keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Oman kodin väripaletti



Eli valkoista, hailakan harmaata ja tummaa vaaleanharmaata.

Valkoista:
- Katto
- Lattia ja jalkalistat
- Ovet ja karmit (myös ikkunoiden)
- Patterit
- Kalusteet ja valaisimet
- Kodinkoneet
- Puolet tekstiileistä, esim verhot ja matot

Hailakan harmaata:
- 60% seinistä
- Muutamia tekstiilejä, kuten tytön matto
- Muutamia somisteita

Tummaa vaaleanharmaata:
- Osa seinistä
- Tekstiilejä
- Kylpyhuoneen laattalattia



Mielenkiinnosta tein kollaasin, jossa kaksi erilaista harmaata puulattiaa! <3




Tämä laminaatti on huippuhieno! Harmi vaan, että valmistus on jo lopetettu.



Tyttö nukkuu viimeinkin, ruoka on uunissa ja kohta päästään miehen kanssa syömään! :)
Syömisen ohella jaetaan ajatuksia alkavasta rempasta ja harkitaan makuuhuoneessa olevan kiintokaapiston purkua. ;)

Monilla on nukkumaanmenoaika jo mennyt, mutta meillä vasta ilta alkaa näihin aikoihin, kun tyttö suvaitsee simahtaa sänkyynsä.

Mutta huomenna uusi päivä ja toivottavasti kivempi kuin tänään oli! :)

17 kommenttia:

  1. Onpa komea tuo kuvan laminaatti, josta sanoit, ettei sitä enää valmisteta. Huomasin käydessäni Bauhausissa, että siellä oli tekstikuvioisia laminaatteja. Todella rouheita ja hienoja. Mietin, rohkenisiko johonkin huoneeseen laittaa sellaista...

    VastaaPoista
  2. Moikka!! En nyt tiedä onko teillä päin Bauhausia, mutta juuri eilen olimme siellä katselemassa laattoja ja laminaatteja ja osui tuo samainen laminaatti (missä on tekstiä) silmiini..Eli ainakin siellä sitä on vielä. Ja oliskos ollu kolmessa eri sävysä (tumma harmaa, toi mikä tossa kuvassa ja sitten melkein valkoinen)

    Tinttu

    VastaaPoista
  3. Meillä on tuo laminaatti mökillä, myyjä ei suositellut mökille laitettavaksi vuodenaikojen muutoksen vuoksi eli kosteuden, mutta meillä on jo toista vuotta pysynyt todella hyvässä kunnossa. Toki meillä on lämpö päällä mökillä myös talvella, varmaan auttaa asiaa. On kyllä todella hieno, tykkään edelleen kovasti ja niin ovat myös vieraat tykänneet. Harmi ettei enää ole saatavilla ;(

    VastaaPoista
  4. Valua Kuvasa: Tuo on tosi hieno lattia! <3 Vastaavaa tekstilaminaattia taitaa olla toisella valmistajalla ja useampaa väriäkin vielä. Ja yhdellä bloggaajallakin on lattiassa tuollainen, mutta en taas yhtään muista kenellä sen näin.... :)

    Tinttu: Bauhaus on kohtuu lähellä, joten siellä voisi joskus piipahtaa ihan muutenkin. :) Meille ei ainakaan nyt ole tuollaista ihanaa teksti-lattiaa tulossa, mutta haaveilen isommasta kodista jossa olisi tätä ainakin yhdessä huoneessa. <3

    Johanna: Tinttu tuossa juuri vinkkasi, että Bauhaussista saa vielä. :) Ja voin kuvitella, miten kaunis se lattia onkaan! <3 <3

    VastaaPoista
  5. Bauhausista tuo meidänkin on ;) Ihana lattia kertakaikkiaan ja ihanasti sopivat valkoiset karvalankamatot siihen. Tosin moni on keuhistellut meidän värimaailmaa mökillä, mut mä en ymmärrä miksi pitäis mökillä olla jotain kierrätettyä ja vanhaa ja jotain kovin tummaa sen vuoksi, että ei lika näy??? Me ainakin halutaan mökillä rentoutua ja ladata akkuja ja sen vuoksi se on sisustettukin vähän eri tyyliin kuin perus kesämökit, mitä noilla mammoilla on tottunut näkemään ;)

    VastaaPoista
  6. Olen nähnyt viime vuoden puolella tuota teksti-laminaattia täällä Kouvolan parkettiliikkeessä. Oli vielä silloin isot pinot. Nyt en vain muista liikkeen oikeata nimeä... olisiko ollut Kymen parkettisaneeraus tms.

