maanantai 26. joulukuuta 2011

Paluu arkeen & uusi kamera

Joulut on juhlittu ja meillä ollaan jo palattu perusarkeen. ☺
Ihana oli nauttia rauhasta, nukkua päiväunia, herkutella joulumuonaa ja saunoa yllin kyllin. Akkujakin on ladattu, joten toivottavasti uutta virtaa piisaa kevään auringon paisteeseen asti!

Olin ilmeisesti ollut todella kilttinä koko vuoden, koska sain niin ihanan täydellisiä puketteja! ♥
Paketeistani paljastui mm. kosmetiikkaa, harmaa-valkoiset pörrötossulit, Olympus PEN mini-kamera objekteineen ja tykötarpeineen sekä Adoben Photoshop-ohjelmisto.
KIITOS KAIKILLE RAKKAILLE MURUILLE!!!! ♥♡♥♡♥♡♥
(mä opin viimein tekemään noita oikeita erikoismerkkejä macillä, jiihaa!)Olenkin nyt kovasti opiskellut kameran ohjekirjaa, kuvaustekniikoita, kuvasuhteita ja valotuksia. Photoshoppi on asennettuna koneella ja perus-kuvankäsittelyperiaatteita on harjoiteltu. Räppäsin muutamia kuvia kameralla (ei shopattu) ja tässäpä siis uusia kuvia uudella kameralla! :)

Kuva otettu illan hämärässä salamalla

Tämä kuva otettu pimeässä, salamalla.

Lampustakin sain kerrankin kunnon kuvan, enkä vain häikäisevää valomöykkyä :)

Tunnelmavalaistus ilman salamaa. Vanhalla kameralla tämä kuva olisi ollut täysin musta.

Lähikuvassa valaistusta :) Hyvä ja selkeä erottelu, I´m happy! <3


Pyyhkeet pimeässä kylppärissä ilman salamaa (ovesta tulee valon kajoa)


Lupasin lopettaa makkarissa kuvaamisen, mutta kun se vaan on niin kiva! :)
Joulun koristeet on jo riisuttu takaisin säilöön, ainoastaan jouluvalot jäivät tunnelmanluojiksi. Muualla kotonamme on kamala sotku (jouluna on äitilläkin lupa laiskotella), joten makkari-painoitteisia kuvia jälleen...
Uudeksi vuodeksi ajattelin pistää vähän blingblingiä kehiin. Kattaus on jo suunniteltu ja shampanjat ostettu, ainoastaan muutama rekvisiitta uupuu ja ostoksille käypi siis tieni =D.

Jos sieltä ruudun takaa löytyy joku, jolla olisi suositella hyviä valokuvaus-opuksia niin ilahtuisin kovasti vinkistä! :)


♡:lla Miia

7 kommenttia:

 1. Oi, olen juurikin tuosta Olympuksen PEN ministä haaveillut! Kyllä on kuvissa ero, ei vaan voisi kuvitellakaan, että pimeässä olet kuvia räpsinyt. :)

  Minäkin oon pikkuhiljaa joulua riisunut. Vielä pohdiskelen, mitä valoja jätän. JOtain siis aion jättää näin pimeälle vuodenajalle.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta kamerasta ja photoshopista! Oon itte kyllä niin photoshopin maailmaan hurahtanut, vaikka vasta vähän aikaa sitä käyttänyt :D Yksi valokuvaus-opus tuli mieleen: John Freeman Digijärjestelmäkamera tehokäytössä. Sain sen joskus mieheltä ja on ollut ihan mukava ja selkeä perusteos. Tai tietysti riippuu siitä, mitä hakee, mutta toi on sellanen yleisopus kuvaamiseen :)

  VastaaPoista
 3. Sä oot ollu superkiltti ku tuollaset paketit tuli, ihanaa. Mä oon luultavasti ollu tuhuma ku en saanu paljo mitään, heh.
  Hei kerro kollega-macciläiselle erikoismerkki-vinkit! Mä mitään osaa.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia, onnea uudelle kameralle! :) Minäkin olen vissiin ollut tosi kiltti, kun sain myös uuden kameran joululahjaksi. Sama opettelu on siis alkanut täälläkin päässä. Mielelläni otan myös kaikki kuvausvinkit vastaan! :) Mutta kun muutaman testikuvan oon jo ehtinyt ottamaan, niin on kyllä uskomaton ero edelliseen! Nyt alkaa uusien hienompien kuvien aikakausi Pinkissä työhuoneessakin! :) Hyviä välipäiviä ja mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Inanaa: Tuo PENni on ihan huippu. :) Siinä on niin paljon kaikkia toimintojakin, että eilen miehen kanssa yhdessä sillä pelleiltiin ja otettiin ihan mahtavia kuvia. :)
  Sä saat ton mun vanhan Canonin, ei tartte enää kännykällä kuvata hihii! =D

  Veera: Kiitos vinkistä. Alankin heti etsimään mistä opuksen voisi löytää! :)

  Outi: Toi kamera on kyllä paras lahja ikinä! Se oli ostoslistalla muutenkin, mutta siirsin sen hankintaa ens vuodelle. Ihana pukki (mies ;)) kun muisti mua! <3

  Itse käytän Safarin selainta ja ohjeet ovat seuraavat:

  Kun olet kirjoittamassa jotakin (eli kursori on tekstikohdassa) valitse selaimen yläpalkista kohta MUOKKAA ja sieltä ERIKOISMERKIT. Sieltä sitten vaan pläräät erivaihtoehtoja minkä kuvan tahdot valita. Joitain merkkejä on jo valmiiksi ohjelmoitu näppäimistöön, esim  (ompun kuva) saat painamalla alt ja a. Sydämen ja tähden saa vain tuon ekan ohjeen mukaan erikoismerkkivalikosta!

  ☀☁☂♡♥✄★☆❇✿✰➊❤➪∆

  VastaaPoista
 6. Pinkki työhuone: Säkin oot ollut kiltti! =D Kyllä on huikea ero kuvanlaadussa ja siinä helppoudessa. Oon joutunut opettelemaan kikka-kakkosia ton Canonin kanssa että sai edes hieman parempia kuvia. Nyt ei tarvi räppästä kuva mistä tahansa niin se on jo sellaisenaan sata kertaa parempi kuin ennen vanhaan. :)
  Mukavat välipäivät myös sinulle ja räiskyvää uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 7. Wauu, mikä lahja! Onnittelut ihanasta kamerasta, olet ollut tosi kiltti tänä vuonna, kun tuon sait ✩❤ Ja kiitos näistä merkkiohjeista Macille :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.