tiistai 3. tammikuuta 2012

Keep it simple - blogi tavaran karsimisesta ja elämän yksinkertaistamisesta

Olen pyrkinyt minimalistiseen sisustukseen ja pukeutumiseen jo useamman vuoden. Apuna projektissani olen käyttänyt aiheesta kertovia blogeja ja kolumneja.

Tavaran karsiminen vapauttaa ja tekee minut riemastuneen iloiseksi. Olen noudattanut "yksi sisään - yksi ulos"-taktiikkaa jo 1,5-v ja jo sekin saa harkitsemaan ostoksien tärkeyttä ja funktiota. Ainoa paheeni oikeastaan on elokuvat, rakastan katsella leffoja ja kokoelmani on karttunut vuosien saatossa koko ajan.

Myös pukeutumisen ja kosmetiikan osalta toteutan tätä ajattelutapaa. Olen esim. luopunut kaikista "bilevaatteistani" ja myös kenkärintamalla on käyty rankka karsinta (olen kenkä-addikti =D).
Kosmetiikan osalta omistan vain meikkipuuterin, aurinkopuuterin, ripsivärin, tummanruskean rajauskynän ja 3-sävyn luomiväripaletin (josta mattaruskeaa käytän kulmien muotoiluun) sekä tietysti asian mukaiset pensselit (4 kpl). Huulimeikistä en oikeastaan välitä, joten ainoa ehostus niille on huulirasva. Lisäksi minulla on 1 nuden sävyinen kynsilakka. =D

Tahdonkin jakaa teidän kanssa uuden blogi-tuttavuuden, Keep It Simplen.
Täältä saa hyödyllistä vertaistukea tavaran karsintaan ja elämänhallintaan. Todella motivoivaa tekstiä ja täyttä asiaa!
Alla oleva teksti lainattu Keep It Simple-blogista!


"Miksi vähentää tavaran määrää?

Olen yrittänyt toteuttaa projektiani vähitellen, jotta perhe ymmärtää edut ja elää sen mukana, ja sekä mies että lapset ovatkin olleet tyytyväisiä ylimääräisen tavaran karsimiseen. Itseäni kannustaa ajatella asian hyötyjä, joten listasin muutamia.
- Hienointa (minusta) on se, että kun tavaraa on huomattavasti vähemmän kuin ennen, kaikki tarpeellinen mahtuu kaappeihin niin, että jokaisella esineellä on oma paikkansa. Jos tavaroita on tarpeeksi vähän, ne myös pysyvät niille varatuilla paikoilla. Näin jokainen perheenjäsen löytää aina sen esineen mitä kulloinkin tarvitsee ilman epätoivoa ja itkua.
- Kun tavaraa on vähän, siivoaminen ei ole enää niin työlästä kuin ennen. Itse asiassa, siivoaminen on välillä lähes mukavaa (tai miten sen nyt sanoisi, meditoivaa). Keittiö ja kylppärit on helppo pikasiivota milloin tahansa.
- Ruuanlaitto on helpompaa ja hauskempaa kuin ennen, sillä nyt keittiön tasot ovat tyhjät, astiat mahtuvat kunnolla kaappeihin ja ruokatarvikkeet ovat helposti hallittavina ryhminä.
- Myös ostosten teko on helpompaa ja nopeampaa kuin ennen. Ruokatavarat ovat kaikki omissa nimetyissä laatikoissaan, ja kaappien sisällön näkee yhdellä vilkaisulla ennen kauppaan lähtöä. Laitan terveellisempää ruokaa, sillä perusteellisesti siivottuun keittiöön ei tee mieli ostaa roskaruokaa tukkimaan kaappeja.
- Vaatehuolto on huomattavasti entistä helpompaa, kun vaatevarastot ovat pienet. Kodinhoitotiloissa on tilaa pyykin lajittelulle, ja pyykit tulee hoidettua heti kun koneellinen on täynnä -> pyykkivuoria ei synny kuten ennen.
- Monet tärkeät asiat tulevat hoidettua ajallaan, kun tarvittavat paperit ovat järjestyksessä. Säästän rahaa ja vaivaa, kun en hukkaa asioita omaan kotiini ja maksan laskut ajoissa.
- Ajatus kulkee helpommin, kun ympärillä ei ole rojuröykkiöitä. Tyhjemmässä tilassa mieli on selkeä ja rauhallinen.
- Ja uskokaa tai älkää: Kun vähentää tavan määrää, tekee vähitellen mieli vähentää ja karsia muutakin ylimääräistä ja turhaa. Luin juuri tämän mielenkiintoisen postauksenmiksi yksinkertaistaa. Kaikki saattaa lähteä siitä, että haluaa vähemmän tavaraa."


Vähemmän on paljon enemmän! 

9 kommenttia:

 1. Tää on siis niin huippu! Tää blogi on nyt juuri sitä, mitä tarvitsen. Oon ajatellut mun blogin lukijoille raottaa hieman ovea yhteen karmaisevaan näkymään tässä lähiaikoina. Ymmärtävät sitten kyllä, miksi tällainen "raivausblogi" tulee mun elämään juuri oikealla hetkellä. TIRSK! ;)

  VastaaPoista
 2. Inanaa: Ooo, jään uteliaana odottamaan mitä tuleman pitää! ;)

  VastaaPoista
 3. Mä niin vietän huomisen päivän tuota Keep it simplea lukien... :)
  Mun pitäisi kanssa ruveta vähentelemään melkein jokaiselta osa-alueelta tavaraa/vaatteita/kenkiä/painoa/yms. ;)

  Ihana, ihana blogi, täällä tulee tunti jos toinenkin vietettyä. Kiitos Miia. :)

  Terkuin

  IMAGE :)

  VastaaPoista
 4. IMAGE: Ihana oot! <3 <3 <3 Kiitos illan ilostuksesta! =D

  Mä luen Keep it simpleä läpi jo toistamiseen! Se on kyllä aivan huippu blogi, tälläisiä olisi kiva lukea enemmänkin. Pysyy motivaatio hyvin yllä virtuaali tsemppauksella, hih! =D

  VastaaPoista
 5. Sä oot tainnut nyt toimia monelle innoittajana kaappien tyhjennykseen ja siivoomiseen. Kuten myös allekirjoittaneen. Nyt tarttis kirppispöytää huh.

  VastaaPoista
 6. Lyhyesti ja ytimekkäästi: KIITOS! =D Tätä tarvittiin...

  VastaaPoista
 7. Outi: HIH! ;) Tää karsiminen on tarttuvaa ja niiiiiiiin koukuttavaa. :)
  Itse mietin tänään, että mitähän sitä laittaisi taas kiertoon, mutten oikein keksinyt mitään.
  Avan pienille vaatteille on onneksi uusi pikkuruinen käyttäjä lähipiirissä ja hänelle lahjoitamme Avan pienet vaatteet ja "pikkuvauvojen lelut"! <3 Taas olisikin iso pussillinen odottamassa! =D

  Pia: *thih hih* Ollos hyvä vaan! =D

  VastaaPoista
 8. Oi, ihana vinkki! Kiitos paljon!!

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.