lauantai 11. helmikuuta 2012

Remontin vaiheet osa 1

Mun muistikortti löytyi. JES! =D Se oli jostain kumman syystä sohvatyynyn välissä.... ;)

Tästä tulee aika pitkä postaus kuvineen päivineen. :)

Aina sanotaan, että kantamaton cyproc-väliseinä kaatuu muutamassa tunnissa ja viimeistelytöineen koko hommaan menee vain 6-7 tuntia. Simsalapim ja seinä on poissa, toisinsanoen.
Meidän tapauksessa tuo pienikokoinen, harmiton seinä aiheutti päänvaivaa kerrakseen. ;)

Tästä kaikki lähti:


Tämä kuva napattu peilin kautta!


Tässä lupaamani kuva, kun mä tapoin seinää ruuvimeisselillä! =D
Jälkeenpäin ajateltuna oli onni matkassa, etten osunut sähköjohtoon, joka meni juurikin tuossa kohtaa.

Ja sitten saapui remonttimies! <3Seinän tukiranka paljastui metalliseksi. Kiva yllätys!
Ja sähköjohtoja on vedelty sinne tänne ja aika hassusti vielä. Cyprocin irti repiminen oli ihan piece of cake, mutta sähkörasioiden irroittelu olikin melkoinen urakka.

Nyt alkaa jo valo paistamaan läpi! Ihanan kirkasta! <3


Metalliset tukirangat piti leikellä poikki, jotta saatiin ne irti noista sähköjohdoista. Kovaa vääntöä ja hampaankiristystä.


Lähes kaikki metallit revitty irti! Hetken ihmeteltiin, miten saadaan tuo viimeinekin raudoitus irroitettua. Se kun on kiinnitetty ihan yläkattoon asti.
Hätä ei lue lakia. Keittiöstä poistettu laatikosto sai luvan toimia tikkaina ja ei muuta kuin pihdit laulamaan. Nips naps.... Hieman oli äheltämistä tuossakin hommassa. :)
Ja sitten vuoroon saha... Mitähän välineitä tuossa ei tullut käytettyä? Kaikkea kokeiltiin ja remppamiehen niska varmasti huusi hoosiannaa tuossa vaiheessa. Tunnin verran oli jo keretty kökkimään katon rajassa.
Viimeinkin saatiin se rautatolppa irti. Sähköjohdot jäivät roikkumaan katosta ja ne solmittiin lenkille ja ripustettiin seinälle odottamaan sähkömiehen käyntiä.

Lasta heilui ja siivous alkoi.
Ja tältä meillä näytti remppapäivä kakkosen aamuna! =D

Ihanan valoisaa ja avaraa. Rakkautta.....

Tyttö ja koira ihmettelevät elmukelmu-rullaa =D

Myöhemmin illalla tulossa part 2!

Mukavaa lauantaita kaikille! 
MUISTAKAA LAITTAA LOTTO VETÄMÄÄN! 
JAOSSA HUIKEA POTTI! :)

14 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää remontin eteneminen :)

  Lotto jo vetämässä ;)

  VastaaPoista
 2. Ihan alkuun ylistän blogiasi; IHANA! Valkoista, tähtiä ja harmaata <3

  Mitä remppamiehet tuumivat kun napsit (joka hetkestä?) kuvia? :D

  VastaaPoista
 3. Tuosta tuli jotenkin tosi avara ja yhtenäinen iso tila. Oli kyllä oikein hyvä idea purkaa se seinän pätkä! Tykkään kovasti! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista! :)

  Remppamies hieman naureskeli kun räpsittiin kuvia ja höpöteltiin blogijuttuja. =D

  VastaaPoista
 5. Vautsi vau, hieno tulee! Kuinka noin pienen seinän pätkän poistaminen muuttaa tilaa noin paljon!
  Mahtoi olla ihmeissään rempsamies kun oli paparazzi paikalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellu: Kyllähän se hieman hymyili, kun täällä räpsittiin fotoja ja kyseltiin tyhmiä. ;)

   Poista
 6. Hieno kuvasarja,kerrankin kunnon realismia, sitä mitä ei näytetä tv:n sisustusohjelmissa.Olenpa monasti kuullut varsinkin miesväen suusta, että helppo sitä on suunnitella, mutta alappa itse tekemään. :D
  Kuvista näkee heti,miten paljon valoisammaksi ja avarammaksi tila tuli!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöppis: Monesti kuulee sanottavan, että ihan pikku juttu tuollainen senänkaato. Moottorisaha vaan käteen ja puut poikki ja pinoon. Vähän vaan kurkkaat seinän sisään ensin että näet missä ne johdot kulkee..... :)

