sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Keittiöinspis

Ollaan miehen kanssa mietitty tulevaa keittiötä. Millaista me nyt sitten halutaankaan.... :)

Tuon seinän purkamisen jälkeen on tullut monta uuttakin ideaa kaikkien vanhojen lisäksi. Ei tahdottaisi sittenkään sulkea tuota tilantuntua L-mallilla tai saarekkeella, vaan yhtenäinen avoin tanssihalli saisi jäädäkin. Löysin aivan ihanan kuvan netistä, jossa yhdistyy monta hyvää asiaa. Jospa sittenkin tehtäisi ihan vaan I-malli yhdelle ainoalle seinälle. Jääkaappi-pakastin olisi siinä sellainen tavallinen korkea malli... se olisi se pakollinen tingittävä juttu omasta unelmakeittiöstä (mun plan 1 oli laittaa kaikki koneet pöytätason alle). Yläkaapit olisi myös pakolliset, mutta se ei haittaa. =DKuvan keittiö on vaan niin hieno, että jotain tälläistä meille kans, KIITOS! <3 <3 <3

Tämä keittiösuunnittelu on mennyt ihan mahdottomaksi, me jahkaillaan ja pähkäillään täällä vieläkin. Ei viitsisi enää kiusata keittiösuunnittelijaakaan, vaan seuraavan kerran kun jutskaillaan, on ne viralliset päätökset lopullisesti tehty.

Unelmakodin remppaaminen on todella haasteellista hommaa! *hih* =D

EDIT! Pelleilin taas Ikean HomePlannerilla...
44 kommenttia:

 1. Ihanan virtaviivaisen puhdas keittiö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ChristiinaM: Mä olen aivan hullaantunut tuohon kuvan keittiöön! <3 <3 <3

   Poista
 2. Koittakaas tehdä tolla IKEA:n keittiöohjelmalla suunnitelmia. Se on mahtava. Sitä käyttäen meille tuli keittiö. Harjottelin niin kauan että saatiin hyvä ja eikun tulostaan kuvat ja kiikuttaan keittiönvalmistajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne: Ikean Homeplannerilla on kiva leikkiä. Mun koneella vaan ei toimi se eniten meidän kodin pohjaa muistuttava huoneen muoto. Menee kone aina tilttiin... Tuossa vierähti vajaa tunti kun tota tämän päiväistä köökkiä luonnostelin. Kivaa puuhaa! =D

   Poista
 3. Mä oon niin iloinen, että meidän äiti (joka putkirempan aikana pari vuotta sitten valitsi tähän meidän nykyiseen kämppään kiinteät kaapistot ja tasot keittiöön) valitsi korkeakiiltoiset valkoiset kaapistot ja laatikostot. Korkeakiiltoiset kalusteet on mun mielestä ehdottomasti näyttävimmät ja kauneimmat mitä keittiöön voi valita!
  En oo koskaan tullut ajatelleeksi valkoista tasoa, mutta toihan on kaunis! Onkohan miten haastava pitää puhtaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janina: Korkeakiiltovalkoinen on ihan paras vaihtoehto! <3 Siun mamilla on erinomainen sisustusmaku! :)
   Valkoinen taso on ihan helppo pitää puhtaana, erityisesti jos materiaali on kiveä, coriania tai komposiittiä. Laminaattikin on nykyään käsitelty jollain aineella, joten tomaatit ja mustikat ei siihen pitäis tarttua. :)

   Poista
  2. Ihan mahtavaa. Tosin arvaa vaan alanko mäkin nyt suunnitella tasojen vaihtamista valkoisiin.. :D Hah. Meillä olis ensin edessä lattiaremppa, käytiin tänään vähän vakoilemassa materiaaleja ja hintoja. Voi voi kun ois eilen voittanut sen 10,3 miljoonaa, ei paljon tarvis miettiä että onko varaa.. :D

   Poista
  3. Janina: Kyllä olisi mullekin kelvannut 10 miljoonaa, olisi voinut tehdä muutamiakin remontteja ja keittiöitä hintalappuihin tuijottamatta! *hih* ;)

