keskiviikko 3. elokuuta 2011

Olohuoneen Bestå ja kurkistus kaapin sisälle

Tässä itse suunnittelemani ja tuunaamani Bestå-kokonaisuus. Leveys 3 metriä, korkeus 138cm, ja syvyys 40cm (kaluste on aavistuksen irti seinästä joten syvyys seinästä katsottuna noin 45cm).


1 kpl Bestå hylly leveys 120cm
1 kpl Bestå Boas tv-kaluste leveys 120cm
1 kpl Bestå hylly leveys 60cm
2 kpl kromi jalusta leveys 120cm
1 kpl kromi jalusta leveys 60cm
5 kpl Bestå Tofta korkeakiiltovalkoinen ovi leveys 60cm, korkeus 128cm.


Vasemmalla puolella leffoja, Blu-rayt hyllyssä ja DVD:t piilotettuina Ikean Kasset dvd-boxeissa.
Keskellä laitteet ja kaukosäätimet.
Oikealla sisustustavaraa, esim maljakoita, joulukoristeita yms.


Elokuville jäi vielä tilaa joten voin jatkaa kokoelmani kasvattamista! :)


Kasset-laatikoissa tulee mukana paperinpalanen noihin teksti kohtiin joihin voi itse kirjoittaa mitä laatikko sisältää. En halunnut kuitenkaan kirjoittaa omin kätösin tekstejä (harakanvarpaita :D) joten
tein Wordillä listan tavaroista joita boxeissa on, fonttikoko taisi olla 14 ja väriksi valitsin harmaan jotta se sointuu metallisiin reunoihin. Tulostin pari kappaletta A4-arkille ja sitten leikkasin sopivan kokoisiksi paloiksi. Lopputulos on mielestäni siistin näköinen.... :)


Lasten leffoja siis :)


Ylhäällä täkeitä papereita, laskuja ja muita.... :)
Keskellä CD-levyjä.
Alhaalla käyttöohjeita (sähkölaitteisiin) ja kodin kansio, jonne on kerätty kaikki huoneistoa koskevat paperit.


Tuohon Bestå Boas tv-kalusteeseen kuuluisi alas laatikot. Me jätimme ne tietenkin laittamatta jotta saimme laitteet mahtumaan. Kalusteessa oli saranoille paikat valmiina vaikkei tuohon Boakseen kuulu saranaovia laittaa (vain liukuovet). Kaluste on myös todella tukeva eikä huoju mihinkään joten emme laittaneet sitä edes seinään kiinni. Ainoastaan tv:n kiinnityksessa piti saada 3 reikää taustalevyyn mutta teimme ne reiät ruuvinvääntimellä. Porakonetta ei siis tarvittu lainkaan, :). 

Bestån alkuperäiset saranat vaihdoin kokonaan aukeaviin Blumin saranoihin, kähvelsin ne kylpyhuoneen allaskaapista ja vaihdoin sinne Bestå-saranat tilalle. :)Sisustuskaapin sisältö on osittain lajiteltu laatikoihin. Niistä löytyy pikkukrääsää, joulukoristeita ja sekalaista sakkia sisältävä romuloota. :) Maljakot omilla hyllyillään (hyllyjako on hassun näköinen kun piti saada yksi tosi korkea maljakko mahtumaan, kts. kuva 2)


The doors are closed! :)
Ihanaa kun saa kaikki romppeet piiloon, kyllä mieli lepää...
Kumpa tuo lattiakin pysyisi siistinä ja tyhjänä, tälläkin hetkellä lelujen armeija on vallannut lähes koko lattiapinnan, hih :).

42 kommenttia:

 1. Tupsahdin jostain ihanaa blogiisi! Tykkään kovasti tyylistäsi =)Taidankin jäädä seurailemaan!

  VastaaPoista
 2. Hanna: Kiva että tupsahdit! :) Ja ihanaa että laitoit kommenttia. Myös postaustoiveita otan mielelläni vastaan jos sellaisen mulle keksit! :D

  Welcome aboard!