   Juupaniimpä, meillä ei ihan tosta noin vaan seinää sahalla pilkota. Oli aikas jännät paikat kattella, kun remppamies veteli rälläkällä katonrajassa ja kipinät lenteli joka paikkaan. HUI! harmi etten saanut siitä yhtään kuvaa, oli nimittäin veikeän näköistä. Ihan kuin 100 tähtisädetikkua olisi palanut samaan aikaan oranssina. =D

   Poista
 7. Tuli kyllä ihanan avaran näköistä.On se vaan jännä juttu, että noin pienestä seinän purkamisesta on tollainen työ ja siivo. Ajattele millaista olisi kun tehtäis laajempaa remonttia, purettais esim. kylpyhuoneen kaakeleita. Siinä sitä tulisikin sotkua. Mutta älä huoli, teillä näyttää jo nyt hyvältä ja parempaan olette menossa, kunhan keittiö valmistuu. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja K: Mulla oli toiveissa, että lopputulos olisi juuri tuollainen. Onneksi toiveet toteutuivat ja ihanan valoisa ja avara eteinen-keittiö meillä nyt! :)

   Tuo seinästä lähtenyt roska oli sentään vielä hallittavissa, mutta osaan kyllä arvata miltä näyttää isompien tilojen purku. KÄÄKS! =D

   Mä tänään revin keittiöstä kaakeleita irti (juttua tulossa huomenna) ja ihan hirmuinen määrä lähti pöllyä ja roskaa, vieläkin nenä ihan täynnä.... snyfff...

   Me ideoitiin just miehen kanssa muutamaa uutta purkukohdetta. Täytyy tarkkaan suunnitella mitä tehdään, koska kaikki seiniä koskevat muutokset on tehtävä ennen uutta lattiaa. Kyllä tässä koetellaan mun kärsivällisyyttä, kun kaikki pitäis aina saada heti just nyt valmiiksi ja tehtyä. :)

   Poista
 8. Kiva postaus kuvineen päivineen :) Mulla tuli mieleen, että nyt ku tuo seinä lähti, mikä toi tillaa, valoa ja avaruutta tosi paljon :) tulleeko siihen tilalle alakaapisto, ois sitte avaimillekki ja postille laskutila :) Ihan vaan tuli mieleen ku mietit miten laitatta keittiökaapit :) Emmie tiä osasinko mie oikein selittää mutta semmonen U-keittiömallinen, johon ei tietekkään tuu yläkaappeja olohuoneen ja etteisen puolelle :) Hmmm, aika hankalasti selitetty :) ja emmie etes tiä sopisko ne nuin, kuhan nyt tuli mieleen :) Mukavaa lauantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: Meillä on keittiön lopullinen malli vielä hakusessa, mutta luultavimmin me päädytään nyt kuitenkin siihen suoraan I-malliin saarekkeella tai jopa ilman. :)

   Mie luulen, että ymmärsin siun pointin U-keittiöstä. Sellaistakin harkittiin, mutta halutaan pitää tuo tila mahdollisimman avonaisena ja helppokulkuisena. Siksi siis I-muoto. Eteisen Beståån mahtuu yhdelle hyllylle kyllä postitkin ja avaimet tietty. Tosin me käydään postit heti läpi ja mapitetaan ne oikeisiin "koteloihin" (meillä paperit on A4-koon litteissä laatikoissa). Olkkarin kaapissa on kaikki meidän paperit, laskut yms yms. Mie yritän niin, ettei mitään tavaraa / paperia jäisi seilaamaan pitkin huushollia, vaan ne menisi heti oikeille paikoille.

   Lehtiä meille ei tule lainkaan ja lehti-/paperiroskille on oma paikka roskakaapissa. =D

   Poista
 9. Okkei, kuulostaa hyvältä :) Mie aattelin että silleen sais lissää säilytystillaa ko ois se saareke U-mallisena ja olohuoneen puoli vaikka kapeampana :) Mutta ymmärrän pointin helppokulkusesta ja avarasta tilasta, ja just muistin, että siehän karsit tavaraa niin liika säilytystilahan vaan kerrää sitä tavaraa sisälle :D Joka tappauksesa ihanan valosa, avara ja tilavan näkönen tuli ko lähti se seinä :) Ja nuo upeat peilikki tullee paremmin esille :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.