   Poista
 4. Mää kyllä laittasin saarekkeen. Teillä tulee kuitenkin ikkunoiden takia tila vastaan aika äkkiä joten eihän sulle jää työtilaa oikeestaan yhtään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frisco: Työskentelytilaa ei ihan kauheasti ole, mutta me itse ei sitä niinkään tarvita edes. :)
   Leipomiset yms. tehdään leivontamaton päällä ruokapöydällä. Saareke on tosi helppo lisätä myöhemmin jos alkaa tuntua siltä että sille on tarvetta. =D

   Poista
  2. Sitten kannattaa ehdottomasti mennä sen mukaan mikä itelle tuntuu oikealta! Ja äkkiäkös jonkun saarekkeen tohon iskee jos joskus asunnon laitatte myyntiin.. :)
   Minä taas haluan iiisoon keittiön, paljon laskutilaa kun pullapeltejäkin on aina se x3, paljon tilaa työskennellä, paahtimet, keittimet, vedenkeittimet, pöytäradiot haluan pitää esille ettei tarvitse tilanpuutteen takia kaappeihin piilotella.


   Löysin tän sun blogin viime viikolla. Mukava seurata tälläistä usein päivittyvää blogia ja kun vielä blogistilla hyvä maku niin mikäs sen parempaa. :)

   Poista
  3. Frisco: Kyllä lämmitti sydäntä, kauniin viestin kirjoitit! <3 <3 <3

   Meillä on ollut ihan hirveä työ tuon seinän pätkän kittaamisen kanssa. Pohjamaalitkin jo laitettiin, mutta pakko oli kitata vielä senkin jälkeen lisäkerros. Kuivumista odotellessa....

   Poista
 5. Heh, tossahan on melkein meidän keittiö :D Sama allas ja kaapitkin. Jos itselleni tekisin laittaisin myös saarekkeen, koska kokkaillaan paljon miehen kanssa yhdessä (törmäily ei oo aina kivaa!) ja laskutilaa tarvitsee (vaikkei tasoilla mitään säilyttäisikään). Mutta omiin tarpeisiinhan se köökki kannattaa mitoittaa! Valkoiset tasot, jos on kvartsia kuten meillä, on tosi helpot pitää puhtaina. En ole muutenkaan ymmärtänyt tätä "valitaan lattia ja pinnat niin, ettei pöly ja lika näy".. eiks niitten just täydy näkyä että pinnat pysyy puhtaina? Varsinkin keittiössä tasot mun mielestä täytyy hohtaa puhtautta, ruokaahan niillä laitetaan. Valkoinen keittiö on ihana!

  VastaaPoista
 6. M: Ootte tehnyt loistavat valinnat! :) Valkoinen keittiö on tosiaankin superihana! <3 ;)

  VastaaPoista
 7. TOSI hyvältä näyttää tuo eka kuvan keittiö! :D Tahtoo kans :D Jos meillekki tulis keittiöremppa niin mieki ottasin korkeakiiltovalkoset ovet :) Aiemmat omistajat on rempannu tämän meän keittiön 2005 ja tasotki on oikiaa graniittia ja Puustellin kalliimmat kaapit+ovet on ONNEKSI valkoset vaikkei kiiltovalkoset niin ei viiti rempata hyvvää keittiötä turhaa...siis huom! VIELÄ :D ehkä joku päivä saan enemmän oman maun mukaseksi :) Vaihettiin vaan lattia valkoseksi laminaatiksi niin avot, ihan ok nyt keittiö :) Tsemppiä teille pohtimisseen ja päätöksiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: Teidän koti kuullostaa niin ihanalta, että harmittelen kun et laita omaa blogia pystyyn! <3

   Voihan sitä käydä ruiskumaalauttamassa kaapin ovet kiiltovalkoiseksi, jos alkaa tuntua siltä että se olisi must have! :) Silloin ei laadukkaat ovet menisi hukkaan ja saisi kuitenkin sellaiset kuin tahtoisi mieluiten... Ainakin automaalaamot tekee noita ruiskutuksia ja ihan kohtuu hinnalla. :)