  VastaaPoista
 3. Siis toihan on oikea "järjestyshullun" eli minun unelmani! :) Onpa nuo kaikki tavarat siististi! Ei voi muuta sanoa kuin WAU! :)

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Juu, mä olen itsekin järjestyshullu ja ylpeä siitä, hih :D.

  Jotkut mun ystävät ei tajua tätä ollenkaan, miksi kaapin sisällä pitää olla jotain laatikoita?!? Ne onkin sellaisia jotka sitten siivotessaan vaan siirtävät ympärillään lojuvat tavarat kaappiin piiloon ja *puf* on siistiä. ;) Ja sitten niillä menee ikuisuus löytää esim puhelin laturi... Hih! (tää on meidän kaveripiirissä vitsi, eivät suutu kommentista) <3

  Ja miehellä on kans vähän taipumusta oikoa ja "pikasiivota" mistä mä en tietenkään tykkää yhtään. Siksi noissa laatikoissa lukee mitä niissä on jotta mieskin oppisi laittamaan tavarat oikeille paikoille. :)

  Mulle tulee pientä ahdistusta jos tiedän että joku kaappi on kuin pommin jäljiltä. Ja kun kaapit on järjestyksessä niin ei ne sotkut sitten muuten niin haittaa. Tavallaan tietää sen siivottavan sotkun määränkin paremmin (kauanko menee aikaa) kun ei tarvi miettiä minne tavarat mahtuu, jokaisella kun on oma paikkansa! :)

  Olis varmaan aineksia terapeutti-istuntoon! Hih hii hahh! No ei sentään, mua tää piirre ei haittaa, olen oppinut elämään sen kanssa ja mieskin on tyytyväinen kun halutessaan löytää tarvitsemansa.

  Sitäpaitsi, siivoominen on kivaa! :D

  VastaaPoista
 5. Pakko huomauttaa hymiöiden käytöstä. On suorastaan rasittavaa kun jokaisen lauseen perässä on jonkin sortin naama. Muistathan että kohtuus kaikessa!

  Ja kirjoitusvirheet paistavat pahasti silmääni. Kannattaisi varmasti oikolukea tekstisi ennen julkaisua.

  Muuten ihan kiva blogi!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitos palautteestasi. Rakentava kritiikki on mielestäni aina hyvä asia, muutoinhan en osaisi korjata puutteitani.

  Kirjoitus tyylissäni on paljon niin kutsuttua itseironiaa joka jäisi varmasti monelta ymmärtämättä ilman asianmukaisia hymiöitä. Mielestäni hymiöt myös vahvistavat lausetta, tekevät siitä iloisen tai surullisen. Tuntemattoman ihmisen kirjoittamaa tekstiä on mielestäni vaikea välillä tulkita ja nuo hymiöt auttavat siinä.

  En usko että kukaan tahallaan tekee kirjoitusvirheitä, ainakaan pahoja sellaisia enkä minäkään niitä tahallani tee. Aikani on pienen lapsen kanssa kortilla ja blogini on oma henkireikäni, ihana asia joka saa mielen iloiseksi. Kirjoitan juttujani aina kun ehdin ja yleensä melko kiireesti. Yritän jatkossa lukea tekstini läpi kirjoitusvirheiden välttämiseksi mutta hymiöitä aioin käyttää jatkossakin! :)

  Tämä kommentti oli hassu sattuma, koska ehdin aikaisemmin tänään keskustelemaan ystäväni kanssa juuri tästä aiheesta. Totesin hänelle että "joku varmasti ärsyyntyy noista hymiöistä"... Tiedän siis itsekin että niitä on runsaasti, tämä on kuitenkin tyylini kirjoitella näitä juttuja. :)

  VastaaPoista
 7. Olen jo aikaisemmin ihastellut blogiasi (one of my top three blogs) ja ei voi kuin ihailla sun kaappien järjestystä. Itse olen "kamat kaappiin - out of sight out of mind" -tyyppi.

  Koiranomistajana(kultsi) olisi ihanaa nähdä kuvia sun koiristakin!

