytän kaikki minun varapetivaatteet sellaisessa pussissa josta saa imurilla imettyä ilmat ja menevät tosi littanaksi ja helppo sitten taas avata ja sulkea. Talvella kun lähden laskettelemaan niin laitan kaikki laskettelutapatakit sellaisiin ja ilmat pois ja menevät hyvin matkalaukussa. Niitä on eri kokoisia ja löytyvät varmasti Kodin Anttilasta ja varmasti Prismastakin. T.) Koralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset vakuumipussit on näppäriä! :) Matot vaan on ongelmallisia, kun ne ei paljoakaan pienene vaikka ilmat imisi pois. Pitäisi olla jokin kutistus-sädetys-kone, jolla voisi pienentää kaikki säilöttävät kausitavarat mahtumaan tulitikkurasiaan, se olisi mahtavaa! *hih* =D

   Poista
 2. Ihan hyvä idea. Itse olen muuten tuota säilytystä varten säästänyt ne paksua muovia olevat pussit, joihin kaupassa on matto ostohetkellä pakattu. Joissakin kaupoissa mitään pakkausta ei saa, mutta toisista saa. Samaten säästän aina tyynyjen ja peittojen pakkaukset, koska niissä on helppo säilytellä varavuodevaatteita. Jos pussi menee rikki, ostan sitten näitä esim. Sinituotteelta. Mielestäni ovat kestäviä ja laadukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valua Kuvasa: Itse yritin ottaa mahdollisimman varovasti matot pois pusseistaan, mutta silti ne menivät rikki. Villamatto on pakko laittaa täysin suljettuun pussiin, koska meillä on verkkovarastossa ollut koiperhosia. Nehän tunnetusti rakastaa villaa. =D Toivottavasti Sini-pussissa ei ole ilma-aukkoja. Viikonloppuna oon menossa Prismaan ja katsastan samalla nuo pussit. Toivottavasti ne on hyviä. :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä:) Meidän vintistä löytyy matot Ikean kasseihin taiteltuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mii: Mie en raaski nuita mattoja taitella ja ne on pakko pakata aika ilmatiiviisti, ettei koiperhoset käy rouskuttamassa niitä. =D Muuten kyllä mainio idea nuo Ikea bagit! :)

   Poista
 4. Oi, nuita pittää kyllä ittelekki hommata ku ei huvita pittää nukkakarvamattoja kesällä lattialla ku ne (oikiasti!) nostaa lämpötilan asteella...testattu on..

  Parit uuet sisustusblogit löyty...taas...Hmmm, mihis minun aika mennee...juup, miljoonien blogien lukemisseen :D

  Nuo molemmat on ihania, erilaisia molemmat mutta ihania kummakki :)

  tyttö sinä olet tuhti http://tyttosinaolettuhti.blogspot.com/

  SisustEllen http://sisustellen.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: se on muuten ihan totta, että nukkamaton kanssa ilma tuntuu kesällä vieläkin paahtavammalta. :)

   Tyttö sinä olet tuhtia luenkin jo mutta sisustellen on miulle ihan uusi! KIIIIIITOOOS! :)

   Poista
 5. Toihan on hyvä idea!!! Jos on pidempi matto kuin 2m, niin silloinhan voisi laittaa kaksi pussia? Toinen toiseen päähän ja toinen toiseen, ja ujuttaa niiden yhdyskohta päällekkäin :)

  VastaaPoista
 6. Ai niin, ja sinäkin brutukseni....... Pappelinan matto. Niin haluaisin meille sellaisen! Mutta arvaa kauanko se meillä säilyisi? Nyt on olohuoneesta ja keittiöstä matot pois, koska yksi koirista oksensi olohuoneen matolle ja yksi koirista taas veti ripulit keittiön matolle. Ai niin, lähtipä kirjastohuoneestakin matto, koska yksi koirista oksensi siihenkin. TOSI inhottavaa, koska ei näin talvisin ole mitään paikkaa, missä pestä. Viime yönä heräsin siihen, kun yksi koirista, oksensi SOHVALLE!!! Luojan kiitos sohva on niin ihana, että siihen ei imeydy mikään, vaan nesteet jää ikäänkuin lillumaan kankaan pinnalle. Sai hyvin ja nopeasti pestyä yöllä sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mickey: Kyllä vaan! papppelinaa on kuolattu jo pari vuotta ja nyt on sen aika VIIMEIN! Pappelinahan lähtee puhtaaksi ihan vesipesulla, joten sehän olisi se paras vaihtoehto matoista. Jos vuhveli oksentaa matolle niin matto vaan oksukohdasta suihkun alle ja suihkis, oksu on poissa. =D

   Voi kääk, sohvalle!!! Onneksi teillä on hyvä pinta siinä ja sait oksut pois. Mikähän ihem noilla koiruleilla on kun aina tarttee oksentaa sohvalle, sänkyyn tai ainakin matolle. Kaipa ne pelkää, että ne liukastuu siihen oksuun jos sen pykää suoraan lattialle. *hih* :)

   Ja se ääni, "guuugh. guuugh, guuugh", mä aina herään siihen ja juoksen pitkin kämppää koiran kintereillä "ei siihen matolle eiiiiiiiiiii". =D

   Poista
 7. Moi. Kiitos vinkistä. Hyvä idea!
  Kikka

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.