   Poista
 8. Vasta nyt pääsen kommentoimaan sinulle, kommenttilaatikko on takkuillut koko viikonlopun :(
  Teidän "keittiöstä" tuli tosi iso, kun tuo seinä lähti pois, vaikka kyseessä ei ollut edes iso seinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia: Olen huomannut samaa tökkimistä. Toivottavasti vaiva poistuu. Tosi paljon aukesi tuo tila, kun sen pikkuisen seinän sai pois, ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen! =D

   Poista
 9. Jotenkin näyttää tosi vähältä tilalata mut kai sillä pärjää jos on tottunut? itse en pärjäisi hetkeäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati: Tilaa on melko vähän, mutta oikeanlaisella asettelulla saa ihmeitä aikaan. Tuossa keittiöluonnoksessa on enmmän säilytystilaa kuin meillä nyt Bestå-kaapin kanssa.

   Me ei itse tarvita paljoa kaappitilaa, mutta asuntoa myytäessä on helppo rakentaa saareke lisätilaksi. :)

   Poista
 10. Ei tämä meän koti oikiasti taija olla niin ihana miltä se saattaa kuulostaa mutta kiitos kuiteski <3 ja kiitos ideasta <3 oisin jo vienykki tai ite maalannu kiiltäväksi nuo keittiön ovet mutta..ku ne on semmoset peiliovet vai miksihän niitä sanotaan, siis ei oo siliät..voi ku oiski!! :D Oisin jo ajat sitte maalannu kiiltäväksi :D Ei raski (lue:vielä varaa) uusia ovia :) On tuo keittiö herättäny ihastusta ja oommie jo nyt niihin tottunu, ku on se onneksi oikian valkonen keittiö :) Mutta siliät ja kiiltovalkoset ottasin kyllä mielummin :) Kyllä mie ne vielä joku päivä saan ja sitte hieman järjestellään kaappienki paikkoja, ei ihan oo meille toimiva mutta näillä mennään :) Mutta tämä teän keittiöprojekti on kyllä mielenkiintosta katottavvaa ku mieki ihan innostun ja oon innoissaan teän puolesta ku saatte unelmien keittiön! :D Minusta son ihanaa ko ootte oottanu uutta keittiötä ja nyt son jo pikkuhilijaa muotoutumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän Satu: Mulle tuli ajatus, että jos kittaisi sen "peili"-kourun umpeen ja sitten maalaisi ne ovet kiiltäväksi? Kittiä kannattaa ostaa kerralla 3 litran ämpäri, se maksaa vain 25 euroa. Siihen lasta ja hiekkapaperit ja sitten joko maalaa itse tai vie ne ruiskumaalaukseen johonkin puusepälle tai automaalaamoon.... Maalaus maksanee varmaan jotain 500 euroa, tietysti riippunee ovien määrästä...

   Toinen vaihtoehto on tehdä kittaus ja sitten kiiltovalkoisella DC-fixillä päällystää ne ovet. Halvimmillaan saa 2m rullan 5 eurolla...

   Nämä vaan tälläisiä ideoita, joita joskus vuosi sitten itse mietittiin. =D

   Poista
  2. Tuliko kuvat perille? :) Iiiik! :D

   Poista
  3. Meän Satu: Ihanaa! Kiitoksia. :) Tuli perille, mie lukasen sen pikimmiten ja vastaan sulle sit s.postilla! =D

   Poista
 11. Ihana keittiökuva! Minä laittaisin kyllä jonkinlaisen saarekkeen, koska työtasotila on tuossa suunnitelmassa todella vähäistä. Nyt kun meille tulee uusi keittiö, niin työtasot oli erityisesti mietinnässä. Vähäinen työtason määrä aiheuttaa tulevaisuudessa ongelmia.. :/ En tekisi kuitenkaan niin pitkää saarekketta, kuten olit johonkin suunnitelmaan piirtänyt, vaan lyhentäisin sen niin, että se olisi samanpituinen kuin hellan vasemmanpuoleisen kaapin vasemmasta reunasta hellan oikeanpuoleisen kaapin (apk?) oikeaan reunaan. Näin se ei tekisi keittiöstä liian tunkkaista, mutta antaisi lisää työtilaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marie: Hyvä pointti sinulla! :) Tuollaista lyhyempää saareketta voisi toki harkita. Itseäni kiinnostaisi nähdä keittiön toimivuus myös ilman saareketta, joten luulen että teemme jokatapauksessa keittiöremontin kahdessa osassa ja lisäämme saarekkeen myöhemmin erikseen. Saarekkeeseen ei nimittäin välttämättä tarvitse tehdä edes sähkövetoa, vaan se toimisi pelkästään säilytystilana ja laskutasona... Helppo siis asentaa myös jälkikäteen. :)