  Kiitos taas kerran inspiroivista postauksista.
  t. Kandy

  VastaaPoista
 8. Kandy: :) Hih! Olisi aika tylsää jos kaikki olisi tälläisiä pilkun viilaajia kaapien suhteen niinkuin minä! :D

  Mietin tota koira-asiaa!

  VastaaPoista
 9. Moi Miia!

  Olet kyllä saanut kaappien tilan hyödynnettyä ihailtavan tehokkaasti (myös tuolla eteisessä) ja miten hyvässä järjestyksessä kaikki onkaan - minä pitäisin ovia aina auki vain nähdäkseni tuon mieltähivelevän järjestyksen ja näyttäisin sitä kaikille muillekin ;D

  Hitsi, noita Kassett-laatikoita näyttäisi saavan netinkin kautta (on vähän pitkä matka lähteä niitä hakemaan tavaratalosta asti), näyttävät kyllä tosi hyvältä sinun kaapeissasi :) Pitää pistää harkintaan... Näetkös, taas onnistuit inspiroimaan :)))

  VastaaPoista
 10. Mä totesin tässä juuri tämän postauksen luettuani, että eihän tämä käy laatuun. En mä voi lukea blogeja, joissa on näin paljon virheitä ja hymiöitä. Keskittymiseni teksteihisi häiriintyy jatkuvasti hymiöiden tulvasta. Keskittyisit nyt jutuissasi olennaiseen eli hymiöiden ja kirjoitusvirheiden välttämiseen. Viis mistään sisustuksista!

  t. perfektionisti

  p.s. ;)

  VastaaPoista
 11. Olivia: Nuo Kassett-laatikot on todella mainioita! Suosittelen lämpimästi. :)
  Myös Prismassa ja Anttilassa olen vastaaviin laatikoihin törmännyt. Ja NetAnttilassa sekä Stockmann.comissa on kans, tosin hieman kalliimmalla hinnalla. Tosin Ikean kotiinkuljetus taisi olla 99 euroa joten en sitten tiedä kumpi olisi kannattavampaa.... :)

  Inanaa: :D Hih!

  VastaaPoista
 12. :) jännä keskustelu ollu täällä!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: :) Tarkoitat varmaan tuota hymiö- ja kirjoitusvirhejuttua?! Ihan asiallista on mielestäni ja huumorilla höystettynä :D

  VastaaPoista
 14. Tuli vain mieleeni että eikö se ole hermoja raastavaa kun ei siedä yhtään sotkua? Odotahan vain kun tyttäresi tuosta kasvaa niin saatat joutua nöyrtymään tuon siivousintosi kanssa, ei siis millään pahalla. :)

  Toivottavasti et kuulu näihin nipottaviin vaimoihin jotka kulkevat rätti kädessä miehen perässä, sellaista ei kai kukaan tykkää kuunnella :)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Joskus kun on tosi väsynyt tai kipeä, siivoaminen tuntuu erittäin raskaalta. Ja kyllä minä siedän sotkua mutten silti pidä siitä ja siivoankin mielelläni kun aikaa on. Perusjuttuja teen huomaamattani koko ajan, kuten astiat pöydältä koneeseen, kone päälle ja puhtaat kaappiin. Roskat roskiin ja imuroin keittiö-olohuone akselia jokatoinen päivä.

  Me eletään päivä ja kehitysvaihe kerrallaan. Ja jos tulee eteen tilanne jossa joudun opettelemaan sotkuisemmassa kodissa elämisen niin sitten se vaan on niin. :) Tyttö ja koirat on minulle nro 1. sitten vasta koti, siivous ja sisustaminen. Toki yritän opettaa lapselleni että lelut siivotaan iltaisin paikoilleen yms. mielestäni normaalia, tietenkin siivoamiseen osallistuminen suhteutetaan lapsen ikään ja osaamiseen. Ei tulisi mieleenikään vaatia 1-vuotiasta opettelemaan pesukoneen käyttöä, hih :D.

