torstai 2. helmikuuta 2012

Äitiyslomamuotia H&M:ltä

Sain lukijaltani muistutuksen, toteuttaa aikaisemmin lupaamani postaus omasta äitiyslomatyylistäni. :)

Itse olen paisunut viime syksystä jonkin verran, eivätkä "parhaat" mammalomavaatteeni mahdu tällä hetkellä päälle. Housut on turhankin piukeat ja paidat eivät istu rintamuksesta. *hih* =D


Siispä keräsin tuotekuvia H&M:n kevätmallistosta. Perustelut vaatevalintoihin tulevat kuitenkin yleisellä tasolla, joten näillä vinkeillä voi shoppailla missä hyvänsä. :)


1. Joustavat farkut (oltava YLI 2% elastaania mukana) tai farkun näköiset ohuemmat legginsit!

Masun kanssa ja ilman masua!
- Siisti yleisilme (verrattuna lököverkkaihin) ilman, että mukavuus kärsii. Voi kyykistellä ja konttailla lapsen kanssa, ei varaa polvipusseista. Monipuolinen yhdisteltävyys. Yhdistä tennareihin, kumisaappaisiin, korkkareihin, ballerinoihin, talvisaappaisiin, UGGeihin.... vuodenajan ja fiiliksen mukaan.


2. Väljä läpikuultava / ohut laskeutuva paita siistimpiin menoihin (kahvilaan ystävien kanssa, neuvolaan...)


- Yllä olevassa kuvassa on kaikki kohdallaan. Hieman väljempi, läpikuultava paita peittää vatsaan jääneet röllykät. Suuren ja kiristettävän kauluksen ansiosta paidasta on helppo sukeltaa ulos esim. imetystä varten. Yhdistä farkkuihin / farkun näköisiin takataskullisiin legginseihin tai mustiin suoriin housuihin (ei liian väljä malli).


3. Perus trikoopaitoja eri mittaisina!


- Paitoja tulee vaihdeltua päivän mittaan useampiakin, joten perus-trikoo-varasto kannattaa laittaa kuntoon. Kerroksellisuus antaa viimeistellymmän ilmeen, joten suosittelen pukemaan useamman topin / paidan päällekkäin (2 riittää =D). Samalla se tukee löllöksi jäänyttä mahanahkaa paremmin ja liikkuminen on mukavampaa!
Itse suosin eniten tuollaista pitkää mallia, jonka useimmiten rypytän alamasun ja lantion kohdalle hämäämään huomion pois pömpöttävästä masusta. :)


4. Juhlavampi mekko ristiäisiin / illallisiin / juhliin


- Tämä malli on todella hyvä, jos on vähänkään pömppömasua. Kankaan leikkaus antaa tilaa pienelle turvotukselle ja ruokailulle (itsellä maha paisuu aina syödessä *hih*). 
Helman pituus voidaan valita oman maun mukaan. Itse tykkään, että hameen helma yltää 5cm polven yläpuolelle tai alapuolelle. Lyhyt ihminen kun olen (159cm), on helman pituudella suuri merkitys. Polvilumpion kohdalle tai pohkeen paksuimpaan kohtaan loppuessaan, alan näyttämään ihan teletapilta! =D
Hihoista plussaa, sillä itselläni kesti muutamankin kuukauden, ennenkuin turvotus ja nesteet lähtivät liikenteeseen. Käsivarsien iho oli kukertavaa ja läikikästä, enkä tahtonut pukeutua kokonaan hihattomiin mekkoihin / paitoihin.


5. Rennosti kotona, legginsejä ja trikoota yhdessä! :)



- Kotiasuna toimii mainiosti legginsit ja pehmoiset trikoopaidat ja ohuet neuleet. Ihmettelen välillä, mistä johtuu se hirmuinen häpeä pukeutua äitiyslomalla "kalsareihin". Kyllä äiti-ihminen saa kotonaan olla mukavissa vaatteissa. Sitä ehtii pukeutua fiinisti myöhemminkin! Vauva / lapset viis veisaavat mitä mammalla on päällä, ja mies tuskin kiinnittää kovinkaan paljoa huomiota vaatteisiin (jos ihan siistit ja puhtaat kuitenkin). Eihän ne miehet muutenkaan koskaan.... =D