    VastaaPoista
  7. Johanna: Tässä olen samaa mieltä! :) itsekin sisustaisin mökin (kesäkodin) viihtyisäksi ja harmoniseksi. Käyttäen varmaankin samoja värejä kuin kotonamme on nytkin, harmaata ja valkoista. Rottinkijuttuja tahtoisin kanssa, Riviera Maisonia yms. :)

    Lissu: Toivottavasti joku valmistaja tekisi jatkossakin tuota tekstillistä laminaattia. Mä tykkään nimittäin ihan hirmuisesti siitä! <3

    VastaaPoista
  8. Jep, rottinkijuttuja Rivieralta löytyy mökiltä ja muutenkin sama värimaailma mitä kotona. Samoilla linjoilla siis mennään kesäkodinkin suhteen, hih ;)

    VastaaPoista
  9. meillä etsittiin myös harmahtavaa / pikkasen sinertävää maalia juuri äsken kun muutettiin. Päädyttiin sitten Tikkurilan tunne värit suitsuke sävyyn. Toisella maalauskerralla tuli pikkasen liian sininen, mutta se oli vaarana kun sinisävyisistä valitsee ja tällä mennään nyt toistaiseksi :) Tytön huoneeseen sitten vaalennettiin maalia ja sinne tulikin sitten vaaleanharmaa, joka toki myös on vähän sinertävä. Me valittiin tuo siniseen menevä sen takia että harmaa ei näyttäisi liian "betoniselta tai laastilta" ja tunkkaiselta kun kämppä ei muutenkaan priimakunnossa ole :)

    VastaaPoista
  10. Tosi hyviä noi Tikkurilan värilastut. Värit rimmaa yhteen livenäkin eli ovat testanneet ne niin luonnonvalossa kuin keinovalossakin. Ja sisustusta voi sitten vaihdella pienillä väripilkuilla + tietty valkoisella/mustalla. Kannattaa muistaa myös lämpimän väriset efektit, että tila pysyy kodikkaana. Aito puu esimerkiksi, lattiassa ja huonekaluissa, pikkutavaroissa. Oletteko ajatelleet, jos valkovahaisitte parketin maalaamisen sijaan? Olisi läpikuultavampi lopputulos.

    VastaaPoista
  11. Johanna: Kuullostaa ihanalta! <3 Ehkä meilläkin on joskus yhtä kaunis mökki ja sisustus! :)

    Nelly: Vaarana on myös, että maali taittaa vihreään. Sen vuoksi me mietittiin pitkään eri maaleja ja koemaalattiin. Meidän maali on aavistuksen lilertävä, mutta tunnelmallinen ja kaunis varsinkin valkoiseen yhdistettynä. :)

    Sally: Ollaan mietitty myös valkovahausta, mutta se on vähän siinä ja siinä jääkö parketista hionnan jälkeen yhtään pintaa jäljelle. Siinä on paksu tehdaslakka ja sen poistaminen on vaivaalloista ja työlästä. Itse ei sitä voi alkaa tekemään ja ammattimiehet ottaa useamman tuhatlappusen palkkiota, joten lähes samalla hinnalla saisi jo kokonaan uuden ja valmiiksi valkoiseen taitetun parketin. :)

    VastaaPoista
  12. HEi!
    vielä lattiasta, jos siis kaipailit" tuota valkoista(harmahtavaa) tekstillä, niin kyllä sitä pitäisi saatavilla olla :-). Itse laitoin juuri vähän aika sitten ko laminaattia,mukava tuli.
    Kävin äsken mm. erikoisparketin sivuilla, ja kyllä sitä ihan näyttää olevan tilattavissa vielä. Parador, trendtime 2, wine&fruits rustic white. Ko yritys lähettää myös pieniä mallipaloja, jos tarvitset. Sitten vaan tsekkaamaan mistä halvimmalla irtoaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teitkö tuota lattiaa kuinka isolle alueelle? Mikä tuon parketin neliöhinta on? Pistäisitkö vielä tarkat tiedot mistä sitä löytyy. =)

      Minä taisin juuri löytää meille uuden lattian laitettavaksi keittiöremontin yhteydessä, kiitos!

      Poista
    2. GiaFH: Tuota lattiaa saa tilattu Novafloorin verkkokaupasta. Alla suora linkki laminaatteihin! :)

      http://www.erikoisparketti.fi/Laminaatit.html

      Poista
  13. PirjoSofia: Loistavaa! Miljoonasti kiitos vinkistä!!!!! :)
    Taidankin tilata mallipalan siitä nyt heti samantien! =D

    VastaaPoista
  14. Ihanat sävyt, oman rakenteilla olevan kodin sävymaailmojen haku menossa, tämä löytyi oikeaan aikaan! Kiva blogi, taidan jäädä lukemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu: Lämpimästi tervetuloa seuraamaan meidän kodin sisustelua ja remontoimista. Meillä tarkoituksena luoda perus kerrostalokodista unelmakotimme... =D

      Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.