  Ja mitä tulee tuohon nipottamiseen miehelle niin pyrin olemaan myötämielinen enkä todellakaan kulje luuttu kourassa vaahto suunpielistä valuen sen perässä. Myönnän kuitenkin hermostuneeni useaan otteeseen kun väsyneenä saa korjailla toisen jälkiä. Olen kuitenkin aika kiva "vaimo". :D

  VastaaPoista
 16. Kandy: Koirajutuista vielä, tämän postauksen ekassa kuvassa näkyy meidän 9-v karvaherra. Letkeästi lattialla :).

  VastaaPoista
 17. haha siis oon itekki hymiöiden liikakäyttäjä D: ja. rakastan. tota. asuntoa! hyvän maun tyyssija <3


  t. anonyymi-nirsku <33

  VastaaPoista
 18. Snörre: Hyvä että on muitakin liikakäyttäjiä :) Ja kaunis kiitos kommentistasi! <3

  VastaaPoista
 19. No onpa siistiä! Meillä ei oo näin siistiä edes kuvaushetkellä :)
  Hieno koti Sinulla!

  VastaaPoista
 20. Maanvaiva: kiitos! :)
  Mä olen tälläinen siivousintoilija, mutta kyllä mä noihin kuviin olen vähän siivonnut (paitsi kaapit on oikeasti siistit). Ja varsinkin meidän keittiö on useammin siivoton kuin siisti, hih :))

  En ole aina ollut siis ihminen, nuorena/ alle 22-v mulla oli koko omaisuus aina pitkin lattioita, sisko eilen siitä mua muistutti <3 Joten kaipa tää on jonkun kehitystyön tulos sitten. Tosin mun kaapit oli silloinkin "siistit" koska ne aika tyhjät, hih :D

  VastaaPoista
 21. Tarkoitin SIISTI IHMINEN, en että olisin ollut aiemmin esim koira tai alien..... HIHH HHIIHHHHII ;D

  VastaaPoista
 22. Minä aion ruveta siistiksi vasta mummona, kun ei tartte enää siivoa ku omia jälkiä :))

  VastaaPoista
 23. Hei! Ihmettelen että joku viitsii huomauttaa sinun hymiöiden käytöstä ja kirjoitusvirheistä. Jatka samaan malliin vaan, sillä meillä jokaisella on oma tapa esittää asioita eikä minua ainakaan koskaan ole häirinnyt mitkään tällaiset asiat.Minä luen tekstiä ja kaikki tuo muu on sivuseikkaa.
  Kaunista,kaunista kaunista....
  Ihailen sinun järjestelmällisyyttäsi vaikken itsekään siedä sotkua. Itselläni on 250 m2 talo isolla 3000 m2 hoidetulla tontilla ja tämän lisäksi vielä kesämökki, joten uskot varmaan että puuhaa riittää.
  Itse olen harkinnut jo vaihtoa pienempään asuntoon kun lapsetkin ovat kasvaneet jo aikuiseksi.
  Minun mielestäni olet myös esimerkillinen pienelle tyttärellesi kun hän pienestä asti tottuu tietynlaiseen siisteyteen; kotoahan nämä kaikki lähtee.

  VastaaPoista
 24. Kikka: Kiitos kauniista sanoistasi, tuli todella hyvä mieli <3

  Ei varmasti tunnit vuorokaudessa riitä jos noin suurta pinta-alaa täytyisi siivota yhtä pikkutarkasti kuin minä, hih :). Toisaalta nuo pihajutut olisi omasta mielestä ihania, meillä kun vain tuo pikkuinen parveke... :)

  Yritän parhaani mukaan opettaa tytölle että siivous on kivaa siitä huolimatta että se kuuluu "pakollisiin" tehtäviin. Meillä tyttö kovasti tykkä imuroida ja onkin aina imurin varressa kiinni ja "auttaa" kovasti. Tykkää myös kulkea pölyrätin kanssa ja löytäessään pölypalleron, roskan tai pikku kiven riemuissaan tuo sen minulle ja sitten viedään se yhdessä roskikseen. :)
  On se hellyyttävä pakkaus tuo meidän neiti! <3