   Poista
 12. On tuo korkeakiiltoinen kyllä kaunista <3!! Apua mullekin tulee kohta hinku saada kaikki korkeakiiltoisena, no sit joskus, kun nää vuoden vanhat kalusteet kuluu :D Nyt kyllä täytyy rauhottua näiden suunnitelmien kans... Tuppaa vaan kokoajan löytyyn nurkkia mitkä pitäis laittaa ;D Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna: Mä menetin sydämeni korkeakiiltovalkoiselle jo 2007! Eikä rakkaudelle näy loppua! ;)
   Sulla onkin ollut paljon hommaa kotona, se jääkaappi-juttu oli ihan paras *hih* =D

   Poista
  2. Joo niin on ollut hommaa, tosin ne onnistui vaan siks, että en ollut töissä tänään, enkä mee huomennakaan ;D Kohta täällä vasta tapahtuu kun keksittiin yks kiva juttu olkkariin ja tapetin paikkakin vaihtuu :O) Tuli pikkusen mutkia matkaan :) Ja se saakelin jääkaappi, ne kuoret odottaa tuolla keittiössä kaatsille menoa, että mua *Vit****, eiku ketutti* sillon :D hih!!!!

   Poista
  3. Minna: oo, uudet tuulet puhaltaa teillä sitten! :) se on ärsyttävää, kun niitä mutkia ilmestyy, mutta onneksi kurvit on tehty oiottavaksi. *hih* :) Se jääkaappi-tapaus on kyllä legendaarinen, ei heti unohdu... heh. ;)

   Poista
 13. Mielettömän makeelta näyttää tuo ensimmäisen kuvan valkoinen keittiö! itsekkin laittaisin tollaisen!
  On vaan niin tyylikäs että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eliisa: Samaa mieltä. Siinä on kaikki aivan täydellistä, valkoista lattiaa myöten! <3

   Poista
 14. Kuvan keittiö sopisi myös omaan makuuni mainiosti! Olen pitänyt lähes itseselvyytenänä, että sitten kun talon rakennan parin vuoden päästä, keittiö on kokovalkoinen. Nyt saattaa jo hieman itää, että keittiössä olisi myös harmaita kaappeja. Saas katsoa millainen keittiö sitä sitten todellisuudessa tulevasta tönöstä löytyykään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna: Meillä on 6-vuoden aikana menty mustasta keittiöstä, musta-valkoisen kautta koko valkoiseen. Ainiin, pähkinäkin oli tuossa välissä haaveena. Kauhean vaikea valita kaikista ihanista vaihtoehdoista, eikä sisustusblogien lukeminen ainakaan helpota valinnan tekoa. Niin kauniita koteja ja upeita ratkaisuja löytyy.... :)

   Poista
 15. On ollut hauska lukea postauksia seinän purusta ja nyt keittiöstä:) Pohdiskelen samoja asioita... Olet vain edellä, sillä olet jo toteutusvaiheessa kun minä taas suunnitteluasteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mii: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! :) Me onneksi selviteltiin aika paljon asioita sekä seinän purkuun että lattian remppaamiseen liittyen. Siltikin tuli ziljoona probleemaa ja ylläriä matkanvarrella. Ainoa vinkki multa on se, että varaa riittävästi aikaa ja varautuu aikataulun venymiseen. Meillä on seinän pätkän paikkauskin vielä kesken, kun jouduttiin laittamaan pohjamaalauksen jälkeen lisäkerros kittiä. Nyt kyllä alkaa tää remppaaminen jo tulla korvista ulos. *hih* =D