6. Ulkoilua vaunulenkillä ja puistossa!


- Itse tykkään pukeutua super-sporttisesti (vaikken sitä siis ole *naurua* =D). Eli kunnon urheilutamineet vaan päälle ja vaunulenkkeilemään. Vaikka löntystelisit etananvauhtia, niin siltikin. =D
Siitä tulee ainakin itselleni "sporttinen ja reipas" olo, vaikken millään hikilenkillä olisikaan.
Ja onhan urheiluvaatteet päällä tosi mukavia ja hengittäviä. Oma lempparimerkkini on Ice Peak.
Huomioitavia asioita tietysti vuodenajat, talvella toppaa, keväällä ja syksyllä kuoripukua ja kesällä sitten vähän kevyempää toppia. 


Tässä siis tälläinen runko, minkä perusteella itse pukeudun. 
Pynttäytyminen on aina kivaa, mutta koska pienen kanssa aika on kortilla, on välillä nopeasti päästävä siistiin kuntoon ja ihmisten ilmoille. :)

5 kommenttia:

  1. Tulee kyllä käytettyä kotona aika paljon legginsejä kun ne on niin mukavat! Mekkoja saisi olla itellä lisää...kun tulee juhlat niin ei olis sitten aina niitä pukeutumisongelmia.:)

    VastaaPoista
  2. Jee vaatepostaus. Ite just tänään raakasin vaatekaappia ja ikeasäkillinen paskua lähti. Luovuin vihdoinkin äitiysvaatteista, snif. Yhet farkut jätin niinkun varmuuden vuoks...hih..

    VastaaPoista
  3. nitta: Itse tykkään myös legginseistä, mutta valitsen aina niitä "vähemmän" kalsarimaisia. ;)
    Zaralla on kivoja farkkuleggareita, jotka joustaa joka suuntaan ja Vilasta olen löytänyt maailman parhaat mustat microkuituiset legginsit. Ne ei haalistu pesussa ja näyttävät juhlavalta korkkareiden kanssa. :)

    Outi: Mä yritin viimeiseen asti välttää hankkimasta erillisiä "mammavaatteita", mutta muutamia pehmoisia lörttötunikoita tuli kumminkin ostettua. Nyt olen lihonut sen 5 kg takaisin, jonka jo sain pois, ja nyt mun farkkulegginsit ei mahdu jalkaan. Ja osa paidoista on niin piukeita, että saumat ratkee. ;)
    No, laihdutusmissio on käynnissä ja tästä on hyvä jatkaa. Alkukesään mennessä olen lähes lähtöpainossa (paino elokuu 2009). =D

    VastaaPoista
  4. Hyvä postaus! Monet meistä kärsivät vielä raskauskiloista, vaikka joissain "täydellisten naisten" blogeissa palaudutaankin raskaudesta parissa viikossa, jonka jälkeen postaillaan päivän asuja, joita en todella äitiyslomalla himassa tai vaunulenkillä käyttäisi. Hienoa, jos joku ulkoilee jakussa ja korkkareissa, mutta valitettavasti se en ole minä. Pitäis löytää hyvät farkkuleggarit. Itse olen huomannut parhaimmaksi asuksi tummat slimmit farkut yhdistettynä ylhäältä istuvaan tunikaan.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: kaunis kiitos kivasta kommentistasi! Ajattelin tätä postausta kirjoittaessani, että ihan hölmö juttu postailla näinkin arkisista vaatteista ja toivoin, että tästä kuitenkin olisi hyötyä jollekin. :)

    Itse en ole palautunut kuntoon vieläkään, tosin jos olisin kuntoillut hullunlailla ja syönyt vain salaatinlehtiä, niin toki sitten. Itse olen välillä laiska ja kun tuo unenpuutekin vaivaa (nyt valvottu 31h putkeen), en ole nähnyt tärkeäksi "satsata" ulkonäkööni sen kummemmin. ;)

    Mun ihan parhaat oikean farkun näköiset legginsit (vai tregginsitkö ne on) on ostettu Zarasta. Hinta oli muistaakseni 25,95 ja ostin samantien kahdet samanlaiset. :) Myös H&M:llä on ihan kivoja, tosin päästävät väriä aika lailla ja haalistuvat nopeasti (mulla t.siniset). Myös Pieces-merkkisiä kannattaa kokeilla (myyntipaikkana Bestseller-ketjun liikkeet Vila, Vero Moda, Only).

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.