  VastaaPoista
 25. Nauti tästä hetkestä sillä se on todella nopeasti ohi. Minulla on syyskuussa 3 vuotta täyttävä lapsenlapsi; aivan ihana prinsessa. On muuten viennyt mumman sydämen kokonaan. Hän on myös sellainen siivous intoilija joka aina innolla on auttamassa mummaa erilaisissa askareissa. Hänellä on 2 kuukauden ikäinen ihana pikkuveli ja mummasta ollaan vähän mustasukkainenkin.
  Elämä on todella vaiherikasta. Muistelen usein kuinka ihanaa oli kun omat lapset olivat pieniä ja puuhaa riitti yllin kyllin kolmen pojan äitinä. Sitten tulee aika jolloin on "tasaisempaa" vauhtia ja sitten alkaa tämä isovanhemmuuden aika joka on sanoin kuvaamatonta . Nyt on myös aikaa kaikkeen muuhun kuten esim. sisustamiseen eri tavalla kuin ennen. Aina olen ollut kyllä kiinnostunut sisustuksesta mutta ehkä katson eri silmällä sisustusalan koulutuksen saaneena ja seuraan mielenkiinnolla näitä sisustusblogeja; en kaikkia mutta olen poiminut ne "helmet" joihin sinäkin kuulut.

  VastaaPoista
 26. Kikka: :) Jokainen päivä on tosiaan yllätyksiä täynnä. Tänään tyttö yritti sanoa numeroita: "kykky, kakki, koo, sii,sii" ja näytti sormella kirjasta samalla ihan oikeat numerot... :) Kyllä oli naurussa pitelemistä kun neiti oikein riemastui "hei, mähän osaan".

  Ja eilen tyttö käveli tomerasti vessaan, osoitti pynttyä ja sanoi "sis sii" (eli pissi). ;D

  Neidillä on myös tapana nykyään tutkia että onko sohvan tai kaappien alle mennyt leluja tai tavaraa. Jo sieltä joku sukka löytyy niin kamalan tuohtuneena tulee kertomaan että äiti, tuolla on jotain tule heti! :)

  Monet sanovat että 1-4v ikävuodet ovat kaikista hauskimmat. Voi sitä oppimisen riemua ja vilkasta mielikuvitusta. Allekirjoitan tämän ihan täysin! :)

  VastaaPoista
 27. Kikka: Lisäyksenä vielä että toivon itse kovasti joskus olevani mummi! <3

  Meidän tytöllekin mummi ja mummu ovat tosi tärkeitä. Uusia taitoja esitellään aina ja muutenkin "esiintymisen makua" havaittavissa. Aina on tyttö naurattamassa ja hassuttelemassa ja kikattaa itsekin mukana. <3

  VastaaPoista
 28. Hmm, oliskohan tuossa ratkaisu meidän olohuoneongelmaan. Miehellä on kauhea dvd-kokoelma ja haluaisi niille dvd-hyllyn.. Ei ikinä, sanon minä! :D
  Tuo Bestå-ratkaisuhan toimisi loistavasti. Ja sainpa inspiraation kaappien siivoukselle, kiitos tästä postauksesta! :D

  VastaaPoista
 29. Jannika: Beståa saa myös 20cm syvänä jos haluaa säilöä vain leffat ja CD-levyt.
  Tai sitten rakennatte sellaisen mallin missä TV-taso on se tosi matala hylly ja sitten laitatte seinäkiinnityksellä toiseen reunaan tason päälle pystysuuntaan kapeaa beståa jonne sitten leffa säilytys. Modernia ja tyylikästä! :)
  (olipas sekava selostus, toivottavasti sait selvää :D)

  VastaaPoista
 30. Heh! Mulla on sama matto kuin teillä olkkarissa.

  VastaaPoista
 31. Taavi: Hih :). Meillä on samat matot myös keittiössä ja makkarissa. Toi Rhapsody on kyllä osoittautunut super hyväksi, jopa koiraperheessä (vaikka on siis valkoinen). :)

  VastaaPoista
 32. Hei!
  Teillä on ihana koti! :)
  Piti kysymäni, että onko nuo Blumin saranat Clip top-saranoita vai Clip top-erikoissaranoita?