   Poista
 16. Tosi kivalta ja selkeältä näyttää ja remontin lopputuloskin oikein kivan näköinen :) Sinua odottaa myös tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 17. Jos tuntuu siltä, että ette halua muuta, niin turha sitä saareketta on siihen nyt laittaa. Katsotte ensin, riittääkö tila / tasot yms. Saarekehan voisi sitten olla vaikka liikuteltava "irto-osa", joka olisi tarkoituksella erilainen, jos samaa ei ole enää saatavissa.

  Minulla on aika paljon kaappitilaa ja tasoa keittiössäni ja olen huomannut, että mikä muuttaessa tuntui mahdottoman ruhtinaalliselta kaappimäärältä on nyt täyteen ahdettua. Joskus kuulin teorian, että tavaran määrä neliöllä on vakio. Olen alkanut uskomaan siihen, saattaa vain kulua hetken aikaa, ennenkuin siihen päätyy ;)

  Tasoakaan en oikeasti juuri koskaan tarvitse muuhun kuin juhlien aikana tarjoilutasona ja muina aikoina keräämään kasoja. Jälkimmäiseen tarkoitukseen en suosittele rakentamaan mitään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi: Sellaista liikuteltavaa me mietittiin kanssa, mutta me halutaan 6-8cm paksu pöytälevy ja sivut, niin se ei enää yhdessä onnistu. Eli pakko pultata saareke sitten lattiaan kiinni. Mä olen kanssa huomannut sen, että mitä enemmän kaappi tilaa, sen enempi tavaraa. Ja yleensä vielä just sellaista tavaraa millä ei oikeastaan edes tee mitään. :)

   Me kun ollaan karsittu roinaa, niin sen seurauksena on sitten poisteltu tyhjiä kaappeja, esim eteisestä lähti kuuden korkean kaapin rivistö ja meidän makkarista lähti 3 isoa vaatekaappia. Keittiöstäkin on jo yli puolet kadonnut, kun ollaan muokkailtu tota. Sehän oli alunperin U-mallinen. :)

   Meillä järjestetään juhlia noin 2 kertaa vuodessa ja vieraat on yleensä perheenjäseniä ja hyviä ystäviä, joten mitään super hienoa ja vieraanvaraista ei edes tartte olla. =D

   Poista
 18. Oon niin samaa mieltä Mervin kanssa :O) Meilläkin on liikaa taso ja kaappitilaa, jotka tulee täytettyä ihan kaikella ylimääräisellä! Puolet meiltäkin pois keittiön kaapistoista ja tasoista, niin jo pärjättäis hyvin ;D! Näkisitte oikeesti meijän keittiön just nyt :D Se on kaikkee muuta kun "sisustuksellinen" siisteydestä puhumattakaan :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna: Mikähän siinä onkin, että tulee hamstrattua ja hillottua tavaraa niihin kaappeihin niin paljon? =D Meillä lähti karsimisen aikana ne kaapitkin samalla oven avauksella. Eipähän tullut tyhjää tilaa, mitä alkaisi uudestaan täyttää! =D

   Poista
 19. Hehee, mä sain jo läpi eilen sen, että meiltä lähtee noita kaappeja ainakin se yks pari, siellä ei oo mitään muuta kun RM kahvikupit, lautaset ja loput turhaa millä ei oikeesti tee siis yhtikäs mitään! Mä siis heitin jo kaikki halppis kipot ja kupot pois mut vieläkin niitä on liikaa :O) Sukulaiset kerää meille Muumi-sarjaa kokoajan ja mä sitten ällöön sitä, mut en kehtaa sanoa sitä niille :( Äippä onneks tietää mitä haluun, eli RM:ää! Joo mutta, noita saakelin lasi-esineitä/kynttilöitä: LIIKAA! Menee roskiin suoraan, en edes jaksa myydä, kun ei ne kaikki kuitenkaan mee ja lojuu taas nurkissa pölyttymässä! ;D <3

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.