sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Miellyttävä valaistus, himmeä K2700

Minulta on paljon kyselty hehkulampuista, joita käytämme valaisimissamme. Kuvissa valaistus on useimmiten melko puhtaan valkoinen, lukuunottamatta muutamaa valaisinta, jotka loistavat kellertävää valoa. 


Olohuoneen seinällä olevista valaisimista poksahti lamput samanaikaisesti viime tiistaina ja pääsinkin taas lähimarkettiin lamppuostoksille. :)


Päätin kokeilla Philipsin kohdelamppuja, 40W ja valon sävy K2700 (sävyt mitataan Kelvineissä, mitä isompi luku, sen puhtaampi sävy). Hinta reilun euron per kappale ja ihan normivalikoimaa S-Marketeissa. 
Kuvia ei ole käsitelty mitenkään, mutta kamera muuttaa sävyä aavistuksen verran keltaisemmaksi, kuin se todellisuudessa paljaalla silmällä katsottuna on. 
Lähikuvissa valon sävy on lähimpänä oikeaa.Alempana olevassa kuvassa sävy on oikeimmillaan.
Ja tässä paketti!Valaistuksen sävy on himmeä ja tunnelmallinen, aavistuksen verran lämpimään vivahtava. Lamppu on hopeapinnoitettu päältä ja se taittaa keltaisuutta jonkin verran, normaaliin K2700 asteiseen hehkuun verrattuna. Vaikka teho 40W, on valaistus kuitenkin pinnoitteesta johtuen paljon himmeämpi. 
Aikaisemmat lamput muuttivat valaisimen varjostimenkin aivan keltaiseksi, mutta nämä eivät sitä tee. Luonnossa varjostin on valkoinen myös valon ollessa päällä.
Erittäin miellyttävä sävy, joka ei kellastuta valkoisia kalusteita eikä pintoja. <3


EDIT: En halunnut muokata kuvia kuvankäsittelyohjelmalla, vaikka sillä saisi keltaisen näyttämään valkoiselta. Valkotasapainoa voi tietysti säätää, mutta itsellä ei nyt mielenkiinto riittänyt kameran kanssa roplaamiseen.
Tämän postauksen idea oli näyttää miltä lampun valo näyttää noin suunnilleen ja tuon keltaisempi se nyt ei ainakaan livenä ole. 


Kaupoista on saatavilla niitä ihan oikeita puhtaanvalkoisia lamppuja K3000-K6000, mutta ne ovat omaan makuuni liian kirkkaita luomaan tunnelmavalaistusta. Siksi meillä sellaisia onkin vain kattovalaisimissa. Ugh, olen puhunut! :)

17 kommenttia:

 1. Mulla on edessä lamppujen vaihto valkoisempaan suuntaan. Inhoan käyttää valaisimia juuri sen takia, kun koko koti on sitten keltainen. Yäk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inanaa: Nuo lamput on ihan hyvät, mutta valaisuteho huono. Makkariin siis korkeintaan ja ehkä sun olkkarin lattiavalaisimeen. =D osta kattolamppuihin sellaiset joissa lukee K3000, ne on kunnolla valkoiset jo. :)

   Poista
 2. Tästä tiedosta oli tosi paljon hyötyä! Lähtee lamput vaihtoon!:D Osaan olen vahingossa onnistunut ostamaan valkoisen valon, mutta suurimmassa osassa on keltainen:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirella: Tunnelmavaloksi nuo on hyvät vaihtoehdot, mutta kattolamppuihin liian tehottomat. Niihin kannattaa katsoa sellaiset lamput joissa lukee takana kuoressa K3000. :)

   Poista
 3. Ei se kamera niitä kuvia muuta kellertävämmäksi, jos sä osaisit asettaa valkotasapainon oikein. Tai säätää sitä kuvankäsittelyohjelmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Pidätkö mua tyhmänä? En joo tiennyt tätä en.... :) Ei aika riitä kameran tutkiskeluun just nyt eikä motivaatiokaan.

   Poista
 4. Kannattaa ostaa päivänvalolamppuja, jotka ovat 4000-6000 kelviniä, niiden rinnalla kaikki muut valot näyttävät tosi keltaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Ei kannata jos haluaa tunnelmallista valaistusta. K4000-6000 ovat kaikki liian kirkkaita. Max K3000 ja sekin on omaan makuuni liikaa. :)

   Meillä on kattovalaistus hoidettu puhtaanvalkoisilla halogeeneilla ja ne on tosi hyvät just siivoukseen ja yleiseen olemiseen. Ei missään nimessä seinälamppuihimme tai makkareiden pöytälamppuihin. Makukysymys ehkä, mutta me tykätään himmeästä ja silmäystävällisestä iltavalaistuksesta. =D

   Poista
 5. Kiitos taas tuli tärkeää tietoa, vielä kun tietäisi mitkä halogeenit kannattaa vaihtaa kattovalaisimeen kun meillä yhden valaisimen väri on liian kellertävä? ✿t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Ainakin Airamilla ja Osramilla on puhtaanvalkoisia halogeeneja, kannattaa käydä heidän nettisivuillaan katsomassa.

   Poista
 6. Kiitos Miia lamppuinfosta. Yritän näillä neuvoilla ostaa seuraavat lamput, sillä nyt lamppujen valo on liian keltainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krisse: Ole hyvä! osramilla ja airamilla on nettisivuillaan paljon hyödyllistä tietoa! Kannattaa käydä kurkkaamassa. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.