  Anne

  VastaaPoista
 33. Anne: Meidän blumin saranat ovat vanhempaa mallia joten en osaa sanoa. Otin omamme kylpyhuoneen kaapista, hih! :)

  Tässä kuitenkin linkki Keittiö.netistä löytämääni keittiökuvastoon (2011) ja sivulla 32 on 155 asteen sarana joka siirtää kaapinoven pois rungon edestä. Tuotenumero BLUM2A155, hinta 22, euroa / kpl. Sarana on muuten samanlainen kuin tuo mutta meiltä puuttuu nuo uudenaikaiset peitelevyt. :)

  http://www.keittio.net/tuotteet/tuotekuvastot

  VastaaPoista
 34. Voi apua ko ihana järjestys! :D
  ja tosi ihana koti teillä, siisti, tyylikäs, vaalea, valosa, upea ja ja ja..kerta kaikkiaan vaan niin ihana! :)

  No voi hyvänen aika että pittää sitte ihmisen vinkua mitä mitättömistä asioista..siis hymiöitten käytöstä ja kirjotusvirheistä! >:(
  Ei vissi oo muuta elämää tälläkään tappauksella ko tutkia blogeja läpi ja vinkua mittäänsanomattomista asioista :/ Jos tämäki vinkuja ottais positiivisen asenteen käyttöön, ois sillä varmaan paljon helepompi elämä..ja näkis ympärillä kauneutta rumuuen sijjaan..Siis tämä kommentti oli sille vinkuja-Anonyymille :)

  Samoten tuo toinen anonyymi...samat sanat sulle, vaiha asennetta positiiviseen..mitä se kelleen kuuluu siivoaako joku vai ei ja milloin ja miten..ihime kommentteja >:(

  Elä nuista typeristä kommenteista välitä :)

  Apua! Tuliko mulla nyt liikaa hymiöitä :p Aattele, mie oon nelikymppinen ja käytän hymiöitä..hoijon tarpeessako? Hihi :P

  VastaaPoista
 35. Meän Satu: Kiitoksia kovasti kehuista! <3 <3

  Tää sinun kommentti sai hymyn huulille! :D Aamun piristys suorastaan, kiitos! Hih! :)

  HIHHHHIIIIII HIIII HIII :) :) :) :)

  Ihana ihminen olet! <3 <3 <3 <3 <3

  VastaaPoista
 36. :D Oi, kiitos, kiva ko sain sinut iloseksi :D

  VastaaPoista
 37. Mä googletin Bestå-kuvia ja löysin taas tänne. Ah. Hitto ku mä haluisin beståätason viereen tollasen kaapin mutta ku siihe ei mahu kun 50 senttiä levee, pläääh. Oisin halunnu just tollasen sun kaapin :(

  VastaaPoista
 38. outi: Hihiiii, et pääse musta eroon edes googlaamalla! =D Kapein Bestå on 60cm, joten ärsyttävästi jää 10cm uupumaan, kääk ;).

  Mites, saisko Bestå-kokonaisuutta kokonaan siirrettyä toiselle seinustalle? Sullahan oli se 120cm leveä jo valmiina, joten löytyykö mistään kohtaa 180cm tilaa Beståille? :)

  VastaaPoista
 39. Aivan upea järjestelmä;) itsekin haluaisin kokonaisuuden jonne laittaa television, koriste-esineet ja leffat ym. Olen mietteliäs tämän suhteen koska meillä on aika pieni olohuone enkä tiedä mille seinustalle rueta rakentamaan ja suunnittelemaan kokonaisuutta. Tarvitsisin apua, olisitko halukas auttamaan?:D

  VastaaPoista
 40. Täydellinen järjestys! Tahtoo samanlaisen, mutta meidän olohuone on niin typerän mallinen etten keksi mille seinälle semmoista rakentaisi ja suunnittelisi.. Olisitko kiinnostunut tekemään ehdotuksia?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moniin fiksusti olen kommentoinut saman asian kahdesti :)

   Poista

Blogini on muuttanut!
Uusi osoitteeni on http://omakotivalkoinen.casablogit.fi!

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.