perjantai 2. maaliskuuta 2012

DIY - pahvilaatikoiden maalaaminen seinämaalilla

Sain eilen tuunauskärpäsen pureman ja mahti-idean maalata Avan vaaleanpunaiset tähti-laatikot vaaleanharmaalla seinämaalilla. =D

Seinämaali on Tikkurilan Harmony, sävy G488, jota jäi seinänpurku-rempasta yli. Tulipa hyötykäytettyä jämämaalit.Laatikoiden sävy on muutaman asteen vaaleampi, kuin taustaseinän. Lopputulos on onnistunut ja tummuusasteen vaihtelu tuo kontrastia edes hitusen. ;)

Pahvilaatikoiden maalaaminen on helppoa ja kivaa puuhaa. Isolla pensselillä vetelin maalit ja kahteen kertaan. Koko hommaan meni aikaa noin 3 tuntia. =D

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! <3 <3 <3

12 kommenttia:

 1. Ompas hienot! Ihana koti sinulla olen sinun juttujasi jo jonkin aikaa lueskellut :)..Tervetuloa kurkistamaan minunkin blogia ja lukemaan tietysti myös!!

  VastaaPoista
 2. Mustikka: Kiitoksia kutsusta! Tulenkin samantien vastavierailulle! :)

  VastaaPoista
 3. Hei jäikö rasioiden pinta matan tuntuiseksi vai liukkaaksi? Meilläkin olisi jämämaaleja ja ajattelin maalata pallokuvioiset rasiat, kun kuviot ovat alkaneet ärsyttää... Haluaisin niihin kuitenkin liukkaan pinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valua Kuvasa: Maalattu pinta ei jäänyt liukkaaksi vaan tuntuu ihan seinältä, mattapintaiselta ja pehmeältä. Se maali upposi noihin pahvilaatikoihin tosi hyvin, eikä ne näytä lainkaan maalatuilta. Ihan kuin olisi jo alunperin olleet tuollaiset. ;)

   Sun pallorasiat on varmaankin samaa materiaalia kuin meidän tähtiboxit, sellaista paksumpaa pahvia? Jos on, niin jämämaalit vaan käyttöön. Kahteen kertaan joutuu maalaamaan mutta maalimenekki on aika pieni. =D

   Poista
 4. Aivan ihanat tuli rasioista! Tosi kaunis sävy ja sopii kauniisti huoneen sävyihin. Tosi kiva idea muutenkin, täytyy pistää muistiin. :) Avan huoneessa viihtyisi tällainen hiukan vanhempikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni: Ihan riskillä kokeilin mitä pahvi tykkää seinämaalista. =D Onneksi onnistui paremmin kuin hyvin. Maali kuivuikin pahviin paljon nopeammin kuin seinäpintaan, joten nopeesti pääsi käyttöön takaisin.

   En edes ottanut leluja pois laatikoista kun maalasin. Isoimmassa oli legot, keskikokeisessa ponit ja pienimmässä pikkuroinaa. Kannet vaan otin pois ja keittiönpöydällä muovipussin päällä annoin sudin viuhua. ;)

   Itse tykkään Avan huoneesta kovasti, vaikka se ei ole peräänkuuluttamaani minimalistista tyyliä. Ihana rönsyilevä huone ja lapsilla saakin olla enemmän tavaraa esillä. Ne on niin suloisia, nallet ja muut... <3

   Poista
 5. Tosi hyvännäköset tuli kyllä :) Vaaleus antaa potkua ja erottuu hienosti seinästä :) Mie kans tykkään Avan huoneesta paljon <3 Kauniita tavaroita tasollaki <3 Mukavaa viikonloppua sinnekki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: Kiitos murunen! <3 <3 <3 <3

   Mukavaa viikonloppua sinne kans! <3

   Poista
 6. Hienot tuli!
  Mulla on sama maali astetta vaaleanpana makkarissa ja tykkään ihan hirveesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari: Kiitoksia! Tässä sävysarjassa on kaunis vivahde! :)

   Poista
  2. Hei! Kiva blogi sulla. Onko tuo harmaa seinä siis samaa sävyä millä ne laatikot maalasit? Uuteen kotiin etsimässä harmaata seinäväriä ja tuo olisi aika lähellä oikeaa..

   Poista
  3. Pahvilaatikot on maalattu vaaleammalla harmaalla kuin se taustaseinä. Meillä on seinissä kahta eri harmaata, tuo tummempi (eteisen peiliseinä, Avanhuone ja makkari) on K488 ja pahvilaatikot sekä kaikki muut meidän seinät on G488. Molemmat maalisävyt vivahtavat hieman lilaan, joten suosittelen tekemään koemaalauksen ennen varsinaista värivalintaa. :)

   Meille ne sopii hyvin, koska valaistusta tulee joka puolelta mutta muutamilla maalia kokeilleilla on maali ollut liian sinertävä.

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.